Anpassa Startskärmen

< Föregående / Nästa >

Anpassa Startskärmen

Anpassa startskärmen i Evernote

Med startskärmen kan du anpassa vyn så att du har den information du behöver i centrum och alltid kan se exakt det du vill, precis som du vill. Skärmen kan anpassas av Evernote Premium- och Business-kunder och anpassningarna inkluderar:

• Ändra bakgrundsbilden
  • Lägga till och ta bort widgetar
  • Anpassa widgetlayouten (endast på datorn och webben)

För en översikt över startskärmen gå till Översikt över startskärmen.

Ändra bakgrundsbilden

Du kan välja en bild från vårt bildgalleri eller ladda upp en egen. Om du väljer att ladda upp en egen bild är den rekommenderade storleken 2 000 x 1 280 px. Du kan ladda upp en .jpg- eller .png-fil upp till 5 MB. Om du vill ändra bakgrundsbilden följer du stegen för ditt operativsystem nedan.

• Mac

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Klicka på Ändra bakgrund.
    3. Välj eller ladda upp en bild.
    4. Klicka på Välj.
  • Windows

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Klicka på Ändra bakgrund.
    3. Välj eller ladda upp en bild.
    4. Klicka på Välj.
  • iOS

1. Tryck på Anpassa överst till höger på startsidan.
    2. Tryck på Byt bakgrund.
    3. Välj eller ladda upp en bild.
    4. Tryck på Klar.
  • Android

1. Tryck på Anpassa överst till höger på startsidan.
    2. Tryck på Byt bakgrund.
    3. Välj eller ladda upp en bild.
    4. Tryck på Klar.
  • Webb

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Klicka på Ändra bakgrund.
    3. Välj eller ladda upp en bild.
    4. Klicka på Välj.

Lägg till widgetar

Som Evernote Premium- eller Business-kund har du tillgång till fler widgetar. Följ stegen för ditt operativsystem nedan när du vill lägga till en widget.

• Mac

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Dra en tillgänglig widget från höger sida och släpp den på en widgetplats.
  • Windows

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Dra en tillgänglig widget från höger sida och släpp den på en widgetplats.
  • iOS

1. Tryck på Anpassa överst till höger på startsidan.
    2. Tryck på plusikonen bredvid en tillgänglig widget i avsnittet Tillgängliga widgetar.
  • Android

1. Tryck på Anpassa överst till höger på startsidan.
    2. Tryck på plusikonen bredvid en tillgänglig widget i avsnittet Tillgängliga widgetar.
  • Webb

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Dra en tillgänglig widget från höger sida och släpp den på en widgetplats.

Ta bort widgetar

Följ stegen för ditt operativsystem nedan när du vill ta bort en widget.

• Mac

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Klicka på X överst till höger i widgeten.
  • Windows

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Klicka på X överst till höger i widgeten.
  • iOS

1. Tryck på Anpassa överst till höger på startsidan.
    2. Tryck på minusikonen bredvid en widget i listan med widgetar.
  • Android

1. Tryck på Anpassa överst till höger på startsidan.
    2. Tryck på minusikonen bredvid en widget i listan med widgetar.
  • Webb

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Klicka på X överst till höger i widgeten.

Ordna om widgetar

Placera dina widgetar i den ordning som fungerar bäst för dig. Widgetlayouten för datorer synkroniseras på Mac, Windows och Web. Din mobila widgetlayout kan organiseras på ett annat sätt och den synkroniseras på iOS och Android. Följ stegen för ditt operativsystem nedan när du vill ändra ordning på dina widgetar.

• Mac

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Dra och släpp widgetarna i den ordning du vill att de ska visas.
  • Windows

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Dra och släpp widgetarna i den ordning du vill att de ska visas.
  • iOS

1. Tryck på Anpassa överst till höger på startsidan.
    2. Dra handtaget med tre linjer till höger om en widget för att flytta det uppåt eller nedåt i listan.

Obs! Widgetar visas på startsidan i den ordning de listas på den här skärmen (uppifrån och ned).

• Android

1. Tryck på Anpassa överst till höger på startsidan.
    2. Dra handtaget med tre linjer till höger om en widget för att flytta det uppåt eller nedåt i listan.

Obs! Widgetar visas på startsidan i den ordning de listas på den här skärmen (uppifrån och ned).

• Webb

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Dra och släpp widgetarna i den ordning du vill att de ska visas.

Ändra storlek på widgetar

Det här alternativet är endast tillgängligt på Mac, Windows och Web.

Du kan ändra storlek på widgetarna till små, medelstora eller stora. Widgetar kan inte ändras vertikalt och de kan inte ändras på mobila enheter. Följ stegen för ditt operativsystem nedan när du vill ändra storlek på dina widgetar.

• Mac

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Håll muspekaren över widgeten och välj en storlek längst ned till höger.
  • Windows

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Håll muspekaren över widgeten och välj en storlek längst ned till höger.
  • Webb

1. Klicka på Anpassa överst till höger på startskärmen.
    2. Håll muspekaren över widgeten och välj en storlek längst ned till höger.

Vanliga frågor och svar

Kan jag ändra skärmen som visas varje gång jag öppnar Evernote?

När du öppnar Evernote på iOS, Android eller Web ser du startsidan som standard. När du öppnar Evernote för Mac eller Windows visas den senast använda skärmen.

Kan jag inaktivera startskärmen?

Nej.

Synkroniseras den anpassade startskärmen på mina enheter?

Ja. Startsidor som anpassas på datorn synkroniseras på Mac, Windows och Web. Startsidor som anpassas på mobiler kan se annorlunda ut och de synkroniseras på iOS och Android.

Kan jag ha dubletter av samma widget, till exempel två kladdblock?

Nej. Du kan bara ha en kopia av de tillgängliga widgetarna på startsidan.

Kan jag ta bort bakgrundsbilden?

Nej. Du behöver inte välja en anpassad bakgrund, men du kan inte ta bort bakgrundsbilden helt.

Kan jag ändra färgen på kladdblocket?

Nej. Kladdblocket finns bara i gult.

Nyckelord:

• instrumentpanel
  • instrumentpanel