Evernote för projektplanering

< Föregående / Nästa >

Evernote för projektplanering

6 sätt som gör det enkelt att planera projekt med Evernote

Att planera ett projekt kan vara spännande, men samtidigt överväldigande. Oavsett om du förbereder ett affärsavtal, renoverar köket eller planerar en resa till Mars så är det enklare att vara organiserad och få uppgifterna uträttade om du har all information som behövs på ett ställe. Du kan när som helst dela dina enskilda projektanteckningar och hela anteckningsböcker med andra. Om ditt team gillar att använda Slack och Google Drive kan Evernote integreras med dem vilket gör det enkelt att dela och samarbeta, oavsett vilka andra verktyg ni använder.

Rymdraket som lämnar jorden

1. Organisera projektinformationen i anteckningsböcker

Lista över anteckningsböcker i en bunt

Använd Evernote när du vill organisera olika delar av din expedition till Mars. Börja med att skapa anteckningsböcker så att liknande anteckningar sparas på samma ställe, till exempel anteckningsböcker för inspiration, forskningsdata och dokumentation. Gruppera sedan alla projektanteckningsböcker i en bunt för ännu bättre organisation.

2. Klipp ut forskningsdata och idéer från webben

Skärmbild som visar ett webburklipp

Bokmärken är bra när du vill spara länkar till NASA-specifikationer eller blogginlägg om rymdresor, men att klicka igenom en lista över namn på webbplatser är inte det mest praktiska sättet att gå igenom innehåll som du samlat in. Evernote Web Clipper sparar allt innehåll på varje webbsida som en anteckning och innehåller en länk till den ursprungliga sidan. I stället för att behöva granska en lista med bokmärken, har du nu all forskning för ditt projekt på en plats.

PROFFSTIPS

Aktivera smart arkivering i Web Clipper som föreslår den lämpligaste anteckningsboken för webbsidan som du klipper ut.

3. Spara viktiga e-postmeddelanden i Evernote

Web Clipper-alternativ för att spara e-post

Gör det enklare att se allt som är relaterat till ett projekt på ett ställe genom att rensa din e-postbrevlåda och spara e-postmeddelandena i Evernote. Använd din unika Evernote e-postadress till att vidarebefordra e-postmeddelanden direkt från din e-post till Evernote. På så sätt kan du läsa godkännandet för rymdresor tillsammans med medicinska och fysiska rapporter och andra uppdragsrelaterade anteckningar.

PROFFSTIPS

Ställ in e-postregler om du automatiskt vill vidarebefordra alla e-postmeddelanden till Evernote om ämnesraden innehåller namnet på ett projekt eller ett visst nyckelord som ”rapport” eller ”kampanj”.

4. Skanna och bifoga projektrelaterade dokument

Exempel på anteckning med förhandsgranskning av bifogad PDF-fil

Vissa objekt, till exempel undertecknade friskrivningsavtal och handböcker, finns fortfarande i pappersform. Skanna dem alla eller lägg till dem som filbilagor i Evernote så att allt ditt material finns på en plats. Med kameran i Evernote-appen kan du skanna en mängd olika dokument till Evernote på en gång.

PROFFSTIPS

På stationära datorer kan du dra och släppa filer från datorns skrivbord direkt till en anteckning i Evernote.

5. Fotografera handskrivna anteckningar och skisser på mobila enheter

Exempel på handgjord skiss

När du vill hålla reda på saker som omloppsmönster och raketbanor, är det ibland lättare att skissa saker på papper. Ta sedan ett foto av din skiss med kameran i Evernote-appen och spara den i en projektanteckningsbok. För en helt digital lösning kan du använda en penna eller fingret i Evernote på din enhet. Anteckningar som skisseras direkt på din enhet är redigerbara och Evernotes handstilsigenkänning betyder att du enkelt kan hitta text i dina skisser och anteckningar.

PROFFSTIPS

Lägg till skisser och handskrivna anteckningar direkt i Evernote med handskriftsverktyget på Android och bläckverktyget på iPhone-, iPad- och iPod touch-enheter. Om du har en Apple Pencil kan du använda den i Evernote på en kompatibel iPad Pro-surfplatta.

6. Var alltid i tid med checklistor och påminnelser

Exempel på anteckning med checklista

Den viktigaste delen när du planerar ett projekt är utan tvivel att hålla tidsschemat. Du måste se till att du har alla läkarundersökningar, rymdutbildningscertifikat och andra nödvändiga dokument klara innan du kan gå ombord på rymdraketen. Skapa en anteckning med en lista över punkter som ska slutföras. Du kan enkelt bocka av uppgifter som är klara och se vilka som fortfarande måste uträttas. Lägg till påminnelser om du vill få ett meddelande när en uppgift ska vara slutförd.

PROFFSTIPS

Ta det ett steg längre och skapa en anteckning för varje milstolpe för mer information och skapa sedan en separat huvudchecklista med länkar till milstolparna.

LÄS MER