Kontakta visitkortskontakter

< Föregående / Nästa >

Kontakta visitkortskontakter

När du har skannat ett visitkort kan du skanna ett nytt kort eller kontakta personen.

Kontakta via e-post, SMS eller telefon

När Evernote har läst in kontaktuppgifter i en kontaktanteckning kan du trycka på e-postknappen (kuvertet), mobilknappen (telefonluren) eller SMS-knappen (pratbubblan) i anteckningen och kontakta personer utan att behöva lämna Evernote-appen.

E-posta kontaktuppgifter (iPhone, iPad och iPod touch)

Obs! Nya Evernote för iOS har inte stöd för den här funktionen.

Om en e-postadress har lästs in från ett kort kan du skicka den personen dina kontaktuppgifter på två sätt i Evernote:

1. Välj E-posta mina kontaktuppgifter i popup-fönstret Visitkortet har sparats.
  2. Välj E-posta mina uppgifter på alternativmenyn som finns längst ner i anteckningen.

Obs! Om du vill visa/redigera kontaktuppgifterna som skickas med den här funktionen går du kontofliken och väljer Inställningar > Kamera > Visitkort under Mina kontaktuppgifter.

Spara nya kontakter enkelt

Obs! Nya Evernote för iOS har inte stöd för den här funktionen.

Du kan spara kontaktuppgifter från skannade visitkort som kontakter på din mobila enhet på två sätt:

• Automatiskt (iPhone, iPad och iPod touch): Gå till Inställningar > Kamera > Visitkort via kontofliken och välj Spara till kontakter när du vill spara information från skannade kort.
  • Manuellt: Välj Spara till kontakter på alternativmenyn (iPhone, iPad och iPod touch) eller snabbmenyn som visas efter varje avslutad skanning (Android).

Du kan också ändra den förvalda anteckningsboken där kort lagras (iPhone, iPad, iPod touch och Android) och lägga till en standardtagg (iPhone, iPad, iPod touch). Från kontofliken (iPhone, iPad, iPod touch) eller navigeringsmenyn (Android) väljer du Inställningar > Kamera > Visitkort och Anteckningsbok (iPhone, iPad, iPod touch och Android) och/eller Tagg (iPhone, iPad, iPod touch) om du vill ändra dina inställningar.

Obs! Microsoft Exchange har inte stöd för etiketter som telefon, primär och andra etiketter som används för iOS-kontakter. Om dina kontakter innehåller dessa etiketter och du sparar dem på din enhet och synkroniserar med Exchange, kommer Exchange att ange dem som arbete eller arbetstelefon.  Alla andra etiketter stöds.  Dessutom stöder Exchange-tjänsten endast ett mobilnummer och högst två arbets- eller hemnummer per kontakt som skapas i iOS. Om Evernote identifierar fler hem- eller arbetsnummer kommer Exchange att tilldela en godtycklig etikett.