Spara bilder med text med Evernote för Android

< Föregående / Nästa >

Spara bilder med text med Evernote för Android

Med Evernote för Android kan du automatiskt spara foton med text till ditt Evernote-konto för att lägga till sammanhang eller dela dem med andra. Evernote skannar enhetens fotogalleri efter foton som innehåller text och uppmanar dig att välja vilka bilder som ska sparas i Evernote. När bilderna lagras i Evernote är de sökbara så att du enkelt kan hitta dem senare.

När du sparar textbaserade foton till Evernote, till exempel visitkort eller mötesanteckningar, ser du dem i sidofältet under rubriken Samla in foton. Därifrån kan du flytta dem till en anteckning och lägga till mer information eller bilagor.

Obs! Den här funktionen är inte tillgänglig i nya Evernote för Android.

Vanliga frågor och svar

Laddas mina bilder upp till Evernote eller kan de visas av någon på Evernote?

Nej. Foton skannas lokalt på din enhet. Inga foton skickas till servrar för identifiering.

Sparar Evernote mina bilder utan mitt tillstånd?

Nej. Endast de foton du trycker på sparas i Evernote.

Vilken typ av text kan Evernote identifiera?

Evernote identifierar både handskriven och icke-handskriven text. Det innebär att du kan ta bilder av handskrift på whiteboard-tavlor, tryckta kvitton, Post-it®-lappar med mera.

Hur skiljer sig detta från att skanna ett dokument med Evernote-kameran?

Med den här funktionen aktiverad behöver du inte öppna Evernote-appen. Evernote identifierar bilder med text i fotogalleriet och föreslår att du sparar dessa bilder till Evernote.

Vilka språk stöds?

Evernote identifierar text oavsett språk och känner igen handskriven text på alla latinska språk plus kinesiska, japanska och koreanska.

Hur inaktiverar jag den här funktionen?

Om du vill inaktivera textidentifiering i fotogalleriet går du till Inställningar > Meddelanden och avmarkerar Samla in aviseringar.

Nyckelord:

• android
  • samla in
  • foto
  • foton
  • samla in foton
  • skanna
  • skanna dokument
  • text
  • bildsökning