Skapa kapslade taggar

< Föregående / Nästa >

Skapa kapslade taggar

Skärmdump av kapslade taggar i taggvyn

Om du har många taggar i Evernote kan du organisera dem genom att skapa kapslade taggar. Kapslade taggar är taggar som är organiserade som undertaggar under en huvudtagg. Med kapslade taggar finns det en huvudtagg och en eller flera undertaggar. Till exempel kan huvudtaggen "Resa" ha flera undertaggar som "Chicago", "New York" och "San Francisco".

Obs! Kapslade taggar stöds inte i Evernote Teams.

Skapa kapslade taggar

Följ instruktionerna för ditt operativsystem nedan när du vill skapa en kapslad tagg.

• Mac

1. Öppna taggvyn från navigeringsmenyn.
    2. Håll muspekaren över en tagg (den du vill ange som huvudtagg) och klicka sedan på de tre prickarna.
    3. Välj Skapa undertagg....
    4. Skriv ett namn för undertaggen och klicka på Skapa.
  • Windows

1. Öppna taggvyn från navigeringsmenyn.
    2. Håll muspekaren över en tagg (den du vill ange som huvudtagg) och klicka sedan på de tre prickarna.
    3. Välj Skapa undertagg....
    4. Skriv ett namn för undertaggen och klicka på Skapa.
  • iOS

1. Öppna taggvyn från navigeringsmenyn.
    2. Tryck på de tre prickarna överst till höger och tryck på Redigera taggar.
    3. Tryck på de tre prickarna bredvid taggen du vill ange som undertagg och tryck sedan på Flytta tagg.
    4. Välj en tagg som undertaggen ska flyttas till.
  • Android

1. Öppna taggvyn från navigeringsmenyn.
    2. Tryck på de tre prickarna överst till höger och tryck på Redigera taggar.
    3. Tryck på de tre prickarna bredvid taggen du vill ange som undertagg och tryck sedan på Flytta tagg.
    4. Välj en tagg som undertaggen ska flyttas till.
  • Web

1. Öppna taggvyn från navigeringsmenyn.
    2. Håll muspekaren över en tagg (den du vill ange som huvudtagg) och klicka sedan på de tre prickarna.
    3. Välj Skapa undertagg....
    4. Skriv ett namn för undertaggen och klicka på Skapa.

Vanliga frågor och svar

Hur kan jag lära mig mer om taggar?

Om du vill veta mer kan du gå till Översikt över taggar.

Hur organiserar jag taggar i en kapslad struktur?

I taggvyn klickar du på taggen som du vill ska vara undertagg och drar den ovanpå den tagg som du vill att den ska vara under. Alternativt kan du hålla muspekaren över taggen som du vill ska vara undertagg, klicka på de tre prickarna, välja Flytta tagg... och sedan välja en överordnad tagg som undertaggen ska flyttas till.

Nyckelord:

• undertagg
  • överordnad tagg
  • underordnad tagg
  • tagghierarki
  • tagga en anteckning