Hur man gör en checklista

< Föregående / Nästa >

Hur man gör en checklista

Med Evernote kan du lägga till kryssrutor i dina anteckningar för att hålla reda på åtgärdsposter. Du kan när som helst leta upp och kryssa av dem via valfri enhet.

Vad kan jag göra med checklistor?

Här är några idéer på checklistor som du eventuellt vill skapa:

• Att-göra-lista: Skapa en att göra-lista när du sitter vid skrivbordet på måndag morgon och kolla hur långt du har kommit via din telefon på onsdagen.
  • Packningslista: Glöm inte solskyddskrämen, baddräkten och mobilladdaren.
  • Mållista: Ta listan med dig vart du än reser.
  • Läslista: Fortsätt att lägga till nytt – via mobilen när du besöker bokhandeln eller via surfplattan när du är på flygplatsen.
  • Lista över hushållsreparationer: Ta fram den på telefonen när du är i bygghandeln och köp allt du behöver.
  • Inköpslista: Lägg till varor som du behöver – du kan till och med dela den med din partner!
  • Restauranglista: Utforska din kulinariska omgivning och kryssa av restauranger när du har provat dem. Se vår lista.

Hur man gör en checklista

• Mac, Windows, Web, iPhone, iPad och iPod Touch

Klicka eller tryck på knappen Lägg till att-göra punkt (kryssruta) i formateringsfältet när du vill lägga till en kryssruta.

• Android

I anteckningsredigeraren trycker du på kryssrutan på formateringsfältet.

Tips för Evernote på Mac, Windows och webben

• Du kan enkelt omvandla ett antal befintliga poster till en checklista genom att markera listan och markera kryssrutan.
  • Tryck på retur för att snabbt lägga till ytterligare en kryssruta i listan.
  • Du kan skapa en kryssruta medan du skriver genom att skriva två parenteser följda av ett mellanslag:([] ) eller en förmarkerad ruta genom att lägga till ett x: ([x] ).
  • Skriv todo:false i sökfältet när du snabbt vill hitta alla anteckningar med avmarkerade rutor. Läs mer om att söka i checklistor.

Nyckelord:

• gör
  • lista
  • till
  • kryssruta
  • kryssrutor
  • kontrollista
  • markera
  • kryssmarkering
  • bockmarkering
  • bock
  • kryssbox
  • avmarkerad
  • att-göra
  • att göra