Bifoga Google Drive-filer till anteckningar

Exempel på anteckning med bifogade Google Drive-filer

Finns för närvarande för Evernote för webben (Chrome, Safari, Opera), Android och Mac

Lägga till Google Drive-filer till Evernote

Du kan lägga till Google Drive-filer i Evernote-anteckningar som bifogade filer eller som inklistrade länkar (URL) utan att lämna Evernote. När du bifogar Google Drive-filer, formateras länkarna som klickbara objekt som är enkla att hitta i anteckningen.

EXEMPEL

• Länka snabbt till veckorapporter som du skapat i Google Sheets från en delad projektanteckning i Evernote
  • Skriv ned idéer för ett blogginlägg i Evernote och bifoga länkar till forskning som du sparat i Google Docs

Din Google Drive-fil visas i Evernote som en utökad länk med information om filen, till exempel:

• Filnamn
  • Filtyp (till exempel Google Doc, Sheet, Slides, .jpg-filer)
  • Senaste ändringsdatum

Visa vanliga frågor

Komma igång

Konfigurera integrering med Google Drive

Första gången du bifogar en Google Drive-fil till en anteckning, uppmanas du att ge Evernote tillstånd att ansluta till Google Drive. Klicka på Anslut på skärmen Anslut till Google Drive när du vill ge Evernote-kontot tillgång till dina Google Drive-filer.

Obs! I Evernote för Android ska du kontrollera att du har installerat och är inloggad på Google Drive-appen på enheten.

Två platser där du kan se prompten Anslut till Google Drive:

• Den första gången du väljer Google Drive-ikonen (triangeln) i verktygsfältet för anteckningsredigering

• Den första gången du kopierar och klistrar in en länk till en Google Drive-fil i en anteckning och väljer länken Anslut i länkobjektet Rubriken är inte tillgänglig

• Webben

Anslut Evernote till Google Drive

Tillstånd att ansluta Google Drive och Evernote

• Android

Anslut Evernote till Google Drive

Tillstånd att ansluta Google Drive och Evernote

Obs! Om du har flera Google-konton uppmanas du att välja det Google-konto som associeras med Google Drive-filen som du försöker länka till Evernote.

Två sätt att lägga till Google Drive-filer till Evernote-anteckningar

1 Välj en Google Drive-fil som ska bifogas

Animerad självstudie som visar hur du bifogar Google-filer

Om du arbetar i Evernote ska du lägga till Google Drive-filer genom att markera dem i en lista över filer som lagras på Google Drive.

• Webben

Välj Google Drive-ikonen i verktygsfältet

1. Välj Google Drive-ikonen i verktygsfältet för anteckningsredigering
    2. Välj en fil i Google Drive-listan
    3. Klicka på Välj
  • Android

Välj Google Drive-ikonen i verktygsfältet

1. Dubbeltryck på en anteckning eller tryck på pennan när du vill redigera
    2. Välj gemikonen i verktygsfältet för anteckningsredigering
    3. Välj en fil* i Google Drive-listan
    4. Klicka på Välj

*Tips: I stället för att välja en befintlig Google Drive-fil kan du skapa nya Google Drive-filer som ska bifogas. Tryck bara på Nya Google Docs eller Nya Google Sheets i listan över alternativ.

2 Kopiera och klistra in en Google Drive-fillänk (URL) i en anteckning

Animerad självstudie som visar hur du kopierar och klistrar in Google-filer i en anteckning

Kopiera och klistra in en Google Drive-fillänk (URL) från ett program utanför Evernote:

• Från ett e-post eller chattprogram eller något annat

• Direkt från Google Drive genom att välja Hämta delbar länk på alternativmenyn (högerklicka eller skift + klicka)

• Genom att klicka på knappen Dela i öppna Google Docs-, Sheets- eller Slides-filer

Mer om att dela Google Drive-, Docs-, Sheets- och Google-länkar

Obs! Länkar till Google Drive-filer som infogas i en punktlista, tabell eller direkt efter text på samma rad, visas som oformaterade textlänkar.

Vanliga frågor och svar

Vilka versioner av Evernote har stöd för integrering med Google Drive?

Google Drive-integrering stöds för närvarande i Evernote för webben (Chrome, Safari, Opera), Android och Mac

Vilka typer av Google Drive-filer kan jag bifoga, bara Google Docs-, Sheets- och Slides-filer eller andra filtyper också?

Alla filer som lagras på Google Drive kan läggas till i en anteckning som en Google Drive-bilaga. Alla Google Drive-filer visas som utökade länkar i Evernote, med filinformation som filnamn och senaste ändringsdatum. Om Evernote inte kan identifiera filtypen, visas en vanlig gemikon (för bilaga).

Så här visas avlänkade Google Drive-länkar

Hur visas Google Drive-filer i Evernote på plattformar som inte har stöd för Google Drive-integrering?

På plattformar som inte har stöd för Google Drive-integrering än, visas bifogade filer med filnamnet som en oformaterad textlänk.

Så här visas Google Drive-länkar på plattformar som inte stöds

Vad kan Google se på mitt Evernote-konto när jag ger Evernote tillstånd att ansluta till Google Drive och vice versa?

När du ger Evernote tillstånd att ansluta till Google Drive ger du Evernote tillstånd att visa och komma åt filer på Google Drive. Google kan inte se eller komma åt anteckningar på ditt Evernote-konto.

Kan Google söka i anteckningar på mitt Evernote-konto om jag ansluter Google Drive till mitt Evernote-konto?

Nej. Den beviljade kopplingen ger bara Evernote tillstånd att visa och komma åt dina Google Drive-filer, inte det omvända. Google kan inte visa eller söka i anteckningar på ditt Evernote-konto.

Hur söker jag efter Google Drive-filer i Evernote?

När du vill hitta Google Drive-filer som du bifogat anteckningar, kan du söka efter:

• Nyckelord i Google Drive-filnamnet
  • Nyckelord i anteckningen som Google Drive-filen är bifogad i

Vissa personer kan inte komma åt Google Drive-filer som jag bifogat en anteckning och delat med dem i Evernote. Vad beror det på?

Mottagare av en delad anteckning kan bara visa och komma åt Google Drive-filer som du gett dem tillstånd att visa. Starta Google Drive och ange behörigheter för fildelning när du vill se till att mottagarna av en Evernote-anteckning har tillstånd att visa Google Drive-filerna som du bifogar anteckningen.

Mer om att hantera behörigheter för delning i Google Drive

Om jag delar en anteckning som innehåller en privat Google Drive-fil, kommer mottagaren att kunna se innehållet i den bifogade filen?

Nej. Mottagarna av anteckningen som du delade i Evernote kan bara visa och komma åt Google Drive-filerna som du gett dem tillstånd att visa.

Öppna inställningarna för att hantera behörigheter för fildelning i Google Drive om du vill att bara vissa eller inga av mottagarna av en bifogad Google Drive-fil ska kunna se den.

Mer om att hantera behörigheter för delning i Google Drive

Räknas Google Drive-filer som jag lägger till i mina anteckningar in bland mina månadsöverföringar?

Nej. När du bifogar en Google Drive-fil lägger du bara till en textlänk (URL) i en anteckning, så inget av innehållet i Google Drive-filen sparas på ditt Evernote-konto.

Har jag offlineåtkomst till bifogade Google-filer om jag har Evernote Premium?

Nej. Google Drive-innehåll är bara tillgängligt för åtkomst online. När du bifogar en Google Drive-fil lägger du bara till en textlänk (URL) i en anteckning. Inget av innehållet i Google Drive-filen sparas på ditt Evernote-konto och därför måste du ha en internetuppkoppling när du vill visa Google Drive-bilagor.

Nyckelord:

• Google Drive
  • Google Sheets
  • Google-filer
  • länka till Google
  • Google Docs
  • bilagor

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=zh-cn-yxbj