Google Cloud Platform FAQ

Banner representerar Google Cloud Platform och Evernote

Evernote använder en modern molninfrastruktur som drivs av Google Cloud Platform. Med Google Cloud Platform kan Evernote dra nytta av förbättringar i prestanda, säkerhet, effektivitet och skalbarhet, vilket gör att vi kan fokusera tid och resurser på det som betyder mest: att skapa den bästa platsen för dina anteckningar och ge dig verktyg som gör att du kan använda dem effektivt.

Vanliga frågor och svar

Allmänna frågor

Vad innebär det att vara "i molnet"?

Att vara "i molnet" betyder att vi inte hanterar och underhåller våra egna fysiska datacentraler, i stället hyr vi servrar (utrymme i "molnet") från Google för att tillhandahålla liknande funktioner.

Eftersom Evernote använder Googles molnplattform, kan jag logga in på Evernote med mina inloggningsuppgifter för Gmail eller Google Apps?

Du kan använda Google-inloggning för att logga in på ditt befintliga Evernote-konto eller skapa ett nytt Evernote-konto, men det har inget att göra med Googles molnplattform. Du behöver inte ha ett Google-konto och du kan fortfarande logga in på Evernote med dina inloggningsuppgifter för Evernote.

Kan jag öppna Evernote-anteckningar via någon av Googles produkter?

Nej, vi har för närvarande inte några integrationer som gör att du kan visa Evernote-anteckningar i Googles produkter.

Mina data

Var lagras mina data?

Dina Evernote-data lagras på två separata datacentraler som ligger på västkusten och i de centrala delarna av USA. Obs! Detta gäller bara Evernote-tjänsten, inte Yinxiang Biji-tjänsten.

Hur vet jag att mina data är säkra i molnet?

Evernotes säkerhetsteam har gjort en genomgående säkerhetsgranskning av både Googles interna säkerhetsrutiner och Google Cloud Platform. Vi är säkra på att säkerhetskontrollerna i tjänsten uppfyller eller överträffar våra säkerhetsstandarder.

Läs mer om säkerheten på Google Cloud Platform

Kan Google indexera mina anteckningar eller använda dem för målinriktad reklam?

Nej. Som molnleverantör måste Google följa strikta säkerhetsnormer och juridiska föreskrifter som begränsar Googles åtkomst till Evernote-data. Data som du lagrar hos Evernote tillhör dig. Google bearbetar inte dina data för andra ändamål än att uppfylla sina kontraktsåtaganden.

Vem äger mina anteckningar, Evernote, Google eller jag själv?

Precis som tidigare anger våra 3 regler om dataskydd att anteckningarna är dina, de ägs inte av Evernote eller Google.

Vad kan jag göra om jag inte vill att mina anteckningar lagras på Google Cloud Platform?

Du har rätt att migrera dina anteckningar till en annan tjänst. Vi står fortfarande vid vår policy att dina data tillhör dig och att du kan göra vad du vill med dem.

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_INCLUDE=zh-cn-yxbj

Nyckelord:

• moln
  • google
  • datacentraler
  • google cloud platform