Så här använder du Evernote för Microsoft Teams

< Föregående / Nästa >

Så här använder du Evernote för Microsoft Teams

Evernote för Microsoft Teams

Med Evernote för Microsoft Teams kan du sömlöst dela, fästa, redigera och söka efter viktiga Evernote-anteckningar utan att lämna Microsoft Teams-appen.

Installera Evernote

Så här installerar du Evernote:

1. Klicka på menyknappen (tre prickar) under redigeraren och klicka på Gå till butik.
  2. Hitta Evernote och klicka på Installera. Du kan välja om du vill lägga till det för dig, hela teamet eller båda.

Obs! Om ditt Evernote Teams-konto skapades före den 15 september 2017 kommer Microsoft Teams som standard att lägga till dina teamanteckningar när du söker efter anteckningar, fäster en ny flik eller delar dem i konversationer. Du kan växla till anteckningar på ditt privata konto genom att klicka på menyknappen, hålla muspekaren över Evernote och klicka på de tre vertikala prickarna. Välj sedan Inställningar och klicka på Privat.

Dela anteckningar

Du kan dela enskilda anteckningar med ditt team direkt från redigeraren (rutan där du skriver in ditt meddelande på fliken Konversationer i valfri kanal). Klicka på knappen ... i redigerarens verktygsfält och välj Evernote. I dialogrutan kan du söka efter och välja anteckningar som du vill dela direkt i kanalen du chattar i. Anteckningar som delas på detta sätt öppnas i din webbläsare.

Om du vill fästa Evernote i redigeraren för snabbare delning håller du muspekaren över Evernote via menyn, klickar på de tre prickarna och väljer Fäst. När Evernote har satts fast ser du Evernote-ikonen i redigerarens verktygsfält.

Fäst anteckningar

Du kan fästa Evernote-anteckningar som är relevanta för ett visst team som enskilda flikar för snabb och enkel åtkomst. Så här fäster du en anteckning som en flik:

1. Klicka på + i flikfältet och välj Evernote
  2. Ange en sökfras eller klistra in en Evernote-anteckningslänk i sökfältet (Obs! Om du inte har loggat in på ditt Evernote-konto än kommer du att uppmanas att logga in först.)
  3. Välj en anteckning och klicka på Spara

Redigera anteckningar

När du lägger till enskilda anteckningar som flikar kan du redigera anteckningar som du har behörighet att redigera direkt i Microsoft Teams. Klicka bara på anteckningen från flikfältet och börja redigera i samma fönster. Om du inte är inloggad eller om du inte har behörighet att redigera anteckningen ser du en skrivskyddad anteckningsvy. Du kommer också att se en skrivskyddad vy om fliken lades till genom att klistra in en offentlig delningslänk, oavsett dina behörigheter.

Redigering stöds för närvarande endast i Google Chrome eller i den nedladdade Microsoft Teams-datorappen.

Sök anteckningar

Med Evernote installerat kan du söka på ditt Evernote-konto via sökfältet i Microsoft Teams. När du vill söka på Evernote-kontot skriver du bara @evernote följt av en sökfras. Om du väljer en anteckning från sökresultaten öppnas den i din webbläsare.

Vanliga frågor och svar

Varför kan jag inte redigera en fastsatt anteckning?

Om du vill redigera en anteckning måste du ha redigeringsbehörighet. Redigering stöds för närvarande endast i Google Chrome eller i den nedladdade Microsoft Teams-datorappen.

Obs! Om du klistrar in en offentlig anteckningslänk när du lägger till en flik (i stället för att använda anteckningsväljaren) blir anteckningen skrivskyddad, oavsett redigeringsbehörighet. Vi rekommenderar att du använder anteckningsväljaren när det är möjligt.

Varför kan jag inte se anteckningar från mitt privata konto när jag söker?

Om ditt Evernote Teams-konto skapades före den 15 september 2017, kommer Microsoft Teams som standard att visa en vy över dina teamanteckningar. Du kan växla till anteckningar på ditt privata konto genom att klicka på menyknappen, hålla muspekaren över Evernote och klicka på de tre vertikala punkterna. Välj sedan Inställningar och klicka på Privat.