Evernote för personlig organisation

6 sätt att organisera ditt privatliv med Evernote

Använd Evernote för vardagsuppgifter, till exempel att skapa att göra-listor, personliga register och spara viktiga dokument. När allt är organiserat i Evernote, kan du snabbt hitta det du söker.

Foto av nytt hus

1. Skapa listor över saker som ska göras, saker som ska köpas samt annat

Skärmbild av tabell med checklistor

Du har just flyttat in i ett nytt hus och det finns massor av saker som måste göras. Skapa checklistor, punktlistor eller numrerade listor i Evernote och få tillgång till dem överallt när det behövs.

Exempel på listor:

• Personer att kontakta
  • Reparationer som måste utföras
  • Möbler och prydnadsföremål som du vill ha
  • Livsmedel som du måste köpa

PROFFSTIPS

Ställ in en påminnelse när du vill få aviseringar om tidskänsliga anteckningar. Du vill ju inte glömma bort chipsen och dippen för husvärmarpartyt!

2. Skanna och spara kontoutdrag, fakturor och kvitton

Skärmbild av kvitto

Genom att spåra utgifter, hålla en budget och planera för stora inköp kan du hålla ordning på ekonomin. Använd Evernote-kameran på din mobila enheten när du vill skanna fakturor, räkningar och kvitton. Om du får elektroniska kontoutdrag kan du ladda ned PDF-filerna från din bank och spara dem i Evernote.

PROFFSTIPS

Använd taggar när du vill kategorisera utgifter och markera poster som betalda eller ej betalda.

3. Ta foton av hushållsartiklar som bör finnas hemma

Skärmbild av en anteckning med foton av hushållsartiklar

Ta foton av artiklar som måste inhandlas eller som du regelbundet använder i hemmet så att du alltid kan se märke, typ eller modell du behöver. Det kan vara praktiskt för till exempel skrivarbläck, vitaminer och kosttillskott, djurmat samt annat.

PROFFSTIPS

Du kan även ta foton av värdefulla föremål som kanske täcks av din försäkring, till exempel smycken och elektronikprylar.

4. Klipp ut blogginlägg, nyhetsartiklar och recept

Skärmbild som visar Evernote Web Clipper-panelen

Bokmärken är bra när du vill spara länkar till webbplatser om heminredning, feng shui eller recept, men att klicka igenom en lista över namn på webbplatser är inte det mest praktiska sättet att gå igenom innehåll som du hittat när du surfar. Evernote Web Clipper sparar allt innehåll på varje webbsida som en anteckning och länkar tillbaka till den ursprungliga sidan. Det gör det enklare att söka igenom bokmärken samtidigt som de sätts in i sitt sammanhang.

PROFFSTIPS

Aktivera Smart arkivering som föreslår den lämpligaste anteckningsboken för den urklippta sidan.

5. Spara PDF-avtal och dokument

Exempel på anteckning med markerade sökord

Spara nedladdade PDF-filer eller skanningar av amorteringsdokument, leasingavtal och andra viktiga dokument. Du kan söka efter dokumenten i appen när de har sparats i Evernote.

6. Dela viktig information med familj och vänner

Exempel på anteckning med viktig hushållsinformation

Du vill inte att situationer uppstår då ett larm i huset aktiveras av misstag och familjen inte kan få tag i dig. Spara viktig information som larmkoder, kontaktinformation för nödfall, försäkringspapper och produktgarantier i Evernote och dela anteckningarna med familjemedlemmarna så att de kan komma åt dem överallt, när som helst.

PROFFSTIPS

Om du planerar en semester kan du dela alla bokningsbekräftelser, reseplaner och förslag för resan med alla som ska vara med.

LÄS MER

SEE HOW OTHERS USE EVERNOTE