Hitta det du behöver

Allting i Evernote är sökbart, däribland innehåll i anteckningar, taggar och bilagor.

Sök handskrivna anteckningar

Med sökfunktionen i Evernote kan du verkligen vara minutiös, vilket innebär att du har flera olika sätt att hitta det du letar efter.

Så här kan du söka efter anteckningar och anteckningsböcker:

• Nyckelord eller taggar
  • Kontaktuppgifter på visitkort
  • Handskriven eller inmatad text i foton
  • Text i bifogade dokument och PDF-filer
  • Anteckningsböcker som kollegor har delat med sig av
  • Teammedlemmar på ditt företag som är insatta i ett visst ämne
  • Anteckningar från webbsökningar (med Evernote Web Clipper)

Du kan söka i hela ditt Evernote-konto, eller filtrera efter anteckningsbok, ursprungs- eller uppdateringsdatum eller den geografiska plats där anteckningen skapades. Om du använder samma sökning ofta kan du spara den bland dina genvägar för snabb åtkomst. Vi har även en avancerad söksyntax för ännu mer inriktade sökningar.

Så här söker du i anteckningar, anteckningsböcker och chattar

• Söka efter anteckningar: Skriv sökorden i rutan Sök i anteckningar på skärmens övre del. Som standard söker Evernote i den öppna anteckningsboken. Om du vill söka genom hela kontot ska du välja knappen Allt under sökfältet.
  • Sök efter anteckningsböcker: Välj Anteckningsböcker på sidomenyn och ange söktermer i fältet Sök efter en anteckningsbok ovanför listan med anteckningsböcker.
  • Söka efter chattar: Dra ut navigeringsfältet, välj Work Chat och skriv sökord eller kontakter i sökfältet.
  • Sök efter anteckningsböcker på företagskontot (endast Evernote Business): Välj Anteckningsböcker på sidomenyn och sedan knappen Alla företagsanteckningsböcker som finns i slutet av listan med anteckningsböcker. Skriv sökord i sökrutan (där taggen Mitt företag visas).

Fler sätt att hitta arbeten i Evernote

Sökförslag

Sökfunktionen i Evernote listar automatiskt de senaste sökningarna och sparade sökningar, och föreslår taggar och anteckningsböcker medan du skriver. Förslagen är baserade på termerna som du anger i sökfältet.

Sök alternativ

Om du vill begränsa sökningen kan du filtrera den efter anteckningsbok, när den skapades eller uppdaterades eller till och med efter platsen där anteckningen skapades. Läs mer

Beskrivande sökning

Sökalternativ för Mac

Med en beskrivande sökning kan du använda vanliga ord, t.ex. anteckningar med PDF-filer som taggats som godkända.

Hitta anteckningsböcker som kollegor har delat med sig av

I Evernote Business är företagets hemmaplats det ställe där du kan dela och söka efter information som personer i företaget har publicerat i Evernote.

Anteckningsböcker på företagets hemmaplats

Använd företagets hemmaplats för att:

• Upptäck vad andra på företaget arbetar med
  • Visa och sök efter företagsanteckningsböcker som andra har delat med företaget
  • Gå med i anteckningsböcker och öppna dem på alla slags enheter
  • Dela företagsanteckningsböcker med andra och hantera delningsbehörigheter

Hitta kollegor med expertkunskap när du söker

I Evernote Business visar Evernote automatiskt personer som kanske är insatta i saken direkt i sökresultaten när du söker efter ett ämne du är intresserad av. Klicka på en teammedlems namn för att öppna deras profil på företagets hemmaplats.

Expertisanteckningslista

Till exempel:

• En sökning på ”intäkter” kan ge förslag på företagsledares granskning av potentiella intäktskällor
  • En sökning på ”Säkerhet” kan föreslå en IT-administratör som hanterar företagets integritetsinställningar
  • En sökning på ”Kundfeedback” kan ge förslag på personer som ingår i supportteamet

Expertresultat visas

Mer om expertsökning

Ta reda på mer med relaterade anteckningar

Förknippade anteckningar hjälper dig att upptäcka anteckningar inom hela företaget som har med det du arbetar med just nu att göra.

Relaterade anteckningar

Varje gång du skapar eller visar en anteckning föreslår Evernote förknippade anteckningar från såväl dina personliga anteckningsböcker som företagsanteckningsböcker och andra som har delats med dig.

Du kan även se förknippade anteckningar:

• Varje gång du gör urklipp från webben om du använder Evernote Web Clipper
  • När du visar webbsidor med Evernote Clearly

Obs! Relaterade anteckningar finns för närvarande i Evernote för Mac- och Windows-datorer, Evernote Clearly och Evernote Web Clipper för Chrome, Safari och Opera.

Fler tips

Fler sätt att hitta det du söker efter i Evernote:

• Sparade sökningar: Spara söktermer och filter som du använder ofta som genvägar för snabb åtkomst. Läs mer
  • Genvägar: Skapa och spara länkar till anteckningar, anteckningsböcker och taggar eller villkor för sökningar. Läs mer
  • Avancerade sökningar: Använd särskilda söktermer för mer detaljerade sökningar. Kombinationer av söktermer som du använder ofta kan sparas och återanvändas. Läs mer
  • Manuell synkronisering: Att synkronisera manuellt är praktiskt när du omedelbart vill komma åt innehåll som skapats på en annan enhet, till exempel en dator. Du kan synkronisera ditt Evernote-konto när som helst genom att trycka på synkroniseringsknappen på sidomenyn.
  • Dokument- och PDF-sökning (Premium-funktion): Evernote Premium- och Evernote Business-användare kan även söka i maskin- och handskriven text i skannade PDF-dokument (Microsoft Office och iWork), kalkylblad (Microsoft Office och iWork) samt presentationer (Microsoft Office och iWork)
  • Hitta innehåll som handlar om det du arbetar med (Premium-funktion): Aktivera funktionen Sammanhang när du vill hitta relevant information på ditt eget eller teamets konto (Evernote Business). Aktivera Expertsökning och hitta andra i företaget som kan veta mer om det du arbetar med. Läs mer

Nyckelord:

• Experter
  • hitta experter
  • relaterade resultat
  • söka i bifogade filer
  • sök i evernote business