Gebruik sjablonen

< Vorige / Volgende >

Gebruik sjablonen

Sjablonen maakt aan het werk gaan gemakkelijker. Pas een sjabloon op een nieuwe notitie toe en je kan meteen content toevoegen. Evernote heeft meer dan 50 sjablonen beschikbaar die tijd en moeite besparen. Hier een paar voorbeelden:

• Agenda vergaderingen voor werkgroepen
  • Reisagenda voor het plannen van een vakantie
  • Overzicht Project voor het bijhouden van mijlpalen

Bekijk onze galerij met gratis sjablonen in de Evernote app of op evernote.com/templates.

Overzicht

Sjablonen zijn vooraf opgezette notities die je kan gebruiken en blijven hergebruiken. Begin door een nieuwe notitie aan te maken en klik of tik op Sjabloon om de Sjabloon galerij te zien. Gebruik daarna een sjabloon voor je notitie. Als je gebruik maakt van een betaald Evernote abonnement, kan je zelfs je eigen sjablonen aanmaken van bestaande notities.

Bewaar sjablonen van onze website

We hebben heel veel sjablonen gemaakt zodat jij aan de slag kan. Om de verzameling te bekijken, klik of tik je op Sjabloon in een nieuwe notitie of volg je de stappen hieronder.

1. Ga naar evernote.com/templates in je browser.
  2. Kies een sjabloon die jij op wil slaan.
  3. Klik op Bekijk sjabloon om de hele sjabloon te bekijken.
  4. Klik op Gebruik sjabloon rechts bovenin de pagina.

Herhaal dit voor alle sjablonen die jij op wil slaan. Je opgeslagen sjablonen worden met voorvertoningsafbeeldingen getoond en met je account gesynchroniseerd zodat ze op al je apparaten beschikbaar zijn. Om je opgeslagen sjablonen te bekijken, maak je een nieuwe notitie aan en klik of tik je op Sjabloon in de notitie.

Gebruik een sjabloon voor een notitie

Een nieuwe notitie waarin je jouw sjabloon galerij kan bekijken

Om een nieuwe notitie met een sjabloon aan te maken, volg je de stappen hieronder.

1. Maak een nieuwe notitie aan.
  2. Klik of tik op Sjabloon in de notitie.
  3. Selecteer een sjabloon in de Sjabloon galerij of in je opgeslagen sjablonen.
  4. Klik of tik op Gebruik sjabloon.

Het sjabloon wordt automatisch voor je nieuwe notitie gebruikt. Je kan de notitie bewerken zoals je dat normaal ook zou doen.

Opmerking: Om sjablonen te gebruiken voor een notitie moet je de nieuwste Evernote app voor computer of mobiel, of de nieuwe Evernote Web in Chrome, Safari, Firefox of Opera gebruiken.

Veelgestelde Vragen

Waarom zie ik geen sjablonen in mijn account?

Als je geen sjablonen in je account ziet—de Sjabloonknop in de notitie nadat je een nieuwe notitie aangemaakt hebt—kan dat zijn omdat je niet van de nieuwste Evernote versie gebruikt. Om sjablonen te gebruiken voor een notitie moet je de nieuwste Evernote app voor computer of mobiel, of de nieuwe Evernote Web in Chrome, Safari, Firefox of Opera gebruiken. Op dit moment worden andere versies of browsers niet ondersteund.

Ik gebruik al heel lang sjablonen in Evernote. Wat is er veranderd?

In het verleden hebben we sjablonen aangeboden als voorbeeldnotities die je kan kopiëren naar een notitieboek en dupliceren voor hergebruik. Alhoewel dit een populaire workaround is, vinden we dat sjablonen een betere oplossing en thuis verdienen binnen onze producten.

Sjablonen bieden nu een manier om snel een sjabloon te zoeken en toe te passe wanneer je een nieuwe notitie aanmaakt. Als je een betaald abonnement hebt, kan je bestaande notities in sjablonen omzetten en iedereen kan gebruikmaken van onze galerij van 50+ sjablonen.

Je persoonlijke sjablonengalerij is toegankelijk via elke nieuwe notitie. Hier kan je naar sjablonen zoeken, sjabloonnamen bewerken, sjablonen uit je account verwijderen en sjablonen op een notitie toepassen.

Zijn er sjablonen vooraf in mijn account geplaatst?

Nee. Je kan echter onze Sjablonengalerij bekijken in de Evernote app of op onze website evernote.com/templates. Hier staan meer dan 50+ sjablonen om mee aan de slag te gaan en er volgen er binnenkort nog meer. Je kan er zo veel of weinig in je account opslaan als je wil.

Hoe bekijk ik mijn opgeslagen sjablonen?

Klik of tik op Sjabloon in de notitie om je opgeslagen sjablonen te bekijken.

Kan ik mijn opgeslagen sjablonen sorteren of herschikken?

Nee. Sjablonen worden getoond in de volgorde waarin ze bijgewerkt zijn, waarbij het meest recent bijgewerkte sjabloon als eerste getoond wordt.

Hoe maak ik mijn eigen sjablonen?

Bekijk Maak je eigen sjablonen.

Hoe werk ik een sjabloon bij dat ik aangemaakt heb?

Bekijk Bewerk je sjablonen.

Hoe deel ik een sjabloon?

Je kan sjablonen uit je eigen sjablonengalerij niet delen. Er is echter een workaround waardoor je sjablonen als normale notitie kan delen. Pas het sjabloon op een notitie toe en deel de notitie vie het delen menu. Je kan de notitie ook als ENEX bestand exporteren en het naar een andere gebruiker sturen zodat die het kan importeren.

Hoe exporteer ik een sjabloon?

Je kan sjablonen niet exporteren uit je sjablonengalerij. Je kan het sjabloon echter op een notitie toepassen en die notitie als ENEX bestand exporteren.

Hoe herstel ik een sjabloon dat ik verwijderd heb?

Je kan verwijderde sjablonen niet herstellen. Als je ooit een notitie met dat sjabloon aangemaakt hebt, kan je misschien het originele sjabloon reconstrueren en het daarna als nieuwe opslaan.

Kan ik een bepaald sjabloon aanvragen om toegevoegd te worden aan de Evernote Sjablonengalerij?

Op dit moment accepteren we nog geen inzendingen in onze Sjablonengalerij. Je kan echter wel je eigen sjablonen aanmaken als je van een betaald abonnement gebruikmaakt.

Hoe sla ik mijn eigen sjablonen op?

Om je eigen sjablonen op te slaan, heb je een betaald abonnement nodig. Meer informatie over het aanmaken van je eigen sjablonen.

Sleutelwoorden:

• sjabloon
  • sjablonen
  • bewerk sjabloon