Nyheter i Evernote för Mac

< Föregående / Nästa >

Nyheter i Evernote för Mac

Skärmdump från nya Evernote för Mac

Översikt

Vi har nöjet att lansera den helt nya Evernote-appen för Mac. Den nya appen har ett modernare utseende och ger en smidigare Evernote-upplevelse.

Funktionerna inkluderar bland annat:

• Förbättrad anteckningsredigerare. Mer kontroll över rubriker och ett standardiserat teckensnittsval innebär att dina anteckningar ser lika ut överallt.
  • Knappen Ny anteckning. Klicka på knappen när du vill skapa en ny textanteckning eller klicka på pilen när du snabbt vill komma åt mallar.
  • Snabbare sökning. Se förslag i realtid när du skriver och begränsa sökresultaten med filter.
  • Omarbetat ritverktyg. Använd musen för att rita och skriva anteckningar för hand.
  • Mörkt läge. Mörkt läge gör det lättare för dina ögon att läsa och skriva.

Dessutom har vi förbättrat flera andra funktioner som sammanslagning av anteckningar, multival, interna anteckningslänkar och visningsalternativ.

Gå till evernote.com/download när du vill uppdatera till den nya versionen av Evernote.

Vanliga frågor och svar

Hur skaffar jag den nya appen?

Du kan ladda ner den nya versionen av Evernote genom att gå till evernote.com/download eller App Store på din Mac. Om du redan har Evernote installerat på din dator kommer det nya installationsprogrammet att gå igenom uppdateringsprocessen för den nya versionen.

Varför kan jag inte se uppdateringen i App Store?

Det kan ta lite tid innan uppdateringen sprids i App Store. Se också till att du har macOS 10.14 eller senare eftersom den nya Evernote-appen inte har stöd för äldre versioner av macOS.

Hur kan jag se vilken version av appen jag använder?

Ett snabbt sätt att se om du använder den nya Evernote-appen är att jämföra din app med de bilder du ser i den här artikeln. Den nya appen har en ny, stor knapp för Ny anteckning.

Dessutom kan du kontrollera versionsnumret genom att gå till Evernote > Om Evernote från menyraden och titta längst ner i fönstret Om Evernote. Den nya Evernote-appen har version 10.0.

Vilka funktioner är ännu inte tillgängliga i den nya appen?

Detta är inte en uttömmande lista över funktioner, men de mest anmärkningsvärda inkluderar:

• Appinställningar
  • Andra exportalternativ än ENEX
  • Snabbväxling (Cmd+J)

Vilka funktioner stöds inte längre i den nya appen?

Detta är inte en uttömmande lista över funktioner, men de mest anmärkningsvärda inkluderar:

• Lokala anteckningsböcker
  • Presentationsläge
  • Sammanhang
  • ScanSnap Evernote Edition firmware och programvara

Kan jag använda den nya Evernote-appen offline?

Ja. Om du vill använda Evernote offline ska du se till att du är inloggad i appen innan du kopplar bort från internet.

Vad hände med synkroniseringsknappen?

Evernote har en helt ny synkroniseringsarkitektur och synkroniseras nu automatiskt på alla dina enheter.

Vart har sökfältet flyttats?

Sökfältet finns nu på navigeringsmenyn till vänster i appen, precis ovanför knappen Ny anteckning.

Vart har taggarna flyttats?

Du kan öppna tagglistan via navigeringsmenyn till vänster i appen. När du visar eller redigerar en anteckning finns taggarna längst ned i anteckningsredigeraren på anteckningspanelen.

Varför fungerar inte [ett visst] kortkommando längre?

Vissa kortkommandon har inte implementerats än. Andra är knutna till funktioner som inte är tillgängliga i den nya appen. En lista över aktuella kortkommandon finns i Kortkommandon i Evernote för Mac.

Varför kan jag inte skicka ett meddelande när jag delar anteckningar eller anteckningsböcker?

Meddelanden har tagits bort från delningsfunktionen, men du kan fortfarande skicka meddelanden till andra Evernote-användare via Work Chat.