Översikt över anteckningsredigeraren

< Föregående / Nästa >

Översikt över anteckningsredigeraren

Översikt

Anteckningsredigeraren i Evernote är det område i appen där du lägger till text, bilagor och annat innehåll i din anteckning, med andra ord det område där du skapar och redigerar en anteckning.

Funktionerna i anteckningsredigeraren inkluderar bland annat:

• Textstilar. Anpassade semantiska rubriker gör att du kan ange stor rubrik, liten rubrik och andra vanliga textstilar.
  • Textformatering. Använd vår teckensnittsväljare, teckensnittsformatering och flera markeringsfärger för att rikta uppmärksamheten mot olika textområden.
  • Infoga-meny. Lägg enkelt till bilagor, tabeller, kodblock med mera.
  • Checklistor. Se med ett ögonkast vilka saker som ska göras i listan.
  • Läsbarhet. Du kan justera anteckningsbredden för att optimera läsupplevelsen.

Obs! Äldre versioner av Evernote-appen kan använda äldre versioner av redigeraren som har andra funktioner. Dessa versioner stöds inte längre.

Formatera anteckningsinnehåll

Anteckningsredigeraren har standardalternativ för anteckningsformatering som du kan hitta i liknande redigerare eller ordbehandlare. Du kan välja alternativ som fetstil, understruken och kursiv stil, samt färgen på din text och överstrykningspenna. Semantiska rubriker gör att du snabbt kan ge ditt innehåll storlek och struktur.

Alla formateringsalternativ är tillgängliga i formateringsverktygsfältet överst i anteckningsredigeraren och inkluderar några av följande:

• Teckensnitt
  • Teckenstorlek
  • Rubriknivå
  • Färg
  • Fet stil
  • Kursiv
  • Understrykning
  • Framhäv
  • Länk
  • Genomstruken
  • Upphöjt
  • Nedsänkt
  • Förenkla formatering
  • Ta bort formatering

Infoga-meny

Lägg till en mängd olika filer och funktioner för att skapa struktur och klarhet i dina anteckningar. Du kan välja mellan alternativ som bilder, dokument och ljudinspelningar genom att klicka på knappen Infoga (+) i formateringsverktygsfältet längst upp till vänster i anteckningsredigeraren. Där kan du se hela listan över tillgängliga infogningsalternativ, bland annat:

• Uppgift
  • Kalenderhändelse
  • Tabell
  • Avdelare
  • Bilaga
  • Foto (skrivbord) eller bild (mobil)
  • Kryssruta
  • Ljudinspelning
  • Kodblock
  • Skiss
  • Google Drive
  • Länk
  • Kamera (endast mobil)

Listor

Lägg till numrerade listor, punktlistor och checklistor till dina anteckningar för att hålla reda på viktiga åtgärder, starta en inköpslista eller till och med illustrera en stegvis process. Välj ett listalternativ i formateringsverktygsfältet överst i anteckningsredigeraren.

Länkar

Infoga snabbt klickbara länkar när du vill lägga till sammanhang i dina anteckningar och ge enkel åtkomst till användbara artiklar, filer och webbplatser. Kopiera helt enkelt en URL, markera lite text och välj klistra in för att skapa en ny länk i dina anteckningar. Du kan också infoga länkar till andra anteckningar på ditt Evernote-konto.

Om du vill veta mer kan du gå till Skapa interna anteckningslänkar

Anteckningens bredd

Som standard är anteckningsstorleken dimensionerad för att passa i fönstret. För att optimera anteckningsstorleken för maximal läsbarhet klickar du på Fler åtgärder (3 prickar) överst till höger i anteckningen och sedan på Anteckningsbredd. Därefter väljer du ett alternativ för anteckningsbredd.

Vanliga frågor och svar

Vad hände med den gamla/klassiska anteckningsredigeraren?

Vi går över till den nya redigeraren för ett snyggare, smidigare och mer modernt utseende samt för att skapa en grund för att bygga moderna redigeringsfunktioner i framtiden. Den klassiska anteckningsredigeraren stöds inte längre på Evernote Web och Evernote-appar med version 10.0+. Läs mer >>