Logga in på Evernote med Apple

< Föregående / Nästa >

Logga in på Evernote med Apple

Inloggningssida för Evernote Web

Om du har ett Apple ID kan du använda det för att logga in på Evernote. Möjligheten att logga in med ditt Apple ID gör det lättare och snabbare att komma till dina anteckningar. Du kan fortfarande använda Evernote på samma sätt som du alltid har gjort. Att använda Logga in med Apple är valfritt och krävs inte för att använda Evernote. Det är bara ett annat sätt att logga in på ditt konto.

Om du vill veta mer om Logga in med Apple kan du gå till Vad är Logga in med Apple? från Apple Support.

Skapa ett nytt Evernote-konto

Så länge din Apple ID e-postadress inte redan är kopplad till ett befintligt Evernote-konto, öppnar du bara Evernote, klickar på Fortsätt med Apple och loggar in med ditt Apple ID. Ett nytt Evernote-konto skapas automatiskt.

Även om du använder Logga in med Apple kan du skapa ett Evernote-lösenord genom att begära ett Evernote-lösenord här. Det ger dig ytterligare ett inloggningsalternativ samt möjligheten att logga in på appar som ännu inte stöder Logga in med Apple (se vanliga frågor nedan för en lista över apparna). Ditt Apple ID-lösenord påverkas inte av att du skapar ett Evernote-lösenord.

Länka ditt Apple ID till ditt befintliga Evernote-konto

För att kunna använda Logga in med Apple på ditt befintliga Evernote-konto måste e-postadressen på ditt Evernote-konto exakt matcha din e-postadress för Apple ID.

• Om din Evernote-kontos e-postadress är densamma som ditt Apple ID

När du har valt Fortsätt med Apple på inloggningsskärmen loggar du bara in med ditt Apple ID. Evernote matchar de två e-postadresserna och länkar ditt Apple ID till ditt befintliga Evernote-konto.

Obs! Om du väljer att dölja din e-postadress under den här processen kommer Evernote inte att kunna matcha ditt Apple ID med ditt befintliga konto och du kommer att skapa ett nytt konto av misstag.

• Om ditt Evernote-kontos e-postadress inte är samma som ditt Apple ID

Evernote kommer inte att kunna länka dina konton automatiskt. Innan du försöker använda Logga in med Apple bör du uppdatera e-postadressen på ditt Evernote-konto (via kontoinställningarna) så att det matchar din Apple ID e-postadress.

Vanliga frågor och svar

Jag använde Logga in med Apple och kan inte hitta mina Evernote-anteckningar. Vad hände?

Om du väljer att dölja din e-postadress har du skapat ett nytt konto som är skilt från ditt befintliga Evernote-konto. Om du inte valde att dölja din e-postadress kan du av misstag ha loggat in på ett gammalt konto eller skapat ett nytt konto.

Gå till dina kontoinställningar och kontrollera e-postadressen och datumet Medlem sedan, det borde ge dig en uppfattning om du är på rätt konto.

Varför visas felmeddelandet Länkning är inte tillgängligt när jag försöker använda Logga in med Apple?

Felmeddelandet visas om du har tvåstegsverifiering konfigurerat på ditt Evernote-konto som blockerar länkningen. För att lösa det går du till dina kontoinställningar och inaktiverar tvåstegsverifiering på ditt Evernote-konto, loggar ut och försöker sedan använda Logga in med Apple igen.

Om du vill fortsätta att använda tvåstegsverifiering när du loggar in på Evernote ska du kontrollera att det är aktiverat för ditt Apple ID. När det är aktiverat för ditt Apple ID uppmanas du att använda Apples tvåstegsverifiering varje gång du använder Logga in med Apple.

Hur ställer jag in ett Evernote-lösenord när jag använder Logga in med Apple?

Om du vill ställa in ett Evernote-lösenord för ditt konto kan du gå hit. Ange antingen din e-postadress för Apple ID eller din privata e-postadress (om du väljer att dölja din e-postadress). Du får ett e-postmeddelande om att ställa in ett nytt lösenord. Ditt Apple ID-lösenord påverkas inte av att du skapar ett Evernote-lösenord.

När du har ställt in ett Evernote-lösenord kan du logga in på Evernote med knappen Fortsätt med Apple eller genom att ange din e-postadress (eller privata e-postadress) och det Evernote-lösenord som du skapade.

Hur hittar jag den privata e-postadressen som är registrerad på mitt Evernote-konto om jag väljer att dölja min e-postadress?

Följ dessa steg för att hitta din privata adress:

1. Logga in på webbplatsen Apple ID.
  2. Klicka på Hantera appar och webbplatser... i avsnittet Säkerhet under Logga in med Apple.
  3. Klicka på Evernote i applistan.
  4. Visa e-postadressen i avsnittet Dölj min e-postadress. Den slutar med @privaterelay.appleid.com.

Om du inte ser Evernote när du följer stegen ovan kan du ha valt Sluta använda Apple ID tidigare och den privata adressen som används med Evernote är inte längre aktiv. Om så är fallet ska du gå till inloggningsskärmen för Evernote och klicka på Fortsätt med Apple för att återaktivera det. Då bör du loggas in på samma konto igen. Du hittar sedan e-postadressen på sidan Kontosammanfattning i kontoinställningarna.

Kan jag använda den privata e-postadressen som tilldelats av Apple för att logga in på Evernote?

Ja. Om du redan har skapat ett Evernote-lösenord med din privata e-postadress anger du din privata e-postadress i e-postfältet på Evernote-inloggningsskärmen och använder Evernote-lösenordet du skapade.

Om du inte har skapat ett Evernote-lösenord men vill göra det för framtida bruk, begär du ett Evernote-lösenord här. Ditt Apple ID-lösenord påverkas inte av att du skapar ett Evernote-lösenord.

Kan Apple se mina Evernote-inloggningsuppgifter, söka i mina anteckningar eller använda dem för riktad reklam?

Nej. När du aktiverar Logga in med Apple ger du bara Evernote behörighet att visa relevant information om ditt Apple ID, till exempel grundläggande profilinformation. Apple har inte behörighet att komma åt ditt Evernote-konto.

När jag har aktiverat Logga in med Apple, är det enda sättet jag kan logga in?

Nej. Du kan logga in med ditt Apple ID eller ditt Evernote-konto (om du har ställt in ett lösenord). Det är särskilt viktigt om du använder vissa Evernote-appar eller integreringar som inte har stöd för Logga in med Apple, som Web Clipper eller Evernote Legacy.

Kan jag använda tvåstegsverifiering när jag loggar in med Apple?

Ja, om du har aktiverat tvåstegsverifiering på ditt Apple ID.

Kan jag använda mitt Apple ID för mer än ett Evernote-konto? Eller kan jag använda mer än ett Apple ID för att logga in på ett Evernote-konto?

Nej. Varje Apple ID kan bara länkas till ett Evernote-konto. Dessutom kan varje Evernote-konto bara länkas till ett Apple ID.

Hur loggar jag in om jag har glömt mitt lösenord?

Obs! Om du aldrig har ställt in ett Evernote-lösenord kan du ställa in ett genom att begära ett lösenord via länken för lösenordsåterställning ovan.

Stöds Logga in med Apple i andra Evernote-appar, som Web Clipper, Skitch, Scannable, Penultimate eller Evernote Legacy?

Logga in med Apple stöds i de nya versionerna av Evernote för Windows, Mac, iOS och Evernote Web. I alla andra Evernote-appar, inklusive äldre versioner av Evernote, kan du logga in med e-postadressen som tilldelats ditt Evernote-konto och ditt Evernote-lösenord.

Om du inte redan har skapat ett Evernote-lösenord men vill göra det för att använda någon av apparna ovan, begär du ett Evernote-lösenord här. Se till att ange e-postadressen som tilldelats ditt Evernote-konto när du begär ett lösenord. Ditt Apple ID-lösenord påverkas inte av att du skapar ett Evernote-lösenord.

Hur inaktiverar jag Logga in med Apple på mitt Evernote-konto?

Vi rekommenderar att du vidtar några specifika åtgärder för att säkerställa att du fortfarande kan komma åt ditt konto efter att du inaktiverat Logga in med Apple.

1. Skapa ett Evernote-lösenord här om du inte redan har gjort det.
  2. Om du använder en privat e-postadress (dvs. din e-postadress är dold) ändrar du e-postadressen i dina kontoinställningar till en som du har tillgång till och inte används av ett annat Evernote-konto . Om du redan använder en riktig e-postadress som du har tillgång till kan du hoppa över det här steget.
  3. När din e-postadress och ditt lösenord har ställts in går du till kontoinställningarna och klickar på Anslutna tjänster på den vänstra navigeringsmenyn.
  4. Klicka på Koppla bort bredvid Apple.
  5. Logga in på webbplatsen Apple ID.
  6. Klicka på Hantera appar och webbplatser... i avsnittet Säkerhet under Logga in med Apple.
  7. Klicka på Evernote i applistan.
  8. Klicka på Sluta använda Apple ID.

När du har kopplat bort kan du fortsätta använda Evernote med den e-postadress som du tilldelade ditt konto och Evernote-lösenordet som du konfigurerade i steg 1 ovan.

Nyckelord:

• SIWA
  • Apple ID
  • Apple-konto
  • Apple-inloggning
  • Logga in med Apple
  • Fortsätt med Apple