Muistiinpanoeditori yleisesti

< Edellinen / Seuraava >

Muistiinpanoeditori yleisesti

Yleiskatsaus

Evernoten muistiinpanoeditori on sovelluksen se alue, jossa muistiinpanoihin lisätään tekstiä, liitteitä ja muuta sisältöä – toisin sanoen se alue, jossa muistiinpano luodaa ja jossa sitä muokataan.

Muutamia muistiinpanoeditorimme huomionarvoisia ominaisuuksia:

• Tekstityylit. Mukautetuilla semanttisilla otsikoilla voit valita suuren otsikon, pienen otsikon ja muita yleisiä tekstityylejä.
  • Tekstin muotoilu. Valitse kirjasinvalinnasta, kirjasimen muotoilusta ja useista korostusväreistä kiinnittääksesi huomion tekstin eri alueisiin.
  • Lisäysvalikko. Lisää helposti liitteitä, taulukoita, koodilohkoja jne.
  • Tarkistuslistat. Näe yhdellä silmäyksellä, mitkä tehtäväluettelon kohdat vaativat huomiota.
  • Luettavuus. Voit säätää muistiinpanon leveyttä vastaamaan lukukokemuksen optimoinnin parhaita käytäntöjä.

Huomaa: Evernote-sovelluksen vanhemmat versiot saattavat käyttää editorin vanhempia versioita, joiden toiminnot poikkeavat näistä. Näitä versioita ei enää tueta.

Muistiinpanon sisällön muotoileminen

Muistiinpanoeditori tarjoaa samat muistiinpanojen muotoilumahdollisuudet kuin vastaavat editorit ja tekstinkäsittelyohjelmat. Voit valita mm. lihavoinnin, alleviivauksen ja kursiivin sekä tekstin ja korostuksen värin. Semanttisilla otsikoilla voit nopeasti lisätä sisältöön kokoa ja rakennetta.

Kaikki muotoiluasetukset ovat muistiinpanoeditorin ylälaidassa olevalla muotoilutyökalurivillä ja sisältävät joitain seuraavista:

• Kirjasin
  • Fonttikoko
  • Otsikkotaso
  • Väri
  • Lihavoi
  • Kursivoi
  • Alleviivaa
  • Korosta
  • Linkki
  • Yliviivaus
  • Yläindeksi
  • Alaindeksi
  • Yksinkertaista muotoilua
  • Poista muotoilu

Lisää-valikko

Lisää erilaisia tiedostoja ja ominaisuuksia jäsennelläksesi niitä ja selkeyttääksesi muistiinpanojasi. Voit valita sellaisista vaihtoehdoista kuin kuvat, asiakirjat ja audiotallenteet napsauttamalla Lisää-painiketta (+) muistiinpanoeditorin ylävasemmalla olevalla muotoilutyökalurivillä. Siellä näet käytettävissä olevien lisäysvaihtoehtojen täyden luettelon, kuten seuraavat:

• Tehtävä
  • Kalenteritapahtuma
  • Taulukko
  • Jakoviiva
  • Liite
  • Valokuva (päytätietokone) tai Kuva (Mobiililaite)
  • Valintaruutu
  • Äänitallenne
  • Koodilohko
  • Luonnos
  • Google Drive
  • Linkki
  • Kamera (vain mobiililaite)

Listat

Lisää muistiinpanoihin numeroituja listoja, luettelomerkkilistoja ja tarkistuslistoja pitääksesi kirjaa tärkeistä toiminoista, laatiaksesi ostoslistan tai jopa kuvataksesi vaiheittaisen prosessin. Valitse listavaihtoehto muistiinpanoeditorin ylälaidassa olevalta muotoilutyökaluriviltä.

Linkit

Lisää nopeasti napsautettavia linkkejä lisätäksesi muistiinpanoosi asiayhteyttä ja tarjotaksesi helpon pääsyn hyödyllisiin artikkeleihin, tiedostoihin ja sivustoille. Kopioi vain URL, korosta tekstiä ja valitse Liitä luodaksesi muistiinpanoihisi uuden linkin. Voit myös lisätä linkkejä muihin Evernote-tilisi muistiinpanoihin.

Lisätietoja on kohdassa Luo sisäisiä muistiinpanolinkkejä

Muistiinpanon leveys

Muistiinpanon rungon koko on oletuksena sovitettu ikkunaan. Voit optimoida muistiinpanon rungon helpoiten luettavaksi napsauttamalla Lisää toimintoja -painiketta (kolme pistettä) muistiinpanon oikeasta yläkulmasta, napsauttamalla Muistiinpanon leveys ja valitsemalla sitten muistiinpanon leveysasetuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä vanhalle/klassiselle muistiinpanoeditorille tapahtui?

Siirrymme käyttämään uutta editoria voidaksemme tarjota hienostuneemman, virtaviivaistetumman ja modernimman ulkomuodon ja luodaksemme perustan tuleville modernin editorin ominaisuuksille. Evernote Web ja kaikki versiota 10.0 uudemmat Evernote-sovellukset eivät enää tue klassista muistiinpanoeditoria. Lue lisää >>