Lägg till och ta bort Google-konton

< Föregående / Nästa >

Lägg till och ta bort Google-konton

Du kan ansluta ditt Google-konto till ditt Evernote-konto för följande integreringar:

Följ stegen när du blir ombedd att ge Evernote åtkomst till ditt Google-konto. Du kan uppmanas i följande situationer:

• Första gången du lägger till kalenderwidgeten på startsidan. (Nya versioner av Evernote)
  • När du klickar på de tre prickarna i kalenderwidgeten och väljer Lägg till kalenderkonto.... (Nya versioner av Evernote)
  • Första gången du infogar en kalenderhändelse via menyn Infoga i verktygsfältet. (Nya versioner av Evernote)
  • Första gången du väljer Google Drive på menyn Infoga i verktygsfältet. (Nya versioner av Evernote)
  • Första gången du klistrar in en länk till en Google Drive-fil i en anteckning och väljer alternativet Anslut. (Nya versioner av Evernote)
  • Första gången du väljer Google Drive-ikonen (triangeln) i verktygsfältet för anteckningsredigering. (Äldre versioner av Evernote)
  • När du väljer inloggningsalternativet Fortsätt med Google.

Anslut ett Google-konto

Så här ansluter du ett Google-konto till Evernote:

1. Gå till sidan Anslutna tjänster i kontoinställningarna.
  2. Klicka på Anslut bredvid en av de anslutna tjänsterna i listan. Om du redan har ett konto anslutet klickar du på Lägg till konto (endast Professional och Teams).
  3. Logga in på ditt Google-konto med dina Google-inloggningsuppgifter.
  4. Följ anvisningarna. Du måste klicka på den blå knappen Tillåt på behörighetssidan för att ansluta.
  5. När du är ansluten stänger du webbläsarfönstret och återgår till Evernote.

Koppla bort ett Google-konto

Så här kopplar du bort ett Google-konto från Evernote:

1. Gå till sidan Anslutna tjänster i kontoinställningarna.
  2. Klicka på Koppla bort bredvid en av de anslutna tjänsterna i listan.

Vanliga frågor och svar

Kan jag välja att ansluta mitt Google-konto för vissa/specifika ändamål (t.ex. Google-kalendern, men inte Google Drive)?

Ja. Du kan hantera de olika Google-anslutningarna i kontoinställningarna. Observera att du bara kan ha 1 konto för Google-inloggning och 1 konto för Google Drive. För Google-kalendern och kontakter kan du ha 1 konto med en Personal-plan och 5 konton med en Professional- eller Teams-plan.

Vad kan Google se på mitt Evernote-konto när jag ger Evernote tillstånd att ansluta till Google och vice versa?

När du ger Evernote tillstånd att ansluta till Google-kontot ger du Evernote tillstånd att visa och komma åt vissa aspekter av ditt Google-konto som anges på behörighetssidan när du ansluter. Google kan inte se eller komma åt anteckningar på ditt Evernote-konto.

Vilka uppgifter samlas in och tas emot av Evernote med avseende på mina kalendrar och händelser?

Evernote samlar in och tar emot händelseinformation (titel, datum, tid, plats), deltagare och om de accepterat, platser och videokonferenslänkar. Google kan inte se eller komma åt några anteckningar på ditt Evernote-konto.

Kan Google söka i anteckningar på mitt Evernote-konto om jag ansluter mina Google- och Evernote-konton?

Nej. Den beviljade kopplingen ger bara Evernote tillstånd att visa och komma åt ditt Google-konto, inte det omvända. Google kan inte visa eller söka i anteckningar på ditt Evernote-konto.