Skapa en skiss i Mac och Windows

< Föregående / Nästa >

Skapa en skiss i Mac och Windows

Använd musen för att rita och skapa handskrivna anteckningar. Du kan också använda fingret eller en penna på pekskärmsenheter. Infoga diagram och handskrivna anteckningar bredvid dina foton, ljudinspelningar och filbilagor. Evernote känner igen handskriven text i dina anteckningar så att du kan söka efter den senare.

Sätt att skissa:

• Lägg till diagram i klass- och mötesanteckningar
  • Skissa ner idéer när du renoverar ett kontor eller hem
  • Rita UI-designer för appskärmar eller webbsidor
  • Skapa videostoryboards

Lägg till en skiss

Följ instruktionerna för ditt operativsystem nedan när du vill lägga till en skiss i en anteckning.

• Mac

1. Tryck på det blå plustecknet (+) och tryck sedan på Skiss i en öppnad anteckning i redigeringsläge.
    2. Skissverktyg visas till vänster på skärmen. Välj pennan eller överstrykningspennan när du vill börja skissa med musen.
    3. Tryck på Klart när du vill spara. Skisser sparas som .PNG-bilder som kan laddas ner och redigeras på andra stationära och mobila enheter.
  • Windows

Nya Evernote för Windows

1. Tryck på det blå plustecknet (+) och tryck sedan på Skiss i en öppnad anteckning i redigeringsläge.
    2. Skissverktyg visas till vänster på skärmen. Välj pennan eller överstrykningspennan när du vill börja skissa med musen.
    3. Tryck på Klart när du vill spara. Skisser sparas som .PNG-bilder som kan laddas ner och redigeras på andra stationära och mobila enheter.

Äldre version av Evernote för Windows

1. Klicka på Arkiv > Ny anteckning > Ny handskriven anteckning.
    2. Skissverktyg visas överst på skärmen. Välj pennan eller överstrykningspennan när du vill börja skissa med musen.
    3. Skisser sparas som en ny handskriven anteckning.

Utforska skissverktyg

Verktygsfält för handskrivna anteckningar

Skisser har ett eget verktygsfält med alternativ för att anpassa och formatera handskrivna anteckningar.

• Snap-to-Shape toolSnap-to-Shape:Snäpper fast linjer och former i frihandsteckningar.
    • Pencil toolPenna: Skriv och rita på fri hand med rundad spets.
    • Pen toolPenna: Skriv och rita på fri hand med vinklad spets.
    • Cutter toolKlippverktyg: Radera linjer eller objekt.
    • Selector toolVäljare: Välj objekt som ska skalas, tänjas, flyttas eller raderas.
    • Stroke widthLinjebredd: Välj storlek på pennan, blyertspennan och klippverktygen.
    • Stroke colorLinjefärg: Välj färg på bläcket.
    • Paper colorPappersfärg: Välj färg på bakgrund och linjer. För en blank vit bakgrund kan du välja vitt för både Pappersfärg och Pappersrutnät.

Nyckelord:

• handskrift
    • handskriven
    • handskrift
    • teckning
    • rita
    • handskrift
    • handskriven anteckning
    • frihand
    • skiss