Notitiebewerker Overzicht

< Vorige / Volgende >

Notitiebewerker Overzicht

Overzicht

De notitiebewerker in Evernote is het gebied in de app waar je tekst, bijlagen en andere content aan je notitie kan toevoegen—met andere woorden, het gebied waar jij een notitie aanmaakt en bewerkt.

Sommige opvallende functies in onze notitiebewerker zijn:

• Tekstopmaak. Pas semantische headers aan zodat je grote headers, kleine headers en andere bekende tekstopmaken kan toepassen.
  • Tekstopmaak. Kies uit onze lettertypes, tekenstijl en verschillende markeerkleuren om aandacht te trekken naar verschillende stukken tekst.
  • Menu invoegen. Voeg gemakkelijk bijlagen, tabellen, codeblokken en meer toevoegen.
  • Checklists. Herken meteen wat op je to-do list meteen jouw aandacht nodig heeft.
  • Leesbaarheid. Je kan de notitiebreedte aanpassen om het aan te laten sluiten bij je optimale werkwijze zodat alles nog beter te lezen is.

Opmerking: Oudere versies van de Evernote app gebruiken soms nog de oude versies van de bewerker, met verschillende functionaliteiten. Deze versies worden niet langer ondersteund.

Opmaak notitiecontent

De notitiebewerker biedt standaard opmaakopties aan, die je gelijksoortige bewerkers en tekstverwerkers tegenkomt. Je kan kiezen uit dikgedrukt, onderstreept en schuingedrukt. Ook kan je kiezen uit tekst- en markeerkleuren. Semantische headers geven je de mogelijkheid om grootte en structuur aan je content toe te voegen.

Alle opmaakopties zijn beschikbaar in de opmaakbalk bovenin de notitiebewerker en bevatten:

• Lettertype
  • Lettergrootte
  • Header niveau
  • Kleur
  • Dikgedrukt
  • Cursief
  • Onderstreept
  • Markering
  • Link
  • Doorgehaald
  • Superscript
  • Subscript
  • Vereenvoudigde opmaak
  • Verwijder opmaak

Voeg menu toe

Voeg verschillende soorten bestanden en functies toe om structuur en duidelijkheid aan je notities te geven. Je kan kiezen uit opties zoals afbeeldingen, documenten en audio-opnames door op de knop Invoegen (+) in de opmaakwerkbalk linksboven in de notitiebewerker te klikken. Van daaruit ziet je de volledige lijst met beschikbare invoegopties, waaronder:

• Taak
  • Agenda activiteit
  • Tabel
  • Scheidingslijn
  • Bijlage
  • Foto (Desktop) of Afbeelding (Mobiel)
  • Checkbox
  • Geluidsopname
  • Codeblok
  • Schetsen
  • Google Drive
  • Link
  • Camera (Alleen Mobiel)

Lijsten

Voeg genummerde lijsten, lijsten met opsommingstekens en checklists toe aan je notities om belangrijke actiepunten bij te houden, een boodschappenlijstje te starten of zelfs een stapsgewijs proces te illustreren. Selecteer een lijstoptie in de opmaakwerkbalk bovenaan de notitiebewerker.

Links

Voeg snel klikbare links toe om context aan je notities toe te voegen en zorg voor gemakkelijke toegang tot handige artikelen, bestanden en websites. Kopieer gewoon een URL, markeer wat tekst en selecteer plakken om een nieuwe link in je notities te creëeren. Je kan ook koppelingen naar andere notities in je Evernote account toevoegen.

Ga naar Creëer interne notitielinks voor meer informatie

Notitiebreedte

De notitie is standaard aangepast op het scherm. Om de notitie te optimaliseren voor maximale leesbaarheid, klik je op de "Meer acties" knop (drie verticale stippen) in de rechterbovenhoek van de notitie, klik je op Notitiebreedte en kies je een notitiebreedte.

Veelgestelde vragen

Wat is er gebeurd met de oude/klassieke notitiebewerker?

We stappen over naar de nieuwe bewerker om een verbeterde, gestroomlijndere en moderne ervaring te bieden. We bieden ook een beter fundament om in de toekomst moderne bewerkingsfuncties te bouwen. De klassieke bewerker wordt niet langer ondersteund in Evernote Web en alle 10.0+ versies van de Evernote apps. Meer informatie >>