Aktivera mörkt läge

< Föregående / Nästa >

Aktivera mörkt läge

Mörkt läge i Evernote gör det lättare för ögonen att läsa och skriva genom att du kan byta till ett mörkare färgtema med högre kontrast.

Aktivera mörkt läge

Om du inte ser alternativen för att aktivera mörkt läge enligt beskrivningen nedan kan du behöva uppdatera antingen ditt operativsystem eller Evernote-appen. Se de vanliga frågorna längst ner i den här artikeln för krav på operativsystem och appar.

• Mac

The new Evernote for Mac
    1. Klicka på knappen Inställningar (kugghjul) bredvid ditt namn högst upp på den vänstra navigeringsmenyn.
    2. Gå till Inställningar > Program och välj en inställning för mörkt läge.

Äldre version av Evernote för Mac

När du aktiverar mörkt läge på Mac byter Evernote automatiskt till mörkt tema. Så här aktiverar du mörkt läge på din Mac:

1. På Apple-menyn väljer du Systeminställningar.
    2. Klicka på Allmänt.
    3. Bredvid alternativet Utseende högst upp i fönstret väljer du Mörkt.

Anmärkningar:

• Byt till Ljust läge i enhetens inställningar när du vill inaktivera mörkt läge.
    • I mörkt läge kan du använda en ljusfärgad anteckningsredigerare om du föredrar det. I Evernote går du till Evernote > Inställningar på menyraden och markerar rutan för Använd ljust läge för anteckningar.
  • Windows

Mörkt läge är endast tillgängligt i nya Evernote för Windows. Aktivera mörkt läge:

1. Klicka på knappen Inställningar (kugghjul) bredvid ditt namn högst upp på den vänstra navigeringsmenyn.
    2. Gå till Inställningar > Program och välj en inställning för mörkt läge.
  • iPhone, iPad och iPod touch

Nya Evernote för iOS

1. Öppna Evernote.
    2. Klicka på de tre linjerna längst ned till höger när du vill öppna menyn.
    3. Tryck på kugghjulssymbolen överst till höger på menyn och välj Mörkt läge.
    4. Välj en inställning för mörkt läge och tryck på bakåtpilen för att spara inställningen.

Äldre version av Evernote för iOS

Evernote byter automatiskt till det mörka färgtemat när du aktiverar mörkt läge på din enhet. Gör så här:

1. Öppna inställningsappen.
    2. Tryck på Skärm och ljusstyrka.
    3. I avsnittet Utseende trycker du på Mörkt.

Obs: Byt till Ljust i enhetens inställningar när du vill inaktivera mörkt läge.

• Android

Nya Evernote för Android

1. Öppna Evernote.
    2. Klicka på de tre linjerna längst ned till höger när du vill öppna menyn.
    3. Tryck på kugghjulssymbolen överst till höger på menyn och välj Mörkt läge.
    4. Välj en inställning för mörkt läge och tryck på bakåtpilen för att spara inställningen.

Äldre version av Evernote för Android

1. Öppna Evernote.
    2. Tryck på menyknappen (tre vågräta linjer) för att öppna menyn.
    3. Leta reda på Mörkt tema på menyn och ändra omkopplaren. Den ska vara grön när det mörka temat är aktiverat.

Obs! Ändra inställningen för mörkt tema när du vill inaktivera det.

• Webben

1. Öppna Evernote på webben.
    2. Klicka på knappen Inställningar (kugghjul) bredvid ditt namn högst upp på den vänstra navigeringsmenyn.
    3. Gå till Inställningar > Program och välj en inställning för mörkt läge.

Vanliga frågor och svar

Vilka krav finns det för operativsystemets och appens version för att aktivera mörkt läge i Evernote?

• Mac: macOS 10.14 (Mojave) och senare, Evernote version 7.6+
  • iOS: iOS 13 och senare, Evernote version 8.17+
  • Android: Android 5.0 och senare, Evernote version 8.6+

Varför är vissa delar av appen inte mörka, inte ens i mörkt läge?

Vissa objekt, till exempel bilder du har lagt till med vit bakgrund, kan behålla den vita bakgrunden även när du använder mörkt läge.