Översikt över startskärmen

< Föregående / Nästa >

Översikt över startskärmen

Startskärmen i Evernote

Startskärmen är en instrumentpanel som består av widgetar som är avsedda att visa den mest relevanta informationen först i en enkel och organiserad vy.

Startsidan är tillgänglig i de senaste versionerna av Evernote för Mac, Windows, iOS, Android och Web. Obs! Startsidan är inte tillgänglig i äldre versioner av Evernote-appen.

Widgetar

Startsidan består av widgetar som visar ditt innehåll i en bekväm och organiserad vy. Alla kunder har en anteckningswidget, en kladdblockswidget och en widget för nya avbildningar. Premium-, Personal-, Professional- och Teams-kunder har fler widgetalternativ som att anpassa hur startsidan ser ut. Om du vill veta mer kan du gå till Anpassa startsidan.

Anteckningswidget

Anteckningar

Visa senaste och föreslagna anteckningar. Senaste anteckningar sorteras efter de senast redigerade, medan föreslagna anteckningar baseras på en kombination av anteckningar som du ofta öppnar, redigerar eller söker efter.

Obs! Evernote Teams-kunder ser anteckningar från hela Teams-kontot som de har tillgång till här.

Kladdblockswidget

Kladdblock

Anteckna och skriv ned dina tankar direkt på startsidan. Kladdblocket sparar text som du har skrivit. När som helst kan du konvertera den till en anteckning eller rensa den.

När du vill konvertera kladdblocket till en anteckning klickar eller trycker du på Fler åtgärder (tre prickar) och väljer Konvertera till anteckning. Du kan också använda ett kortkommando. På Mac använder du Cmd + Option + N och i Windows använder du Ctrl + Skift + N. När du rensar kladdblocket flyttas innehållet till en anteckning i papperskorgen.

Kladdblocket har en gräns på 600 tecken och endast oformaterad text kan användas.

Obs: Premium-, Personal-, Professional- och Teams-kunder kan anpassa kladdblockets färg och titel. Professional- och Teams-kunder kan lägga till mer än en kladdblockswidget på startsidan.

Widget för senaste avbildningar

Senast avbildat

Visa dina senaste anteckningar som innehåller webbklipp, bilder, dokument, ljud och e-post. Dessa anteckningar sorteras efter de som skapades senast.

Obs! Teams-kunder ser anteckningar från hela Teams-kontot som de har tillgång till här.

Taggwidget

Taggar

För den här widgeten krävs en Premium-, Personal-, Professional- eller Teams-prenumeration.

Visa taggarna du använder mest. När du klickar eller trycker på en tagg visas en lista över anteckningar med den taggen.

Obs! Evernote Teams-kunder ser taggar från hela Teams-kontot som de har tillgång till här.

Kalenderwidget

Kalender

För den här widgeten krävs en Premium-, Personal-, Professional- eller Teams-prenumeration.

Anslut din Google-kalender till Evernote och länka anteckningar till händelser för att göra dem mer användbara och enklare att hitta. Skapa omedelbart en ny anteckning från en kalenderhändelse eller länka en befintlig anteckning och få snabbt åtkomst direkt från widgeten på startsidan.

Förbered dig enkelt för möten, i förväg eller på plats. Ett klick skapar en förformaterad anteckning åt dig, komplett med händelseinformation som datum och deltagare som du kan söka efter senare.

Obs! Evernote Personal-kunder kan ha 1 kalender ansluten, medan Evernote Professional- och Teams-kunder kan ha upp till 5 kalendrar anslutna.

Om du vill veta mer om kalenderfunktioner kan du besöka Översikt över Evernote + Google-kalendern.

Uppgifterwidget

Uppgifter

För den här widgeten krävs en Premium-, Personal-, Professional- eller Teams-prenumeration.

Uppgiftswidgeten ger en översikt över dina främsta uppgifter, listade i prioritetsordning baserat på förfallodatum. Du kan markera en uppgift som klar eller lägga till en ny uppgift direkt från widgeten.

Mer information om hur du skapar och hanterar uppgifter finns i Översikt över uppgifter.

Widget för filtrerade anteckningar

Filtrerade anteckningar

För den här widgeten krävs en Personal-, Professional- eller Teams-prenumeration.

Widgeten för filtrerade anteckningar ger en ny anpassningsnivå eftersom du kan välja kriterier för att visa exakt de anteckningar du vill ha på startsidan. När du lägger till widgeten kan du ge den ett anpassat namn och välja bland en rad filter, till exempel: taggar, plats, innehåll, skapelsedatum och uppdateringsdatum. Du kan också använda en sparad sökning. Mer information finns i Anpassa startsidan.

Obs! Professional- och Teams-kunder kan lägga till mer än en filtrerad anteckningswidget på startsidan.

Widget för fastsatta anteckningar

Fastsatt anteckning

För den här widgeten krävs en Premium-, Personal-, Professional- eller Teams-prenumeration.

Fäst en anteckning för snabb åtkomst. När du vill fästa en ny anteckning klickar eller trycker du på Fler åtgärder (tre prickar) och Välj fästad anteckning.

Alternativt kan du öppna en anteckning som du vill fästa genom att klicka eller trycka på Fler åtgärder (tre prickar) och välja Fäst på startsidan.

Obs! Professional- och Teams-kunder kan lägga till mer än en fast anteckningswidget på startsidan.

Anteckningsbokswidget

Anteckningsböcker

För den här widgeten krävs en Premium-, Personal-, Professional- eller Teams-prenumeration.

Visa senaste och föreslagna anteckningsböcker. Senaste anteckningsböcker sorteras efter de senast redigerade, medan föreslagna anteckningsböcker baseras på en kombination av anteckningsböcker som du ofta öppnar, redigerar eller söker efter.

Obs! Evernote Teams-kunder ser anteckningsböcker från hela Teams-kontot som de har tillgång till här.

Genvägswidget

Genvägar

För den här widgeten krävs en Premium-, Personal-, Professional- eller Teams-prenumeration.

Få snabb åtkomst till dina genvägar. Klicka eller tryck på en genväg för att öppna anteckningen, anteckningsboken, taggen eller den sparade sökningen som du har angett.

Du kan inte skapa nya genvägar via genvägswidgeten.

Vanliga frågor och svar

Kan jag ändra skärmen som visas varje gång jag öppnar Evernote?

När du öppnar Evernote på iOS, Android eller Web ser du startsidan som standard. När du öppnar Evernote för Mac eller Windows visas den senast använda skärmen.

Kan jag inaktivera startskärmen?

Nej.

Synkroniseras startskärmen på mina enheter?

Ja. Startsidor som anpassas på datorn synkroniseras på Mac, Windows och Web. Startsidor som anpassas på mobiler kan se annorlunda ut och de synkroniseras på iOS och Android.

Kan jag redigera en fastsatt anteckning via widgeten?

Nej. Widgeten för fastsatta anteckningar visar en skrivskyddad vy av anteckningen. Om du vill redigera anteckningen klickar du på den gröna pilen bredvid Fästad anteckning för att öppna anteckningen.

Kan jag lägga till påminnelser, taggar, skisser eller formatering i kladdblocket?

Nej. Kladdblocket är avsett för snabba textanteckningar. Du kan konvertera kladdblocket till en anteckning om du vill lägga till bilder, listor, formatering, påminnelser, taggar med mera.

Visas innehållet i kladdblocket i sökresultaten?

Nej, men du kan enkelt konvertera kladdblocket till en anteckning så att innehållet visas i sökresultaten.

Hur kan jag anpassa startskärmen?

När du vill anpassa startsidan klickar eller trycker du bara på knappen Anpassa överst till höger. Du måste ha en Premium-, Personal-, Professional- eller Teams-prenumeration. Anpassningsalternativen inkluderar:

• Ändra bakgrundsbilden
  • Lägga till, ta bort och ordna om widgetar
  • Ändra storlek på widgetar (endast dator och webb)
  • Se exakt de anteckningar du vill ha på startsidan med widgeten för filtrerade anteckningar
  • Lägg till flera versioner av vissa widgetar (endast Professional och Teams)
  • Ändra färg och titel på kladdblock

Mer information finns i Anpassa startskärmen.

Nyckelord:

• instrumentpanel
  • instrumentpanel