Vanliga frågor om Evernote Business

ÄMNEN SOM TAS UPP I DEN HÄR ARTIKELN:

• Allmänna frågor
  • Kom igång
  • Hantera teamets Evernote Business-konto
  • Säkerhet
  • Fakturering & betalningar

Allmänna frågor

Hur kan jag få hjälp med Evernote Business?

Om du behöver teknisk support eller tips om hur du får ut mesta möjliga av Evernote Business kan du få hjälp på följande sätt:

• Hitta svar på Evernotes sida Hjälp och utbildning: Läs artiklar och utforska andra praktiska resurser.
  • Skicka ett supportärende: Våra supportspecialister är tillgängliga för hjälp och felsökning via e-post.
  • Starta en livechatt: Möjligheten att chatta i realtid med våra supportspecialister är tillgänglig för alla Evernote Business-användare.

Vad är skillnaden mellan Evernote Premium och Evernote Business?

Evernote Business ger dig styrkan hos Evernote Premium plus funktioner för ditt team som delade arbetsytor, användarhantering, centraliserad fakturering och mycket mer. Läs mer >>

Vad gör jag om en av mina teammedlemmar redan har ett Evernote-konto?

Evernote Business-konton skapade den 15 september 2017 eller senare: Personer som har ett befintligt Evernote-konto bör fortsätta att använda det för personliga anteckningar. När de går med i företaget skapas ett separat företagskonto som används för företagsanteckningar.

Evernote Business-konton skapade före den 15 september 2017: Om en anställd redan har ett Evernote-konto, rekommenderar vi att personen använder det för att ansluta sig till teamets Evernote Business-konto. Alla personliga anteckningar och anteckningsböcker hålls åtskilda från företagsanteckningarna och -anteckningsböckerna. Ingen, inte ens kontoadministratören, kan komma åt eller manipulera en användares personliga anteckningar och anteckningsböcker och användaren behåller dem även om hen lämnar företaget.

Vad händer med en användares anteckningar och anteckningsböcker när de ansluter sig till eller lämnar teamets Evernote Business-konto?

När en användare lämnar Evernote Business-kontot förlorar de omedelbart åtkomsten till företagsanteckningar och företagsanteckningsböcker eftersom allt företagsinnehåll blir kvar på Evernote Business-kontot.

Vilken är den månatliga uppladdningskvoten för ett Evernote Business-konto?

Varje Evernote Business-konto har 20 GB uppladdningar per månad som delas över företagskontot + ytterligare 2 GB per användare på kontot.

Om det till exempel finns fyra användare på ditt företagskonto har ditt team 28 GB uppladdningar per månad. Det vill säga, 20 GB för kontot + 8 GB (2 GB * 4 användare) som delas över kontot per månad. Läs mer >>

I vilka lander erbjuder ni för närvarande Evernote Business?

Evernote Business är tillgängligt för användare som har en faktureringsadress i något av följande länder: Argentina, Australien, Österrike, Belgien, Belize, Bolivia, Brasilien, Bulgarien, Kanada, Chile, Colombia, Costa Rica, Cypern, Tjeckien, Danmark, Dominikanska republiken, Ecuador, Egypten, El Salvador, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Tyskland, Grekland, Guatemala, Guyana, Honduras, Hongkong, Ungern, Island, Indonesien, Irland, Israel, Italien, Jamaica, Japan, Korea, Kuwait, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malaysia, Malta, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Nicaragua, Norge, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Filippinerna, Polen, Portugal, Ryssland, Rumänien, Saudiarabien, Singapore, Slovakien, Slovenien, Sydafrika, Spanien, Surinam, Sverige, Schweiz, Taiwan, Thailand, Turkiet, Ukraina, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, USA, Uruguay, Venezuela, Vietnam

Kom igång

Hur installerar jag och kommer igång med Evernote Business?

1. Skapa ett nytt Evernote Business-konto för ditt team
  2. Lägg till användare
  3. Lägg till innehåll i Evernote Business
  4. Dela företagsinnehåll

Mer information finns i Evernote Business Snabbstartguide

Var kan jag läsa Evernote Business-avtalet?

Du kan se Evernote Business-avtalet här.

Vilka faktureringsalternativ finns för Evernote Business?

Du kan betala med kreditkort eller faktura, månadsvis eller årligen. Läs mer >>

Hantera teamets Evernote Business-konto

Hur kan jag hantera mitt företag, t.ex. lägga till användare, lägga till innehåll samt visa faktureringsuppgifter?

Evernote Business-kontoadministratörer kan använda administratörskonsolen för att hantera teamets Evernote-konto. Läs mer >>

Hur kan jag förhindra att användare som inte ingår i mitt företag går med på teamets Evernote Business-konto?

Endast användare som du bjuder in via e-post eller som har en e-postadress i en domän som du har angett (endast Evernote Business-konton skapade före den 15 september 2017) kan ansluta sig till teamets Evernote Business-konto.

Hur återkallar jag en användares inbjudan eller påminner en användare om att ansluta sig till teamets Evernote Business-konto om de inte har svarat på min inbjudan?

Du kan återkalla en användares inbjudan eller skicka inbjudan igen på sidan Hantera användare i administratörskonsolen.

Kan jag exportera data från en inaktiverad användares konto?

Ja. Alla företagsanteckningsböcker är tillgängliga för kontoadministratörerna via administratörskonsolen, även om den ursprungliga författaren har tagits bort från företaget. Anteckningsböcker kan exporteras från sidan Anteckningsböcker i administratörskonsolen.

Säkerhet

Hur skyddas våra uppgifter av Evernote?

Evernotes tre dataskyddslagar är de vägledande grundprinciperna för hur vi hanterar ditt teamets data. Allt vi gör på Evernote följer dessa tre grundläggande regler:

1. Dina data är dina
  2. Dina data är skyddade
  3. Dina data är flyttbara

Vi förstår hur viktigt det är att teamets data hålls säkra och trygga, och vi vill skapa en förtroendefull relation till våra kunder. Du kan läsa mer i vår säkerhetsöversikt.

Vilka säkerhetsfunktioner erbjuds av Evernote Business?

Säkerhetsfunktionerna i Evernote Business beskrivs här.

Är Evernote-data krypterad?

All kommunikation mellan Evernotes klientprogram och servrar sker via SSL, vilket betyder att ditt lösenord och alla data skickas på ett säkert sätt. Evernote krypterar inte data som lagras på dina egna datorer och enheter, men du kan välja att själv konfigurera kryptering på dina hårddiskar och enheter.

Stödjer Evernote Business Active Directory eller programmässig användarhantering?

Ja. Evernote Business ansluter till din nuvarande Active Directory- eller LDAP-lösning, vilket betyder att du kan bjuda in eller ta bort Evernote Business-användare via din befintliga administrativa konsol. Tjänster som Okta, den första tjänstepartnern som helt integrerades med Evernote Business, gör det möjligt att aktivera denna typ av användaradministrering på bara några minuter.

Har Evernote Business stöd för enkel inloggning (SSO)?

Ja. Evernote använder den säkra och brett accepterade branschstandarden Security Assertion Markup Language 2.0 (SAML 2.0). Detta betyder att vår implementation av enkel inloggning (SSO) är lätt att integrera med alla större identitetsleverantörer som stöder SAML 2.0. Vi stöder även ADFS. Läs mer >>

Uppfyller Evernote Business SSAE16?

Datacentret som hanterar våra data är certifierat enligt SAS 70 (typ II) och SSAE16 SOC-1 (typ 2). Evernote-teamet och tjänsten har inte genomgått den formella certifieringsprocessen för SSAE16.

Uppfyller Evernote Business HIPAA?

Evernote och Evernote Business uppfyller för närvarande inte denna standard.

Finns versionshantering eller anteckningshistorik i Evernote Business?

Ja. Anteckningshistoriken ger en ögonblicksbild av en anteckning som sparas ungefär varje dag och du kan återställa en anteckning från Evernote Web eller Evernote för Mac eller Windows. Läs mer >>

Kan jag se vem som gör ändringar eller flyttar innehåll från företagsanteckningsböcker till personliga anteckningsböcker?

Evernotes aktivitetsflöde i klienten visar en lista över anteckningar som nyligen har ändrats samt vem som gjorde ändringen. Du kan dock inte se en detaljerad lista över varje enskild ändring.

Kan jag återställa anteckningar som har tagits bort?

Raderade anteckningar lagras i företagspapperskorgen. Om någon av misstag tar bort en anteckning kan den återställas via företagspapperskorgen, även av en användare som inte är teamets kontoadministratör. Kontoadministratörer kan också återställa (eller permanent ta bort) anteckningar via administratörskonsolen.

Fakturering & betalningar

Erbjuder ni en gratis provperiod med Evernote Business?

Du kan registrera dig för en kostnadsfri provperiod på Evernote Business i 30 dagar på Evernote Business-webbplatsen.

Finns det några rabatter på Evernote Business?

Ja, vi ger rabatt till kvalificerande icke-statliga organisationer, ideella organisationer och utbildningsinstitutioner. Läs mer >>

Hur inaktiverar jag teamets Evernote Business-konto och vad händer med anteckningarna och anteckningsböckerna när det har inaktiverats?

Du kan inaktivera teamets Evernote Business-konto via sidan med faktureringsinformation i administratörskonsolen. Kontot förblir aktivt till slutet av den betalda faktureringsperioden. Innan du inaktiverar teamets Evernote-konto rekommenderar vi att du flyttar anteckningar i företagsanteckningsböcker som du vill spara till personliga anteckningsböcker eller att du sparar en säkerhetskopia som en .enex-fil på datorn genom att välja filen och Exportera anteckningar. Du förlorar åtkomsten till företagsanteckningar och -anteckningsböcker när kontot har inaktiverats.

LANGUAGES_ALL EXCLUDE=vi, th, ms, ar, id

Nyckelord:

• administratör
  • administratör
  • företag