Snabbstartsguide för Evernote Business-kontoadministratörer

Steg 1

Skapa ett team-konto

Om du redan har ett Evernote-konto:

Logga in på ditt personliga konto och uppgradera det till Evernote Business

Logga in på Evernote

Mer om att uppgradera ett befintligt konto

Om du är ny på Evernote:

1. Gå till Evernote Business-webbplatsen och klicka på Registrera dig nu Sign up for a new account
  2. Fyll i formulärfälten
    Create new account

Steg 2

Konfigurera din arbetsyta

Innan du konfigurerar ditt teams nya arbetsyta i Evernote Business måste du identifiera den typ av innehåll som ditt företag ofta samarbetar med. Du börjar med att skapa anteckningsböcker för kategorierna som du har valt ut. Här är några exempel på anteckningsböcker som du kan skapa:

• Veckomöten
  • Projekt eller klienter
  • Kvartalsrapporter
  • Marknadsföringsresurser
  • Säljmaterial
  • Konkurrentundersökningar

Därefter ska du skapa en anteckningsbok eller två till ditt företag. Så här gör du:

1. Välj +Ny anteckningsboki Evernote Business
  2. Välj ”Företagsanteckningsbok
  3. Sätt en titel på anteckningsboken, till exempel ”Kvartalsrapporter”
  4. Lägg till lite innehåll i anteckningsboken (t.ex. anteckningar du har skrivit i Evernote, PDF:er, webburklipp eller andra filer)
  5. Publicera anteckningsboken på företagets hemmaplats

Steg 3

Bjud in ditt team att lägga till innehåll

Nu när du har skapat en företagsanteckningsbok kan du bjuda in teammedlemmar att gå med i Evernote Business och lägga till innehåll:

Lägg till användare

1. Från administratörskonsolen väljer du Lägg till användare på sidomenyn.*
  2. Ange e-postadresserna till de medarbetare du vill lägga till som användare.
  3. Klicka på Skicka inbjudningar för att skicka ett mejl med anvisningar om hur man går med i Evernote Business.

*För att lära dig hur du accepterar användare automatiskt, se Vanliga frågor och svar om att komma igång.

När du har bjudit in ditt team är det dags att börja dela några av de anteckningsböcker du har skapat och att uppmana dem att börja lägga till innehåll. Det finns flera sätt att göra detta på:

• Användare kan skapa anteckningar i anteckningsböcker som du har skapat genom att välja +Ny anteckning
  • Personer som redan använder Evernote kan flytta eller kopiera jobbrelaterade anteckningar från en personlig anteckningsbok till en företagsanteckningsbok genom att högerklicka på anteckningen och välja ”Flytta till anteckningsbok” eller ”Kopiera till anteckningsbok
  • Personliga anteckningsböcker kan snabbt konverteras till företagsanteckningsböcker genom att högerklicka på den personliga anteckningsboken och välja ”Konvertera till företagsanteckningsbok” (gäller endast Mac- och Windows-datorer)