Så här använder du Evernote för Gmail

< Föregående / Nästa >

Så här använder du Evernote för Gmail

Evernote för Gmail-tillägg

Med Evernote för Gmail-tillägget kan du spara viktiga e-postmeddelanden till Evernote och enkelt dela dina anteckningar via e-post - allt från ett ställe. Evernote för Gmail är tillgängligt på webben samt för iPhone och Android.

Kom igång

För att använda Evernote för Gmail måste du först installera tillägget. Du kan göra det från G Suite Marketplace eller genom att följa stegen nedan.

1. Öppna din inkorg på Gmail.com.
  2. Klicka på plustecknet (+) i tilläggsavsnittet till höger om meddelandelistan.
  3. Skriv Evernote i marknadsplatsens sökfält.
  4. Klicka på Evernote for Gmail och klicka sedan på den blå Installera -knappen.

Efter installationen visas Evernote-ikonen automatiskt i tilläggsdelen. Det kan hända att du behöver uppdatera din inkorg om du inte ser tillägget direkt. I vissa sällsynta fall kan det ta upp till en timme innan tillägget visas.

Obs! Om du är administratör för din domän kan du installera tillägget för hela ditt team. Google kräver att administratörer anger OAuth2-klient-ID för att vitlista appen. Evernotes ID är: http://294974410262-p53sfv94ctvjc8iofkdjmpekpoipirmq.apps.googleusercontent.com/.

Spara e-post från Gmail till Evernote

Med Evernote för Gmail kan du spara viktiga e-postmeddelanden till ditt Evernote-konto utan att lämna inkorgen. Spara ett e-postmeddelande från Gmail till Evernote:

• Gmail.com

1. Öppna e-postmeddelandet du vill spara till Evernote.
    2. Klicka på ikonen för Evernote-tillägget. Ikonen visas i en vertikal kolumn till höger om det öppna meddelandet.
    3. Om du vill kan du välja en anteckningsbok, lägga till en tagg och/eller redigera titeln. Lägg sedan till eventuella anteckningar eller kommentarer. Om du inte gör något av detta kommer standardinställningarna att användas.
    4. Klicka på Spara.
  • Gmail för iOS

1. Öppna e-postmeddelandet du vill spara till Evernote.
    2. Tryck på ikonen för Evernote-tillägget. Ikonen visas i en horisontell rad längst ner i det öppna meddelandet.
    3. Om du vill kan du välja en anteckningsbok, lägga till en tagg och/eller redigera titeln. Lägg sedan till eventuella anteckningar eller kommentarer. Om du inte gör något av detta kommer standardinställningarna att användas.
    4. Tryck på Spara.
  • Gmail för Android

1. Öppna e-postmeddelandet du vill spara till Evernote.
    2. Tryck på ikonen för Evernote-tillägget. Ikonen visas i en horisontell rad längst ner i det öppna meddelandet.
    3. Om du vill kan du välja en anteckningsbok, lägga till en tagg och/eller redigera titeln. Lägg sedan till eventuella anteckningar eller kommentarer. Om du inte gör något av detta kommer standardinställningarna att användas.
    4. Tryck på Spara.

Dela anteckningslänkar i ett e-postmeddelande

Med Evernote för Gmail kan du även snabbt och enkelt lägga till länkar i dina anteckningar via redigeringsfönstret i e-postprogrammet. Infoga en anteckningslänk i ett e-postutkast:

• Gmail.com

1. Skapa ett nytt e-postutkast.
    2. Klicka på ikonen för Evernote-tillägget. Ikonen visas i en horisontell rad längst ner i redigeringsfönstret, till höger om standardikonerna i meddelandets verktygsfält.
    3. Hitta anteckningen du vill dela med hjälp av sökfunktionen.
    4. När du har hittat anteckningen som du vill dela klickar du på Infoga offentlig länk.
  • Gmail för iOS

1. Skapa ett nytt e-postutkast.
    2. Tryck på ikonen för Evernote-tillägget. Ikonen visas i menyn överst till höger i redigeringsvyn (tre punkter).
    3. Hitta anteckningen du vill dela med hjälp av sökfunktionen.
    4. När du har hittat anteckningen som du vill dela trycker du på Infoga offentlig länk.
  • Gmail för Android

1. Skapa ett nytt email-utkast.
    2. Tryck på ikonen för Evernote-tillägget. Ikonen visas i menyn överst till höger i redigeringsvyn (tre punkter).
    3. Hitta anteckningen du vill dela med hjälp av sökfunktionen.
    4. När du har hittat anteckningen som du vill dela trycker du på Infoga offentlig länk.

Mottagarna kan se innehållet i en delad anteckning genom att klicka på länken, då öppnas den i en webbläsare. Den som får e-postmeddelandet eller URL-adressen till den delade anteckningen kan se innehållet, även om du inte delade det med dem direkt. Du kan återkalla behörigheter till en delad anteckning när som helst.

Vanliga frågor och svar

Hur installerar jag Evernote för Gmail?

Installera Evernote för Gmail från G Suite Marketplace eller följ stegen i avsnittet Komma igång ovan.

Vilka versioner av Gmail har stöd för Evernote för Gmail?

Evernote för Gmail kan användas på Gmail.com i en webbläsare eller med Gmail-appen på iPhone och Android-enheter. Observera att Gmail-appen för iPad ännu inte har stöd för tillägg. Vi har fått information om att Google för närvarande arbetar på funktionen och att tillägget kommer att finnas för iPad i framtiden.

Varför begär Evernote så många behörigheter när Evernote för Gmail installeras?

När du installerar Evernote för Gmail får du flera frågor om behörigheter, från att tillåta att Evernote hanterar utkast och skickar e-postmeddelanden till att Evernote kan visa meddelandeinnehåll och metadata. Det krävs för att säkerställa integriteten och säkerheten för dig och ditt innehåll samt för att tillägget ska kunna utföra alla funktioner. Du måste godkänna alla behörigheter för att tillägget ska installeras. Skicka gärna ett supportärende om du har fler frågor.

Varför kan jag inte se tillägget i min Gmail-app?

Det kan hända att du behöver uppdatera inkorgen om du inte ser tillägget direkt efter installationen.

Kontrollera att sidopanelen är öppen på webben. Om du inte ser en vertikal kolumn med tilläggsikoner till höger om listan med meddelanden klickar du på den lilla pilen längst ner till höger om inkorgen.

I iPhone eller Android kan du bläddra längst ned i ett e-postmeddelande eller börja skriva ett nytt e-postutkast när du vill se dina tillägg.

Varför har jag Evernote för Gmail i min iOS- eller Android-app trots att jag inte aktiverade det där?

När du installerar Evernote för Gmail på webben kommer tillägget automatiskt att vara tillgängligt i Gmail på din mobila enhet.

Vad är skillnaden mellan Evernote för Gmail och Evernote Web Clipper?

Evernote för Gmail är ett tillägg som är byggt specifikt för Gmail. Det gör att du kan spara e-postmeddelanden från Gmail och infoga anteckningslänkar i e-postutkast - utan att lämna Gmail. Du hittar tillägget till höger om listan med meddelanden i din inkorg eller redigeringsfönstret för e-post.

Evernote Web Clipper är ett webbläsartillägg utformat för webbläsare som Chrome och Safari. Du kan använda Web Clipper för att klippa ut vilken typ av webbsida som helst, inklusive e-postmeddelanden i Gmail, men du kan inte använda Web Clipper för att dela anteckningar via e-post. Web Clipper finns i webbläsarens verktygsfält.

Kan personer som inte har Gmail eller ett Evernote-konto se anteckningslänkarna som delas från Evernote?

Ja. Den som öppnar anteckningslänken kan se innehållet i anteckningen. Tänk på att alla anteckningslänkar som delas med tillägget är offentliga länkar, vilket innebär att alla som har tillgång till länken kan se innehållet, även om du inte delade det med dem direkt. Du kan när som helst återkalla behörigheter till en delad anteckning. Lär dig hur >>

Vilka är standardinställningarna för att spara ett e-postmeddelande?

Som standard sparar Evernote för Gmail automatiskt hela meddelanden (och meddelandetrådar), inklusive bilagor, i din standardanteckningsbok utan taggar. Du kan ändra detta beteende i inställningarna. Du kan ändra standardanteckningsboken, lägga till en standardtagg och stänga av meddelandetrådar vilket gör att du kan välja specifika meddelanden som ska sparas i en tråd. Du hittar inställningarna genom att öppna ett e-postmeddelande, klicka på tilläggsikonen, klicka på menyknappen (tre punkter) i det övre högra hörnet och sedan klicka på Inställningar.

Kan jag skapa en ny anteckningsbok eller projektyta via Gmail-tillägget?

Nej. Du kan bara tilldela en anteckningsbok eller projektyta som redan finns på ditt Evernote-konto.

Kan Google komma åt mina anteckningar om jag ger Evernote för Gmail-tillägget behörighet att komma åt mitt Evernote-konto?

Nej. Google får inte tillgång till innehållet på ditt Evernote-konto när du installerar och ger Evernote för Gmail-tillägget behörighet.

Kan jag dela länkar till teamanteckningar från mitt Evernote Teams-konto?

Ja. När du vill dela en länk till en teamanteckning måste du vara ägare till teamanteckningsboken där den finns eller ha behörighet att redigera och bjuda in till anteckningen.

Varför kan jag inte hitta en anteckning jag söker efter när jag försöker infoga en länk?

Om du har problem med att hitta anteckningen du letar efter kan du försöka att söka med olika ord eller fraser eller använda Evernotes avancerade söksyntax för mer specifika sökningar.