Schemalägg en återkommande uppgift

< Föregående / Nästa >

Schemalägg en återkommande uppgift

Håll koll på återkommande uppgifter och åtgärder genom att schemalägga en uppgift som ska upprepas regelbundet. Välj en förinställd tid när du vill att uppgiften ska upprepas eller ställ in ett anpassat schema. När du slutför en återkommande uppgift återställs den automatiskt till nästa förfallodatum.

Återkommande uppgifter har en rund pilikon bredvid förfallodatumet.

Obs! Den här funktionen är bara tillgänglig med en Personal-, Professional- eller Teams-prenumeration.

Schemalägg en återkommande uppgift

Följ stegen för ditt operativsystem nedan när du vill schemalägga en återkommande uppgift.

• Mac

Klicka var som helst i titeln på en uppgift för att öppna uppgiftsredigeraren och klicka sedan på kalenderikonen. När du har valt ett förfallodatum klickar du på Upprepas inte och väljer ett förinställt upprepningsschema eller klickar på Anpassat… när du vill ange ett anpassat schema. Du kan också ange en tidszon och tid om du vill.

• Windows

Klicka var som helst i titeln på en uppgift för att öppna uppgiftsredigeraren och klicka sedan på kalenderikonen. När du har valt ett förfallodatum klickar du på Upprepas inte och väljer ett förinställt upprepningsschema eller klickar på Anpassat… när du vill ange ett anpassat schema. Du kan också ange en tidszon och tid om du vill.

• iOS

Tryck var som helst i titeln på en uppgift för att öppna uppgiftsredigeraren och tryck sedan på kalenderikonen. När du har valt ett förfallodatum trycker du på Ange förfallodatum och upprepning och väljer ett förinställt upprepningsschema eller trycker på Anpassat… när du vill ange ett anpassat schema. Du kan också ange en tidszon och tid om du vill.

• Android

Tryck var som helst i titeln på en uppgift för att öppna uppgiftsredigeraren och tryck sedan på kalenderikonen. När du har valt ett förfallodatum trycker du på Ange förfallodatum och upprepning och väljer ett förinställt upprepningsschema eller trycker på Anpassat… när du vill ange ett anpassat schema. Du kan också ange en tidszon och tid om du vill.

• Web

Klicka var som helst i titeln på en uppgift för att öppna uppgiftsredigeraren och klicka sedan på kalenderikonen. När du har valt ett förfallodatum klickar du på Upprepas inte och väljer ett förinställt upprepningsschema eller klickar på Anpassat… när du vill ange ett anpassat schema. Du kan också ange en tidszon och tid om du vill.

Vanliga frågor och svar

Hur kan jag lära mig mer om uppgifter?

Mer information finns i Översikt över uppgifter.

Kan jag hoppa över en enda instans av en återkommande uppgift?

Nej. Du kan inte hoppa över en enskild instans av en återkommande uppgift. Uppgiften måste markeras som slutförd för att återställas till nästa schemalagda förfallodatum.

Varför ser jag inte alla slutförda återkommande uppgifter?

När en återkommande uppgift har markerats som slutförd återställs förfallodatumet automatiskt till nästa schemalagda händelse.

Varför får jag inte en avisering om ett förfallodatum som närmar sig eller har passerat?

Förfallodatum utlöser inga aviseringar. Om du vill få en avisering kan du lägga till en uppgiftspåminnelse för tiden då du vill få ett meddelande. Du kan lägga till upp till fem påminnelser för en uppgift.

Kommer jag att få en avisering för varje förekomst av en återkommande uppgift?

Om du vill få en avisering för varje förekomst av en återkommande uppgift kan du lägga till en påminnelse för den tid då du vill få en avisering. Du fortsätter att få aviseringar vid den valda tiden för alla kommande händelser.

Du kan också aktivera automatiska uppgiftspåminnelser från inställningsavsnittet på Evernote-inställningsmenyn. Det gör att påminnelser ställs in automatiskt när du lägger till ett förfallodatum och en tid för en uppgift.

Varför är mina återkommande uppgifter nedtonade på andra enheter?

Du kanske använder en äldre version av Evernote som inte stöder återkommande uppgifter. Besök evernote.com/download och uppdatera till den senaste versionen.

Vad händer med mina återkommande uppgifter om jag säger upp min prenumeration?

Dina uppgifter behåller alla återkommande förfallodatum som har ställts in innan du avslutar din prenumeration. Men du kan inte lägga till eller redigera återkommande förfallodatum för nya eller befintliga uppgifter.

Nyckelord:

• uppgift
  • upprepa
  • återkommande
  • schemalägg