Använda mallar

< Föregående / Nästa >

Använda mallar

Mallar gör det lättare att komma igång med jobbet. Tillämpa en mall på en ny anteckning och börja lägga till innehåll direkt. Evernote har över 50 mallar som sparar tid och arbete. Till exempel:

• Dagordning för arbetsgrupper
  • Resekalender för reseplanering
  • Projektöversikt för att spåra milstolpar

Se vårt galleri med kostnadsfria mallar i Evernote-appen eller på evernote.com/templates.

Översikt

Mallar är förformaterade anteckningar som du kan använda och återanvända. Du kommer igång genom att skapa en ny anteckning och sedan klicka eller trycka på Mall för att öppna mallgalleriet där du kan tillämpa en mall i din anteckning. Om du har ett betalt Evernote-abonnemang kan du till och med skapa dina egna mallar av befintliga anteckningar.

Spara mallar från vår webbplats

Vi har skapat dussintals mallar som hjälper dig att komma igång. Klicka eller tryck på Mall i en ny anteckning när du vill se dem eller följ stegen nedan.

1. Besök evernote.com/templates i din webbläsare.
  2. Välj en mall du vill spara.
  3. Klicka på Visa mall om du vill förhandsgranska hela mallen.
  4. Klicka på Använd mall överst till höger på sidan.

Upprepa för alla mallar som du vill spara. Dina sparade mallar visas med förhandsgranskningsbilder och synkroniseras med ditt konto så att de är tillgängliga på alla dina enheter. När du vill se dina sparade mallar skapar du en ny anteckning och klickar eller trycker på Mall i anteckningens brödtext.

Använda en mall i en anteckning

En ny anteckning från vilken du kan öppna mallgalleriet

Följ stegen nedan när du vill skapa en ny anteckning med en mall.

1. Skapa en ny anteckning.
  2. Klicka eller tryck på Mall i anteckningens brödtext.
  3. Välj en mall i mallgalleriet eller i dina sparade mallar.
  4. Klicka eller tryck på Använd mall.

Mallen tillämpas automatiskt på din nya anteckning och sedan kan du redigera anteckningen som vanligt.

Obs! Du måste använda den senaste versionen av Evernote-appen på en dator eller mobilen eller nya Evernote Web i Chrome, Safari, Firefox eller Opera om du vill använda en mall i en anteckning.

Vanliga frågor och svar

Varför kan jag inte se mallar på mitt konto?

Om du inte ser mallar på ditt konto, det vill säga mallknappen i anteckningens brödtext när du har skapat en ny anteckning, kanske du inte använder den senaste versionen av Evernote. Om du vill använda mallar måste du använda den senaste versionen av Evernote-appen på en dator eller mobilen eller nya Evernote Web i Chrome, Safari, Firefox eller Opera. För närvarande stöds inga andra versioner eller webbläsare.

Jag har använt mallar i Evernote länge. Vad är skillnaden?

Tidigare har vi erbjudit mallar i form av exempelanteckningar som du kan kopiera till en anteckningsbok och sedan duplicera för att återanvända. Även om det har varit en populär lösning under en lång tid, anser vi att det bör finnas en enklare lösning i produkten.

Mallar är ett snabbt sätt att hitta och tillämpa en mall när du skapar en ny anteckning. Om du har ett betalt abonnemang kan du dessutom förvandla alla dina befintliga anteckningar till mallar och alla kan utnyttja vårt galleri med mer än 50 förformaterade mallar.

Ditt personliga mallgalleri kan nås från alla nya anteckningar. Därifrån kan du söka efter mallar, redigera mallnamn, ta bort mallar från ditt konto och tillämpa mallar på en anteckning.

Är mallar förinstallerade på mitt konto?

Nej. Men du kan komma åt vårt mallgalleri i Evernote-appen eller genom att besöka vår webbplats på evernote.com/templates där det finns mer än 50 mallar och fler kommer snart. Du kan spara så många eller så få av mallarna till ditt konto som du vill.

Hur kommer jag åt mina sparade mallar?

När du vill komma åt sparade mallar skapar du en ny anteckning och klickar eller trycker på Mall i anteckningens brödtext.

Kan jag sortera eller ordna om mina sparade mallar?

Nej. Mallarna visas i den ordning de uppdateras, med den senast uppdaterade först.

Hur skapar jag egna mallar?

Läs Skapa dina egna mallar.

Hur uppdaterar jag en mall jag skapade?

Läs Redigera dina mallar.

Hur delar jag en mall?

Du kan inte dela mallar från ditt mallgalleri. En lösning är dock att dela mallen som en vanlig anteckning. Använd mallen i en anteckning och dela sedan anteckningen via delningsmenyn eller exportera den till en ENEX-fil och skicka den till en annan användare som kan importera den till sitt konto.

Hur exporterar jag en mall?

Du kan inte exportera mallar från ditt mallgalleri. Du kan dock använda mallen i en anteckning och sedan exportera anteckningen till en ENEX-fil.

Hur återställer jag en mall som jag raderade?

Du kan inte återställa raderade mallar. Om du har skapat en anteckning med den mallen tidigare kan du kanske rekonstruera den ursprungliga mallen och sedan spara den som en ny.

Kan jag föreslå att en viss mall läggs till i Evernotes mallgalleri?

För närvarande tar vi inte emot förslag till mallgalleriet. Men om du har ett betalt abonnemang kan du skapa dina egna mallar.

Hur sparar jag mina egna mallar?

Om du vill spara dina egna mallar måste du ha ett betalt abonnemang. Lär dig hur du skapar dina egna mallar.

Nyckelord:

• mall
  • mallar
  • redigera mall