Använda automatisk formatering

< Föregående / Nästa >

Använda automatisk formatering

Evernote stöder flera typer av genvägar som automatiskt tillämpar specialformatering när du skriver. Det gör att du snabbt kan skapa vanliga objekt som listor, tabeller och delningslinjer. Du kan till och med skapa 😃, 💯 och 🍕!

Objekt

Så här aktiveras det

Exempel

Oordnad lista (punkter)

Börja en rad med * , - eller +

Ordnad lista (nummer)

Börja en rad med 1. eller 1)

Att göra-objekt (kryssruta)

[] eller [x]

Obs! Inkludera 'x' om du vill skapa en kryssruta.

Vågrät linje (avdelare)

---, === eller *** i början av en rad följt av Enter-tangenten.

Kodblock

``` i början av en rad, följt av Enter-tangenten börjar och avslutar kodblocket.

Obs! Kodblock kan inte skapas via automatisk formatering i Evernote för Windows eller Android.

Tabell

[][][]x3 i början av en rad

Obs! Skriv ett par parenteser för varje önskad kolumn följt av x och antalet rader som önskas. Tabeller kan inte skapas via automatisk formatering i Evernote för Android.

Länk - URL

En webbadress (t.ex. www.evernote.com).

Länk - E-post

En e-postadress (t.ex. e4note@evernote.com).

Länk - URL med text

[Text](Link)

Till exempel: [Evernote Homepage](www.evernote.com)

Emoji

:)
:-o
<3
:100:
:joy:

Obs! Evernote stöder många vanliga emojier – prova dina favoriter! Emojier kan inte skapas via automatisk formatering i Evernote för Android.

Ta bort eller inaktivera automatisk formatering

Följ stegen för ditt operativsystem nedan om ett automatiskt formateringselement som du inte vill ha tillämpas eller om du vill stänga av en del eller alla typer av automatisk formatering.

• Mac

• För att återställa automatisk formatering till den ursprungliga textinmatningen: Gå till Redigera > Ångra från menyraden eller använd kortkommandot Kommando + Z.
    • Om du vill stänga av automatisk formatering väljer du Evernote > Inställningar > Formatering och avmarkerar rutan i avsnittet Auto-formatering.

Obs! Automatisk formatering kan inte inaktiveras i nya Evernote för Mac.

• Windows

• För att återställa automatisk formatering till den ursprungliga textinmatningen: Gå till Redigera > Ångra från menyraden eller använd kortkommandot Ctrl + Z.
    • Så här stänger du av automatisk formatering eller inaktiverar specifika typer: Välj Verktyg > Alternativ > Anteckning > Alternativ för anteckningsredigering på menyraden.

Obs! Automatisk formatering kan inte inaktiveras i nya Evernote för Windows.

• iPhone, iPad och iPod touch

För att återställa automatisk formatering till den ursprungliga textinmatningen: Tryck på Ångra (böjd vänsterpil) högst upp i en anteckning innan du gör fler ändringar i anteckningen. Du kan också skaka enheten och välja Ångra inmatning.

Obs! Automatisk formatering kan inte inaktiveras i Evernote för iOS.

• Android

För att återställa automatisk formatering till den ursprungliga textinmatningen: Tryck på Ångra innan du gör fler ändringar i anteckningen.

Obs! Automatisk formatering kan inte inaktiveras i Evernote för Android.

• Webb

För att återställa automatisk formatering till den ursprungliga textinmatningen: Tryck på Ctrl + Z (Windows) eller Kommando + Z (MacOS) innan du gör fler ändringar i anteckningen.

Obs! Auto-formatering kan inte inaktiveras i Evernote Web.

Nyckelord:

• markdown
  • autoformatering
  • automatisk text
  • automatiska tabeller
  • automatisk formatering
  • automatisk korrigering
  • smiley
  • emoji
  • format
  • formatering
  • textformat
  • textredigerare
  • kod
  • kodblock
  • inaktivera automatisk formatering
  • inaktivera automatisk text
  • inaktivera auto-formatering
  • inaktivera auto-text
  • stänga av autokorrigering