Filtrera anteckningslistan

< Föregående / Nästa >

Filtrera anteckningslistan

Filtrera alla anteckningar i Evernote Web

I Evernote kan du använda filter för att hjälpa dig hitta det du behöver snabbare. Följande filter är tillgängliga:

• Taggar – Välj från en lista med taggar i ditt konto.
  • Finns i - Välj från en lista över anteckningsböcker, buntar eller projektytor (endast Evernote Teams) som du har tillgång till.
  • Innehåller – Välj från en lista med specifika innehållstyper, till exempel bilder eller PDF-filer. Mer information finns i avsnittet om filtret "Innehåller" nedan.
  • Skapad – Välj ett specifikt datum eller datumintervall när anteckningen skapades.
  • Uppdaterad – Välj ett specifikt datum eller datumintervall när anteckningen senast uppdaterades.

Obs! Anteckningsfiltrering är bara tillgängligt i nya Evernote för Mac, Windows, Web, iOS och Android.

Filtrera dina anteckningar

Du kan använda filter på flera sätt i dina anteckningar och sökningar.

Filtrera hela anteckningslistan eller anteckningarna i en enskild anteckningsbok

• Dator: Klicka på filterikonen överst till höger i anteckningslistan och välj bland alternativen i rutan Lägg till filter. Om du vill ta bort filter från anteckningslistan klickar du på Rensa alla överst till höger i rutan Lägg till filter.
  • Mobil: Tryck på de tre prickarna och välj Filtrera anteckningar. Välj dina filter och tryck på Klar för att verkställa. När du vill ta bort filter trycker du på Rensa alla längst ned på skärmen Filtrera anteckningar.

Lägg till ett filter när du gör en sökning i sökfältet

• Filter kan visas i söklistrutan baserat på vilken typ av innehåll du har. Alternativt kan du skriva namnet på filtret i sökfältet och sedan klicka eller trycka på filternamnet för att använda det. Observera att filtret inte visas om du inte har anteckningar med den typen av innehåll.

Begränsa dina sökresultat genom att lägga till filter när du har gjort en sökning

• Filtrera sökresultat genom att klicka på filterikonen överst till höger i anteckningslistan.
  • För att hjälpa dig hitta det du letar efter ännu snabbare visar Evernote föreslagna filter när det är tillämpligt överst i anteckningslistan när du har gjort en sökning eller lagt till ett filter.

Läs mer om hur du begränsar dina sökresultat med filter genom att titta på videon nedan.

Filtret Contains

Med filtret contains kan du filtrera dina anteckningar efter specifika typer av innehåll. Det finns dussintals filter tillgängliga. Tabellen nedan beskriver vilken typ av innehåll du kan förvänta dig när du använder några av dessa filter.

En sak att tänka på när du använder filtret "innehåller" är att vissa filter är baserade på mycket specifika, konkreta objekt, t.ex. en viss filtyp, medan andra filter, som namn och adresser, använder AI-detekterade attribut som är specifika för det engelska språket. Därför kan det hända att filtret "innehåller" inte alltid eller helt ger förväntade resultat.

Objekt Exempel
E-postadresser
  • "Mossa och saker: Storgatan 49, Bergvik 0503 53 33 55 (fråga efter Bettan)"
  • "Norrgatan 473, 680 95 Lillevik"
  • "Svit 5A, Östra byggvägen 421, 680 95 Lillevik, Sverige."
Arkivfiler

Filtyper med följande tillägg:

• 7z|arj|deb|pkg|rar|rpm|tar|tar\\.gz|zip
Ljudfiler

Filtyper med följande tillägg:

• aif|cda|mid|midi|mp3|mpa|ogg|wav|wma|wpl|m4a
Kalenderhändelser
  • Händelser från länkade kalenderhändelser
Kryssrutor
  • Anteckningar med minst en kryssrutelista
Kodblock
  • Anteckningar med minst ett kodblock
Kontakter
  • Anteckningar med minst ett kontaktblock (till exempel från ett skannat visitkort)
Datum
  • "13 januari"
  • "13 januari 2012"
  • "13-15 januari 2012"
  • "Tisdagen den 13 januari 2012"
  • "12-13 januari 2012"
  • "12:30"
  • "12.30 fm"
Dokumentfiler

Filtyper med följande tillägg:

• doc|dot|rtf|pages|odm|odt|stw|sxw|gdoc
E-postadresser
  • "fox@fox.com"
Krypterad text
  • Anteckningar med minst ett krypterat textblock
Google Drive
  • Anteckningar med minst en Google Drive-länk ("https://drive.google.com/")
Bilder

Filtyper med följande tillägg:

• ai|bmp|gif|jpg|jpeg|png|psd|svg|tiff
Heltal
  • "2"
  • "17"
  • "944"
Listor
  • Numrerade listor
  • Punktlistor
  • Checklistor
Nummer
  • 144.20
  • 2021
Office-filer

Filtyper med följande tillägg:

• doc.?|dot.?|rtf|pages|odm|odt|stw|sxw|gdoc|Xls.?|xlt.?|numbers|ots|ods|stc|sxc|gsheet|pps|ppt.?|pot.?|sld.?|key|keynote|odp|otp|sti|sxi|gslides
PDF-filer

Filtyper med följande tillägg:

• ps|pdf
Procent
  • "2 %"
  • "17 %"
  • "944 %"
Personnamn
  • "George Lucas"
  • "Peter Johansson"
Presentationsfiler

Filtyper med följande tillägg:

• pps|ppt.|pot.|sld.|key|keynote|odp|otp|sti|sxi|gslides
Priser
  • "17,56 kr"
  • "71 kr"
  • "70,1 SEK"
Kalkylblad

Filtyper med följande tillägg:

• xls.|xlt.|numbers|ots|ods|stc|sxc|gsheet
Tabeller
  • Anteckningar med minst en tabell
Uppgifter
  • Anteckningar med minst en uppgift
Uppgifter (slutförda) / Uppgifter (ej slutförda)
  • Anteckningar med minst en slutförd eller ej slutförd uppgift
Tid
  • 12:30
  • 5:00
Webbadresser
  • “https://abc.com”
Video

Filtyper med följande tillägg:

• aif|cda|mid|midi|mp3|mpa|ogg|wav|wma|wpl|m4a
Webb-urklipp
  • Anteckningar med innehåll som skapats från Web Clipper

Vanliga frågor och svar

Kan jag spara en specifik uppsättning filter som en sparad sökning?

Filtrera alla anteckningar i Evernote Web

Ja. Du kan göra det genom att första göra en sökning via sökfältet. Använd sedan ett eller flera filter i listan med sökresultat, klicka på knappen Fler åtgärder (tre prickar) och välj Spara sökning.... Du kan också göra det efter att du har använt alternativet Lägg till filter i listan med anteckningar.