Skapa och lägg till taggar i anteckningar

< Föregående / Nästa >

Skapa och lägg till taggar i anteckningar

Lägg till en tagg i en anteckning

Med taggar kan du lägga till sökord i anteckningar så att de blir lättare att hitta och bläddra bland när du har flera. Använd taggar när en anteckning kan gälla mer än en kategori eller när du vill filtrera resultat i vissa anteckningsböcker på sökord. Du kan använda taggar när du vill associera anteckningar med kategorier, minnen eller platser.

Obs! När du skapar nya taggar i Evernote Teams, läggs de automatiskt till i det sökbara taggbiblioteket som är tillgängligt för hela teamet.

Lägg till en tagg i en anteckning

När du vill lägga till en tagg i en anteckning följer du stegen för ditt operativsystem nedan.

• Mac

The new Evernote for Mac
    1. Längst ned i anteckningen klickar du på knappen Lägg till tagg (tagg med plustecken).
    2. Börja skriva för att välja en befintlig tagg eller skapa en ny tagg.
    Older version of Evernote for Mac
    1. Välj klicka för att lägga till taggar överst i anteckningen.
  • Windows

The new Evernote for Windows
    1. Längst ned i anteckningen klickar du på knappen Lägg till tagg (tagg med plustecken).
    2. Börja skriva för att välja en befintlig tagg eller skapa en ny tagg.
    Older version of Evernote for Windows
    1. Välj Lägg till tagg ... högst upp i anteckningen.
  • iPhone, iPad och iPod touch

The new Evernote for iOS
    1. Öppna anteckningen.
    2. Tryck på taggknappen längst upp i anteckningen.
    3. Tryck på en tagg som du vill använda i anteckningen eller tryck på Ny tagg om du vill lägga till en ny tagg.
    Older version of Evernote for iOS
    1. Öppna anteckningen och tryck på infoknappen (bokstaven i).
    2. Tryck på plusknappen (+) när du vill lägga till en befintlig tagg eller välj Ny tagg när du vill lägga till en ny tagg.
  • Android

The new Evernote for Android
    1. Öppna anteckningen.
    2. Tryck på taggknappen längst upp i anteckningen.
    3. Tryck på en tagg som du vill använda i anteckningen eller tryck på Ny tagg om du vill lägga till en ny tagg.
    Older version of Evernote for Android
    1. Öppna anteckningen och tryck på infoknappen (bokstaven i).
    2. Välj Lägg till tagg när du vill lägga till en ny tagg.
  • Web

Nya Evernote Web

1. Längst ned i anteckningen klickar du på knappen Lägg till tagg (tagg med plustecken).
    2. Börja skriva för att välja en befintlig tagg eller skapa en ny tagg.

Äldre version av Evernote Web

1. Överst i anteckningen klickar du på Ny tagg... och anger sedan dina taggar eller väljer en befintlig tagg.

Skapa en tagg från navigeringsmenyn

Du kan också skapa och visa taggar från navigeringsmenyn. Det finns flera sätt att göra det.

• Mac

• I navigeringsmenyn håller du muspekaren över Taggar och klickar på +.
    • På navigeringsmenyn klickar du på Taggar och Skapa ny tagg i överst till höger (en tagg med plustecken).
    • Håll ned Ctrl + Cmd + T på tangentbordet.
  • Windows

• I navigeringsmenyn håller du muspekaren över Taggar och klickar på +.
    • På navigeringsmenyn klickar du på Taggar och Skapa ny tagg i överst till höger (en tagg med plustecken).
    • Håll ned Ctrl + Alt + T på tangentbordet.
  • iPhone, iPad och iPod touch

1. Öppna navigeringsmenyn genom att klicka på de tre linjerna längst ned till vänster.
    2. Tryck på Taggar när du vill öppna vyn Taggar.
    3. Tryck på Skapa ny tagg överst till höger (en tagg med plustecken).
  • Android

1. Öppna navigeringsmenyn genom att klicka på de tre linjerna längst ned till vänster.
    2. Tryck på Taggar när du vill öppna vyn Taggar.
    3. Tryck på Skapa ny tagg överst till höger (en tagg med plustecken).
  • Web

• I navigeringsmenyn håller du muspekaren över Taggar och klickar på tecknet +.
    • På navigeringsmenyn klickar du på Taggar och Skapa ny tagg i överst till höger (en tagg med plustecken).

Vanliga frågor och svar

Hur kan jag lära mig mer om taggar?

Om du vill veta mer kan du gå till Översikt över taggar.

Nyckelord:

• använda en tagg
  • lägga till en tagg
  • lägg till etikett
  • taggar
  • tagga en anteckning