Så här levererar Evernote appuppdateringar till kunderna

< Föregående / Nästa >

Så här levererar Evernote appuppdateringar till kunderna

Vårt mål är att leverera uppdateringar till Evernote-apparna regelbundet och konsekvent, samtidigt som vi håller hög kvalitet och prestanda.

Det finns tre faktorer som avgör om den senaste versionen av Evernote är tillgänglig:

1. Ditt operativsystem och din plattform
  2. Reglerna för den stegvisa lanseringsprocessen
  3. Ställen där du kan ladda ner appen

För varje uppdatering som vi släpper:

• Alla nya uppdateringar och funktioner i Evernote testas noggrant av vårt kvalitetssäkringsteam innan vi gör det tillgängligt för allmänheten. Det inkluderar både automatiserad och manuell testning av buggfixar, prestanda och nya funktioner.
  • För att ge kunderna bästa möjliga upplevelse levereras uppdateringarna stegvis med specifika tidsramar. Vi börjar med att släppa den nya versionen av en app till en liten andel kunder som kan baseras på geografi, operativsystem eller, när appbutiken inte tillhandahåller sådana typer av kontroller, en slumpmässigt vald uppsättning kvalificerade kunder. Vi övervakar supportärenden och forumåterkoppling noga och utvidgar lanseringsprocenten av kvalificerade kunder när dessa är positiva. Det gör att vi snabbt kan ta itu med nya buggar som kanske inte har upptäckts under QA-processen.
  • Olika appbutiker har olika regler för lanseringar. Reglerna, målsättningen och processerna för att meddela kunder och göra appuppdateringar tillgängliga varierar beroende på var du laddar ner appen.

Avsnitten nedan beskriver detaljerna och skillnaderna för varje operativsystem.

• Mac

Aktuella versioner av macOS som stöds
    • Nya Evernote för Mac är tillgänglig för alla som har macOS 10.14 eller senare.
    • Om du har en äldre version av macOS kan det hända att nya Evernote för Mac har tekniska problem och inte fungerar bra på din enhet. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version av macOS innan du installerar nya Evernote för Mac.
    Mac App Store har en stegvis lanseringsprocess för Evernote
    (För personer som installerade Evernote via Mac App Store)
    • Nya versioner av Evernote för Mac släpps vanligtvis under sju dagar via Mac App Store. Ibland kan det ta längre tid om vi släpper en ny funktion.
    • Om du aktiverar automatiska uppdateringar i dina macOS-inställningar hämtar och installerar Mac App Store automatiskt den senaste versionen av Evernote för Mac när du läggs till den berättigade lanseringsandelen. Det tar vanligtvis fem dagar att nå 20 % av enheter, vilket ökar till 100 % dag 7.
    Mac har en stegvis lanseringsprocess för Evernote
    (För personer som installerade Evernote via evernote.com/download)
    • Vi släpper vanligtvis versioner över en 5-dagarsperiod och når 50 % av enheter inom 3 dagar och 100 % dag 5.
    Kan jag uppdatera när jag vill om jag har en version av macOS som stöds?
    • För Mac App Store-installationer: Ja! Mac App Store gör automatiskt en ny version tillgänglig för alla som går direkt till Evernote i Mac App Store. Så även om du inte är en av den berättigade procentandelen kunder eller om du inte kan vänta på en automatisk uppdatering kan du gå direkt till appbutiken och ladda ner den nya versionen manuellt.
    • För installationer från evernote.com/download: Ja! Du kan alltid söka efter uppdateringar i appen eller gå till evernote.com/download och installera den senaste versionen av appen.
    Hur uppdaterar jag min Evernote-app?
    • För Mac App Store-installationer: Om du kan uppdatera till en nyare version av Evernote i Mac App Store, går du till Evernote i Mac App Store och klickar på Uppdatera.
    • För evernote.com/download-installationer: Klicka på Hjälp > Sök efter uppdateringar på menyraden i Evernote-appen.
  • Windows

Aktuella versioner av Windows som stöds
    • Nya Evernote för Windows stöds fullt ut för alla som har Windows 10.
    • Om du har en äldre version av Windows kan det hända att nya Evernote för Windows har tekniska problem och inte fungerar bra på din enhet. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en senare version av Windows innan du installerar nya Evernote för Windows.
    Microsoft Store har en stegvis lanseringsprocess för Evernote
    (För personer som installerade Evernote via Microsoft Store)
    • Nya versioner av Evernote för Windows släpps vanligtvis under sju dagar via Microsoft Store. Ibland kan det ta längre tid om vi släpper en ny funktion.
    • Om du aktiverar automatiska uppdateringar i Windows-inställningarna hämtar och installerar Microsoft Store automatiskt den senaste versionen av Evernote för Windows när du läggs till den berättigade lanseringsandelen. Det tar vanligtvis fem dagar att nå 50 % enheter, vilket ökar till 100 % dag 7.
    Windows har en stegvis lanseringsprocess för Evernote
    (För personer som installerade Evernote via evernote.com/download)
    • Vi släpper vanligtvis versioner över en 5-dagarsperiod och når 50 % av enheter inom 3 dagar och 100 % dag 5.
    Kan jag uppdatera när jag vill om jag har en version av Windows som stöds?
    • För Microsoft Store-installationer: Ja! Microsoft Store gör automatiskt en ny version tillgänglig för alla som går direkt till Evernote i Microsoft Store. Så även om du inte är en av den berättigade procentandelen kunder eller om du inte kan vänta på en automatisk uppdatering kan du gå direkt till appbutiken och ladda ner den nya versionen manuellt.
    • För installationer från evernote.com/download: Ja! Du kan alltid söka efter uppdateringar i appen eller gå till evernote.com/download och installera den senaste versionen av appen.
    Hur uppdaterar jag min Evernote-app?
    • För Microsoft Store-installationer: Om du kan uppdatera till en nyare version av Evernote i Microsoft Store, går du till Evernote i Microsoft Store och uppdaterar.
    • För evernote.com/download-installationer: Klicka på Hjälp > Sök efter uppdateringar på menyraden i Evernote-appen.
  • iOS

Aktuella versioner av iOS som stöds
    • Nya Evernote för iOS är tillgänglig för alla som har iOS 13 eller senare.
    • Om din enhet använder iOS 12 eller äldre och du tidigare har installerat Evernote kan du installera om den äldre versionen av Evernote i App Store (version 8.24.6).
    • Om din enhet använder iOS 12 eller äldre och du aldrig har installerat Evernote måste du uppdatera till iOS 13 eller senare för att installera den.
    iOS App Store har en stegvis lanseringsprocess för Evernote
    • Nya versioner av Evernote för iOS släpps vanligtvis under sju dagar via iOS App Store. Ibland kan det ta längre tid om vi släpper en ny funktion.
    • Om du aktiverar automatiska uppdateringar i dina iOS-inställningar hämtar och installerar App Store automatiskt den senaste versionen av Evernote för iOS när du läggs till den berättigade lanseringsandelen. Det tar vanligtvis fem dagar att nå 20 % av enheter, vilket ökar till 100 % dag 7.
    Kan jag uppdatera när jag vill om jag har en version av iOS som stöds?
    • Ja! iOS App Store gör automatiskt en ny version tillgänglig för alla som går direkt till Evernote i App Store. Så även om du inte är en av den berättigade procentandelen kunder eller om du inte kan vänta på en automatisk uppdatering kan du gå direkt till appbutiken och ladda ner den nya versionen manuellt.
    Hur uppdaterar jag min Evernote-app?
    • Om du kan uppdatera till en nyare version av Evernote i iOS App Store, går du till Evernote i App Store och trycker på Uppdatera.
  • Android

Aktuella versioner av Android som stöds
    • Nya Evernote för Android är tillgänglig för alla som har Android 10 eller senare. Vi fortsätter att arbeta med att optimera appprestandan för äldre versioner av Android och planerar att utöka Android-stödet i framtiden.
    • Om din enhet använder Android 6, 7, 8 eller 9 kommer du att uppmanas att installera den äldre versionen av Evernote från appbutikens lista.
    Google Play Store har en stegvis lanseringsprocess för Evernote
    • Nya versioner av Evernote för Android släpps vanligtvis under en period på 7 till 14 dagar.
    • Play Store lägger slumpmässigt till enheter till den berättigade lanseringsandelen över geografiska områden, enheter och operativsystem som stöds.
    • Om du har aktiverat automatisk uppdatering i inställningarna för Play Store bör appen uppdateras automatiskt när du läggs till den berättigade lanseringsandelen.
    Kan jag uppdatera när jag vill om jag har en version av Android som stöds?
    • Nej. Utformningen av Play Store kräver att du ingår i den stegvisa lanseringsandelen innan du kan uppdatera. Kunder tilldelas slumpmässigt lanseringsandelen av Google.
    Hur uppdaterar jag min Evernote-app?
    • Om du är berättigad att uppdatera till en nyare version av Evernote i Play Store, går du till Evernote i Play Store och trycker på Uppdatera.
  • Web

Tillgänglighet
    • Nya Evernote Web (v10.0+) är tillgänglig för Evernote-kunder som inte har ett Evernote Business-abonnemang, har 10 000 anteckningar eller mindre på sitt konto och använder Google Chrome, Safari, Firefox, Microsoft Edge (Chromium) eller Opera som webbläsare.
    • Om ditt konto har mer än 10 000 anteckningar eller om du är Evernote Business-kund kan du använda Evernote for Web v5.33.
    • Obs! Om du har mer än 10 000 anteckningar eller om du är en Evernote Business-kund och vill använda den senaste versionen av Evernote på din dator, rekommenderar vi att du installerar Evernote för Mac eller Evernote för Windows. Vi skickar ett meddelande när den senaste versionen av Evernote Web är redo för ditt konto.
    Evernote Web har en stegvis lanseringsprocess för Evernote
    • Vi släpper vanligtvis versioner över en 5-dagarsperiod och når 50 % av enheter inom 3 dagar och 100 % dag 5.
    • När du väl har lagts till den berättigade lanseringsandelen kan du omedelbart komma åt den senaste versionen av Evernote för webben genom att uppdatera din webbläsare.
    Om jag använder en webbläsare som stöds och har mindre än 10 000 anteckningar, kan jag uppdatera när jag vill?
    • Nej. Den senaste versionen av Evernote Web kommer att göras tillgänglig baserat på det stegvisa lanseringsschemat som visas ovan. När du väl har lagts till i den berättigade lanseringsandelen kan du omedelbart komma åt den senaste versionen av Evernote för webben genom att uppdatera din webbläsare.
    Hur uppdaterar jag min Evernote-app?
    • När du väl har lagts till den berättigade lanseringsandelen kan du omedelbart komma åt den senaste versionen av Evernote Web genom att uppdatera din webbläsare.

Nyckelord:

• lansering
  • uppdatera
  • programuppdatering