Sököversikt

< Föregående / Nästa >

Sököversikt

Översikt

Evernotes kraftfulla sökningar gör det enkelt att snabbt hitta det du letar efter. Viktiga funktioner är bland annat:

• Robust search dropdown menu with quick access to:
    • Sökförslag. Förslag i realtid ger dig svar när du skriver.
    • Sparade sökningar. Skapa en sparad sökning för komplexa sökningar eller saker du söker efter ofta.
    • Anteckningar, anteckningsböcker och projektytor. Snabb åtkomst till specifikt innehåll.
    • Sökfilter. Begränsa resultaten för att hitta exakt det du behöver.
  • Sök utan skiljetecken. Hitta det du behöver oavsett skiljetecken.
  • PDF- och dokumentsökningar. Hitta text i PDF-filer, Microsoft Office-dokument, bilder, presentationer och skannade dokument direkt.
  • Handskriftssökningar. Hitta handskriven text i bilder som bifogas anteckningar.
  • Avancerad syntax och boolesk sökning. Sök i dina anteckningar med speciella sökkommandon.

Vissa sökfunktioner är bara tillgängliga med vissa Evernote-planer. Läs mer >>

Om du vill dra nytta av sökfunktionerna ska du se till att du använder nya Evernote för Mac, Windows, iOS, Android eller Web.

Sök i listrutan

Sökfunktioner

Det finns fyra avsnitt i sökrutan: Sökförslag, gå till, filter och sparade sökningar. Förslagen styrs av en algoritm som förutsäger vad som kan vara relevant för dig baserat på olika faktorer, till exempel tidigare sökningar och nyliga åtgärder.

Sökförslag

Sökförslag finns högst upp i listrutan som visas när du klickar eller trycker på sökfältet och indikeras av en förstoringsglasikon till vänster. Om du klickar på ett sökförslag körs den föreslagna sökningen.

Sparade sökningar

Om du har sparade sökningar visas de nedanför sökförslagen.

När du vill skapa en ny sparad sökning, kan du utföra en sökning, klicka eller trycka på Fler åtgärder (tre prickar) högst upp i anteckningslistan och välja Spara sökning.... Om du vill ändra namnet på en sparad sökning eller radera den helt, kan du köra den sparade sökningen, klicka eller trycka på de tre prickarna högst upp i anteckningslistan och välja Redigera sparad sökning... eller Radera sparad sökning.

Om du inte har några sparade sökningar kommer detta avsnitt inte att visas i sökrutan.

Läs mer >>

Gå till...

Det här avsnittet föreslår specifika anteckningar, anteckningsböcker och projektytor. Om du väljer en av dem öppnas anteckningen eller anteckningsboken direkt så att du kommer dit snabbare.

Lägg till filter

Med sökfilter kan du snabbt söka efter anteckningar som innehåller en viss typ av innehåll. Dessa filter kan visas i sökrutan om du har den här typen av innehåll. Alternativt kan du skriva namnet på filtret i sökfältet och sedan klicka eller trycka på filternamnet för att använda det. Observera att filtret inte visas om du inte har anteckningar med den här typen av innehåll.

Filter är tillgängliga för innehåll som innehåller:

• E-postadresser
  • Arkivfiler
  • Bilagor
  • Ljud
  • Kalenderhändelser
  • Kryssrutor
  • Kodblock
  • Kontakter
  • Datum
  • Dokumentfiler
  • E-postadresser
  • Krypterad
  • Google Drive
  • Bilder
  • Heltal
  • Listor
  • Nummer
  • Office-filer
  • PDF-filer
  • Procent
  • Personnamn
  • Telefonnummer
  • Presentationsfiler
  • Priser
  • Kalkylblad
  • Tabeller
  • Tid
  • Webbadresser
  • Video
  • Webbklipp

Andra filter kan tillämpas på sökresultaten genom att klicka på ikonen Lägg till filter ovanför listan med sökresultat (på datorn) eller genom att trycka på de tre prickarna i det övre högra hörnet och välja Filtrera anteckningar (på mobiler). Då ser du en fullständig lista över tillgängliga filteralternativ, inklusive:

• Taggar
  • Placering
  • Innehåller
  • Skapelsedatum
  • Uppdateringsdatum

Läs mer >>

Söka utan skiljetecken

Evernote kan söka i ditt innehåll även när det finns variationer i skiljetecken mellan den inmatade texten och den faktiska stavningen i anteckningen. Några exempel:

• Bindestreck - Du kan söka efter "incheckning" med "check", "in" eller "checkning"
  • Understreck - Du kan söka efter "kund_id_nummer" med "kund", "id", "nummer" eller "kundidnummer"
  • Punkt - Du kan söka efter "R.S.V.P." med "rsvp"
  • Apostrof - Du kan söka efter "O'Connor" med "connor" eller "oconnor"
  • URL - Du kan söka efter "http://www.evernote.com/download" med "www", "evernote", "com", "download" eller "evernotecom"

PDF- och dokumentsökning

Du kan hitta text i PDF-filer, Microsoft Office-dokument, bilder, presentationer och skannade dokument.

För tips om hur du söker i PDF-filer Läs mer >>

Handskriftssökningar

När du tar ett foto eller bifogar en bild till en anteckning kan Evernote hitta och identifiera text – även handskriven text – inuti bilden. Läs mer >>

Avancerad söksyntax och booleska sökningar

Med den avancerade söksyntaxen kan du söka efter anteckningar med speciella sökkommandon, till exempel det datum de skapades, en specifik tagg eller typen av innehåll (ljud, bilder osv.)

Geografisk sökning: Hitta anteckningar baserat på platsen där de skapades med latitud, longitud och radie.

Boolesk sökning: Boolesk sökning är en typ av sökning där du kan kombinera nyckelord med operatorer (eller modifierare). Du kan söka i Evernote med AND, OR, NOT och ( ).

Om du vill veta mer kan du läsa Avancerad söksyntax och booleska sökningar.

Vissa sökfunktioner är bara tillgängliga med vissa Evernote-planer. Läs mer >>

Vanliga frågor och svar

Hur använder jag filter för att begränsa mina sökresultat?

Om du vill använda filter skriver du bara filtrets namn i sökrutan och markerar det i sökrutan. Du kan filtrera på olika sätt, bland annat efter författare, taggar, bilagor, kryssrutor med mera.

Hur visar jag sökhistoriken?

Du kan inte se sökhistoriken direkt. Sökförslagen tar dock hänsyn till sökhistoriken.