Så här går du med på företagets Evernote Business-konto

Evernote Business hjälper dig och ditt team att vara produktiva genom att göra det enkelt att samla in information, dela med dig av vad du vet och upptäcka vad ditt team vet.

Bli medlem på företagets Evernote Business-konto:

1. Gå med på företagets Evernote-konto
  2. Lägg till din e-postadress på arbetet och skapa en företagsprofil
  3. Hämta och installera Evernote överallt
  4. Utforska företagets hemmaplats och lägg till delade företagsanteckningsböcker på kontot
  5. Börja skapa företagsinnehåll

1. Gå med på företagets Evernote-konto

Två saker du ska kolla innan du sätter igång:

1. Kontrollera att företagets Evernote-konto finns. Obs! Om ett Evernote Business-konto inte har skapats ska du kontakta företagets IT-avdelning eller administratören för Evernote-kontot för mer information. Om du är kontoadministratör, måste du skapa ett företagskonto.

2. Om företaget har skapat ett Evernote-konto kan du be om en inbjudan att få vara med på kontot.

Så här går du med på företagets Evernote-konto

Oavsett om du redan har ett Evernote-konto eller är ny Evernote-användare måste du gå med på företagets Evernote-konto för att få tillgång till alla funktioner i Evernote Business. Till att börja med måste du antingen (a) svara på en inbjudan att med på företagets Evernote-konto eller (b) begära en inbjudan, om du inte har fått någon.

a. Svara på en inbjudan

Om du har fått en e-postinbjudan från kontoadministratören att vara med på företagets Evernote-konto klickar du bara på Acceptera inbjudan.

b. Om du inte har fått en inbjudan från Evernote-kontoadministratören

Fråga administratören för företagets Evernote-konto om du inte har fått en inbjudan via e-post. Om kontoadministratören har aktiverat automatiskt godkännande på företagskontot kan du logga in med din e-postadress på företaget.

Obs! Om du får ett meddelande om att företagets e-postadress redan används för ett annat konto är det troligt att du har använt den e-postadressen tidigare när du skapat ett nytt Evernote-konto åt dig själv eller ett annat företag. Logga in på det andra Evernote-kontot och ändra e-postadressen till något som inte redan associeras med Evernote så att den kan användas för det nya kontot som du vill skapa.

Mer information om hur du ändrar e-postadressen som används för inloggning på kontot

Logga in på Evernote och uppgradera till Evernote Business eller skapa ett nytt konto

Gå med som befintlig användare eller skapa ett nytt konto

När du har fått inbjudan klickar du på länken i mejlet för att acceptera inbjudan. Antingen måste du logga in på ditt befintliga konto eller skapa ett nytt:

a. Befintliga Evernote-användare

Om du använder Evernote ska du klicka på Använd ett existerande Evernote-konto, logga in på ditt nuvarande Evernote-konto och fylla i lämpliga fält. Ditt personliga konto uppgraderas automatiskt till ett företagskonto när du har gått med på företagets Evernote-konto.

Några av fördelarna med att uppgradera ett befintligt Evernote-konto (i stället för att skapa ett nytt) när du går med på företagets Evernote Business-konto:

• Större uppladdningskvot, offline-anteckningar och andra fördelar med Evernote Business
  • Skapa och sök företagsanteckningar och personliga anteckningar på samma konto, samtidigt som dina privata anteckningar fortfarande är privata

b. Nya Evernote-användare

Om du är ny användare måste du skapa ett helt nytt Evernote-konto. Ange din personliga e-postadress, ditt fullständiga namn, skapa ett lösenord och klicka på Gå med på företagskontot. Ditt nya Evernote-konto blir automatiskt medlem på företagets Evernote-konto.

2. Lägg till din e-postadress på företaget och skapa en företagsprofil

När du har gått med på företagets Evernote-konto ska du lägga till en företagsmejladress på ditt konto. Det ser till att företagsanteckningar som du delar visas som delade från din företagsmejladress, medan din privata mejladress förblir privat.

Lägg till din e-postadress på företaget

Välj Evernote kontoinställningar > Säkerhetssammanfattning när du vill lägga till en e-postadress för arbetet.

Skapa din företagsprofil

Du bör också lägga upp en företagsprofil så att andra kan få veta mer om dig och vad du jobbar med när de bläddrar igenom profiler på företagets hemmaplats i Evernote Business. På så sätt blir det lättare att hitta och dela information och kunskaper inom företaget.

Välj Evernote kontoinställningar > Företagsprofil när du vill skapa en företagsprofil.

Redigera profil

Redigera din företagsprofil

Profil som visas

Så här ser din profil ut för andra

3. Hämta och installera Evernote överallt

När du installerat Evernote på alla dina enheter kommer du att kunna skapa och synkronisera alla anteckningar, webbklipp, filer och bilder:

• ta foton och skriv ner idéer på din telefon, och jobba med dem senare på din dator
  • skriv anteckningar och bifoga kontrakt på din laptop,och läs igenom allt på din skrivplatta på flyget
  • klipp ut bokningsbekräftelser och resplaner på din dator, och logga in med en webbläsare för att kolla upp detaljer när du redan rest iväg

Skaffa Evernote på alla dina enheter

Logga in på Evernote med samma e-postadress och lösenord på alla dina enheter så att du kan skapa och synkronisera anteckningar utan problem.

Skaffa Evernote

Download EvernoteHämta och installera Evernote på datorer och mobila enheter

Log in to your accountLogga in på ditt Evernote-konto på de olika enheterna

4. Utforska företagets hemmaplats och lägg till delade företagsanteckningsböcker på kontot

Från företagets hemmaplats kan du bläddra igenom alla anteckningar och anteckningsböcker som delats på företagets Evernote-kontot och se dina kollegors profiler. Du börjar utforska företagets hemmaplats genom att klicka på namnet på företagets Evernote-konto på sidomenyn i Evernote eller på startskärmen på din mobila enhet.

Om du vill lägga till och ändra anteckningar i en delad företagsanteckningsbok, eller visa en delad företagsanteckningsbok offline, klickar du på knappen + Gå med i anteckningsbok på företagets hemmaplats. Anteckningsböcker som du gått med i visas på ditt Evernote-konto på alla dina enheter.

5. Börja skapa företagsinnehåll

1. Skapa en ny företagsanteckningsbok där du kan organisera jobbrelaterat innehåll som är viktigt för dig, t.ex. forskning, mötesanteckningar eller kvitton

2. Lägg till en ny anteckning i företagsanteckningsboken

Företagsanteckningar kan vara vad som helst som är viktigt för ditt arbete. Evernote Business gör det lätt att samla in och dela information och idéer med kollegor.

Mer om att skapa anteckningsböcker och anteckningar

Några inspirationstips:

Ta foton av kvitton

Använd Web Clipper för att spara artiklar för efterforskningar

Bifoga och dela kalkylblad, rapporter och PDF-filer

Vidarebefordra och spara mejl direkt till Evernote

Nyckelord:

• lägg till din företagsmejladress
  • inbjudan
  • inbjudna
  • gå med