Vanliga frågor om enheter

Vad innebär enhetsgränsen?

Som Basic-användare kan du synkronisera ditt konto med Evernote-appen på högst två enheter och hur många datorer som helst via Evernote Web. Uppgradera till Plus eller Premium om du vill synkronisera Evernote på tre eller fler enheter.

Vad räknar Evernote som en enhet?

Enhetsgränser gäller bara följande Evernote-produkter:

• Evernote för Windows
  • Evernote för Mac
  • Evernote för iPhone, iPad och iPod Touch
  • Evernote för Android
  • Evernote för BlackBerry
  • Evernote för Windows Phone
  • Evernote på Android Chromebook
  • Evernote på virtuella maskiner i Mac och Windows

Andra Evernote-produkter och appar från andra leverantörer som använder Evernote API-integrering påverkas inte av enhetsgränsen. Exempel: Evernote Web, Evernote på Apple Watch, Evernote för Windows Touch, Web Clipper, Skitch och Penultimate.

Hur räknas enheterna?

Varje enhet som du använder för att logga in på Evernote räknas.

Om du har flera enheter av samma typ, räknas de alla. Om du till exempel loggar in på ditt Evernote-konto med två olika iPhones, räknas det som två enheter.

Om flera personer loggar in på olika konto via samma Evernote-app på samma enhet, räknas den enheten en gång för varje Evernote-konto. Om till exempel du och din partner delar en Mac hemma och använder kontoväxling när ni loggar in på era respektive konton i samma Evernote för Mac-app, räknas Mac-datorn som en enhet för dig och en enhet för din partner. Ni kan båda två använda Evernote på minst en enhet till.

Hur kontrollerar jag hur många och vilka enheter som är kopplade till mitt konto?

Du kan visa och hantera alla enheter som associeras med ditt konto på sidan Enheter i kontoinställningarna.

Hur inaktiverar jag eller tar bort en enhet från mitt konto?

Om du redan ligger över enhetsgränsen, kan du uppmanas att hantera dina enheter direkt i Evernote-appen. Men du kan också hantera dina enheter på sidan Enheter i kontoinställningarna.

Om jag loggar ut från Evernote på en enhet, tas den då bort från mitt konto?

En enhet bör tas bort från ditt konto när du loggar ut från Evernote. Om du får ett meddelande om enhetsgränsen när du loggar in på en ny enhet ska du kontrollera på sidan Enheter i kontoinställningarna att den gamla enheten har tagits bort.

Vad händer när jag tar bort en enhet från mitt konto? Kommer mina anteckningar att gå förlorade?

Du förlorar inte några av dina synkroniserade anteckningar när du tar bort en enhet från ditt konto. Du loggas ut ur appen automatiskt och eventuella anteckningar som lagras lokalt bevaras.

Varför kan jag inte använda Evernote Web i webbläsaren på min mobil eller surfplatta?

Evernote Web är inte optimerat för mobila webbläsare. Eftersom vi vill att du får den bästa möjliga upplevelsen måste du installera Evernote från appbutiken på din mobil.

Varför får jag ett meddelande om enhetsgränsen när jag bara använder Evernote på två enheter?

Du kanske får felmeddelandet eftersom ditt konto fortfarande är länkat till en enhet som du inte använder längre. Kontrollera vilka enheter som är länkade till kontot genom att gå till sidan Enheter i kontoinställningarna.

Jag har avinstallerat och installerat om Evernote på samma enhet och nu får jag meddelandet om enhetsgränsen. Hur åtgärdar jag det?

Du kanske får felmeddelandet eftersom din enhet identifierades som en ny enhet när du installerade om Evernote. Du kan ta bort den gamla enheten som är länkad till ditt konto genom att gå till sidan Enheter i kontoinställningarna.

Varför inträffar synkroniseringsfel?

Synkroniseringsfel kan inträffa om din Evernote-klient inte är uppdaterad. Sök efter uppdateringar så att du har tillgång till de senaste prestandaförbättringarna, buggkorrigeringarna och säkerhetsuppdateringarna.