Logga in på Evernote med Google

< Föregående / Nästa >

Logga in på Evernote med Google

Inloggningssida för Evernote Web

Om du har ett Google-konto kan du använda det för att logga in på Evernote. Det betyder att ett lösenord mindre att komma ihåg. När du har godkänt och aktiverat Google-inloggning som ett alternativ kan du använda dina Evernote- och Google-inloggningsuppgifter omväxlande.

Ställ in inloggning med Google för Evernote

Innan du kan logga in på eller skapa ett nytt Evernote-konto med Google måste du ge Evernote tillåtelse att visa relevant information om ditt Google-konto, till exempel grundläggande profilinformation.

Du måste ge tillstånd:

• Första gången du konfigurerar Google-inloggning för ett befintligt Evernote-konto
  • När du skapar ett nytt Evernote-konto med Google-inloggning

Du kan bli ombedd att ansluta till ditt Google-konto igen när anslutningen mellan dina Evernote- och Google-konton upphör eller om du inaktiverar och aktiverar Google-inloggning på nytt.

Om du skapar ett nytt konto eller ditt befintliga Evernote-konto har en Gmail-adress som e-postadress

Följ stegen för ditt operativsystem nedan när du vill skapa ett nytt konto eller om e-postadressen för ditt befintliga Evernote-konto är en Gmail-adress.

• Mac

1. Klicka på Logga in och sedan på Fortsätt med Google.
    2. Ange dina inloggningsuppgifter för Google. Obs! Om ett Evernote-konto med den Gmail-adressen redan finns kommer du att bli ombedd att ange ditt Evernote-lösenord. Du behöver bara göra det en gång.
    3. Klicka på Tillåt för att ge Evernote tillgång till din grundläggande profilinformation.
  • Windows

1. Klicka på Har du redan ett konto? och sedan på Fortsätt med Google.
    2. Ange dina inloggningsuppgifter för Google. Obs! Om ett Evernote-konto med den Gmail-adressen redan finns kommer du att bli ombedd att ange ditt Evernote-lösenord. Du behöver bara göra det en gång.
    3. Klicka på Tillåt för att ge Evernote tillgång till din grundläggande profilinformation.
  • iPhone, iPad och iPod touch

1. Tryck på Skapa konto eller tryck på länken Logga in.
    2. På nästa skärm trycker du på Logga in med Google.
    3. Ange dina inloggningsuppgifter för Google. Obs! Om ett Evernote-konto med den Gmail-adressen redan finns kommer du att bli ombedd att ange ditt Evernote-lösenord. Du behöver bara göra det en gång.
    4. Tryck på Tillåt för att ge Evernote tillgång till din grundläggande profilinformation.
  • Android

1. Tryck på Logga in med Google eller tryck på länken LOGGA IN.
    2. På nästa skärm trycker du på Logga in med Google.
    3. Välj ett befintligt Google-konto från listan eller lägg till ett annat konto. Obs! Om ett Evernote-konto med den Gmail-adressen redan finns kommer du att bli ombedd att ange ditt Evernote-lösenord. Du behöver göra det en gång.
    4. Tryck på Tillåt för att ge Evernote tillgång till din grundläggande profilinformation.
  • Webb

1. Klicka på Registrera eller Logga in på startsidan i Evernote.
    2. Klicka på Fortsätt med Google.
    3. Ange dina inloggningsuppgifter för Google. Obs! Om ett Evernote-konto med den här Gmail-adressen redan finns kommer du att bli ombedd att ange ditt Evernote-lösenord. Du måste bara göra det en gång.
    4. Klicka på Tillåt för att ge Evernote tillgång till din grundläggande profilinformation.

Om e-postadressen för ditt Evernote-konto inte är en Gmail-adress

Om e-postadressen för ditt Evernote-konto inte är en Gmail-adress följer du stegen nedan för att aktivera Google-inloggning.

1. Logga in på dina kontoinställningar.
  2. Välj Anslutna tjänster på menyn till vänster.
  3. Aktivera Logga in med Google. Obs! Inaktivera Logga in med Google om du vill stänga av Google-inloggning för Evernote.

Du kan hantera de olika Google-anslutna tjänsterna separat. Du kan till exempel välja att stänga av Google-inloggning, men fortfarande vara ansluten till Google Drive.

Vanliga frågor och svar

Fungerar Evernote på samma sätt när jag loggar in med Google?

Ja. Funktionen för Google-inloggning ger dig åtkomst till dina anteckningar lättare och snabbare men du fortsätter att använda Evernote på samma sätt som du alltid har gjort.

Har Evernote stöd för inloggning med andra typer av konton?

För närvarande har vi bara stöd för Google-inloggning. I framtiden kan vi lägga till fler identitetsleverantörer.

Kan jag skapa ett nytt Evernote-konto med mitt Google-konto?

Ja, så länge din Gmail-adress inte redan är kopplad till ett befintligt Evernote-konto.

Måste jag skapa ett nytt Evernote-konto om jag vill logga in med Google?

Nej. Du kan använda Google för att logga in på ditt befintliga Evernote-konto genom att aktivera Google-inloggning i dina kontoinställningar eller välja Logga in med Google i Evernote-appen.

Måste jag ha ett Google-konto om jag vill fortsätta att använda Evernote?

Nej. Inloggning med Google är valfritt och krävs inte för att använda Evernote. Det är bara ett annat sätt att logga in på ditt konto.

Jag loggade in med Google och kan inte hitta mina Evernote-anteckningar. Vad hände?

Du kanske har loggat in på ett gammalt konto eller skapat ett nytt konto av misstag. Gå till dina kontoinställningar för att kontrollera e-postadressen och datumet för Medlem sedan. Det bör ge dig en uppfattning om du har rätt konto. För att ansluta till ett annat konto kan du inaktivera Logga in med Google på sidan Anslutna tjänster, sedan logga in på Evernote-kontot som du vill ansluta och återgå till sidan Anslutna tjänster för att aktivera Google-inloggning.

Kan Google se mina Evernote-inloggningsuppgifter, söka i mina anteckningar eller använda dem för riktad reklam?

Nej. När du aktiverar Google-inloggning ger du bara Evernote behörighet att visa relevant information om ditt Google-konto, till exempel grundläggande profilinformation. Google har inte behörighet att komma åt ditt Evernote-konto.

Är Google-inloggning det enda sättet att logga in på om jag aktiverar det?

Nej. Du kan logga in med ditt Google-konto eller ditt Evernote-konto omväxlande.

Kan jag använda tvåstegsverifiering när jag loggar in med Google?

Ja, om du har aktiverat tvåstegsverifiering på ditt Google-konto.

Vad händer om jag glömmer mitt lösenord?

• Om du glömmer ditt Google-lösenord: Begär en lösenordsåterställning från Google
  • Om du glömmer ditt Evernote-lösenord: Begär en lösenordsåterställning från Evernote

Obs! Om du aldrig har ställt in ett Evernote-lösenord kan du ställa in ett genom att begära en lösenordsåterställning här.

Stöds Google-inloggning i andra Evernote-appar, till exempel Skitch, Scannable eller Penultimate?

Google-inloggning stöds i de senaste versionerna av Web Clipper, Evernote Web, Evernote för Windows, Mac, Android och Evernote för iPhone, iPad och iPod Touch. I alla andra Evernote-appar kan du logga in med dina Evernote-inloggningsuppgifter.

Om du skapar ett Evernote-konto med Google-inloggning, men använder en Evernote-app som inte stöder det, måste du ställa in ett Evernote-lösenord genom att begära en lösenordsåterställning här.

Kan jag inaktivera Google-inloggning för mitt Evernote-konto?

Ja. Du kan inaktivera Google-inloggning i kontoinställningarna.

Nyckelord:

• openID
  • Google
  • Google-konto
  • Google-inloggning
  • logga in med Google
  • Fortsätt med google