Vanliga frågor och svar för Evernote Business-kontoadministratörer

Vanliga frågor och svar för Evernote Business-kontoadministratörer

Vanliga frågor och svar för Evernote Business-kontoadministratörer

ÄMNEN SOM TAS UPP I DEN HÄR ARTIKELN:

• Allmänna frågor
  • Kom igång
  • Hantera ditt företags Evernote Business-konto
  • Säkerhet
  • Fakturering & betalningar

Allmänna frågor

Hur kan jag få hjälp med Evernote Business?

För tekniska supportärenden eller tips om hur du får ut mesta möjliga av Evernote Business, besök hjälp och utbildning för Evernote och välj bland följande alternativ:

• Hitta svar på Evernotes sida Hjälp och utbildning: Läs artiklar och utforska andra praktiska resurser.
  • Skicka ett supportärende: Kontohanteringsteamet för Evernote Business svarar på ärendet inom en arbetsdag.
  • Starta en livechatt: Detta alternativ innebär att du kan chatta i realtid med kontohanteringsteamet för Evernote Business. Det är tillgängligt för alla Evernote Business-användare.

Vad är skillnaden mellan Evernote Premium och Evernote Business?

Evernote Business är 'Evernote Premium för teams' och inkluderar extrafunktioner som gör att företag kan centralisera företagsdata, hantera användare och dela innehåll med mera.

Mer om de senaste Evernote Business-funktionerna

Varför bör befintliga Evernote-användare ansluta sig till företagets Evernote Business-konto?

Många användare har redan ett Evernote Basic-, Plus- eller Premium-konto. När de ansluter sig till företagets Evernote-konto uppgraderas deras konton med funktionerna i Evernote Business. Befintliga Evernote-användare bör uppgradera sina personliga konton till företagskonton av följande anledningar:

• Ytterligare funktioner: Dra nytta av funktionerna i Evernote Premium och Evernote Business som möjliggör ännu bättre samarbete.
  • Möjligheten att visa företags-e-postadresser när de delar företagsanteckningar: Genom att lägga till en företags-e-postadress kan användare dela företagsanteckningar via sina företags-e-postadress, medan personliga anteckningar fortfarande skickas från en personlig e-postadress.
  • Alla dina anteckningar på en plats: Undvik behovet av att hantera två konton och att ofta behöva växla mellan dem för att skapa och hitta innehåll. Personliga anteckningar förblir privata, medan företagets anteckningsböcker visas intill befintligt innehåll för att du enkelt ska kunna bläddra och söka bland dem.

Vad gör jag om en av mina anställda redan har ett Evernote-konto?

Om en anställd redan har ett Evernote-konto, rekommenderar vi att han eller hon använder det för att ansluta sig till företagets Evernote Business-konto. Alla personliga anteckningar och anteckningsböcker hålls åtskilda från företagsanteckningarna och -anteckningsböckerna. Ingen, inte ens kontoadministratören, kan komma åt eller manipulera en användares personliga anteckningar och anteckningsböcker och användarna behåller dem även om de lämnar företaget. Att använda ett befintligt Evernote-konto är dessutom mer praktiskt eftersom de inte behöver växla manuellt mellan två olika konton.

Vad behöver användare som har befintliga Evernote-konton göra när de uppgraderar till företagets Evernote Business-konto?

Som Evernote Business-användare kan de fortsätta att använda Evernote på samma sätt som förut. Men istället för deras personliga e-postadresser kommer deras företags-e-postadresser att visas när de delar företagsanteckningar. Personliga e-postadresser visas dock fortfarande när personliga anteckningar delas.

Användare kan lägga till sina företags-e-postadresser genom att följa dessa enkla steg:

1. Logga in på kontoinställningarna i Evernote Web med din personliga e-postadress och lösenord.
  2. Klicka på Företagsprofil, Kontosammanställning eller Säkerhetssammanfattning på sidomenyn
  3. Lägg till företags-e-postadress i avsnittet E-postadress, företag

Vad händer med användares anteckningar och anteckningsböcker när de ansluter sig till eller lämnar ett företags Evernote Business-konto?

När användare går med i företagets Evernote Business-konto förblir deras personliga anteckningar och anteckningsböcker privata om de inte aktivt delar dem med andra, flyttar dem till en företagsanteckningsbok, konverterar en personlig anteckningsbok till en företagsanteckningsbok eller publicerar dem på företagets hemplats.

Om användare lämnar Evernote Business-kontot kan de fortsätta att använda sina personliga anteckningar och anteckningsböcker precis som förut, men de förlorar åtkomsten till företagsanteckningar och företagsanteckningsböcker eftersom allt företagsinnehåll blir kvar på Evernote Business-kontot.

Vilken är den månatliga uppladdningskvoten för ett Evernote Business-konto?

Alla användare som ansluter sig till företagets Evernote-konto uppgraderas automatiskt till ett Evernote Business-konto, som ger den högsta uppladdningskvoten per månad.

Mer om systemgränser i Evernote

I vilka lander erbjuder ni för närvarande Evernote Business?

Evernote Business är tillgängligt för användare som har en faktureringsadress i något av följande länder: Argentina, Australien, Österrike, Belgien, Belize, Bolivia, Brasilien, Bulgarien, Kanada, Chile, Colombia, Costa Rica, Cypern, Tjeckien, Danmark, Dominikanska republiken, Ecuador, Egypten, El Salvador, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Tyskland, Grekland, Guatemala, Guyana, Honduras, Hongkong, Ungern, Island, Indonesien, Irland, Israel, Italien, Jamaica, Japan, Korea, Kuwait, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malaysia, Malta, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Nicaragua, Norge, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Filippinerna, Polen, Portugal, Ryssland, Rumänien, Saudiarabien, Singapore, Slovakien, Slovenien, Sydafrika, Spanien, Surinam, Sverige, Schweiz, Taiwan, Thailand, Turkiet, Ukraina, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, USA, Uruguay, Venezuela, Vietnam

Kom igång

Hur installerar jag och kommer igång med Evernote Business?

1. Skapa ett nytt Evernote Business-konto för ditt team
  2. Lägg till användare
  3. Lägg till innehåll i Evernote Business
  4. Dela företagsinnehåll

Mer information finns i Vägledning för distribution av Evernote Business

Hur lägger jag till innehåll i mitt Evernote Business?

Du kan lägga till innehåll på tre huvudsakliga sätt:

• Om du har befintliga anteckningar på ditt Evernote-konto kan du flytta eller kopiera anteckningar från en personlig anteckningsbok till en företagsanteckningsbok genom att högerklicka på anteckningen och välja Flytta till anteckningsbok ... eller Kopiera till anteckningsbok ....
  • Du kan konvertera en hel personlig anteckningsbok till en företagsanteckningsbok genom att högerklicka på en personlig anteckningsbok i listan med anteckningsböcker och sedan välja Konvertera till företagsanteckningsbok ... (endast tillgängligt för Mac- och Windows-datorer)
  • Du kan även skapa nya företagsanteckningsböcker och lägga till nya anteckningar i anteckningsböckerna

Mer information finns i Vägledning för distribution av Evernote Business

Var kan jag läsa Evernote Business-avtalet?

Du hittar Evernote Business-avtalet här.

Vilka faktureringsalternativ finns för Evernote Business?

Du kan betala med kort eller faktura.

Mer om fakturering och betalning av Evernote Business

Hantera ditt företags Evernote Business-konto

Hur kan jag hantera mitt företag, t.ex. lägga till användare, lägga till innehåll samt visa faktureringsuppgifter?

Evernote Business-kontoadministratörer kan använda administratörskonsolen för att hantera företagets Evernote-konto.

Mer information finns i Vägledning för distribution av Evernote Business

Kan jag använda adressboken i mitt e-postprogram för att bjuda in användare?

Absolut. För att komma åt dina Gmail- och Google Apps-kontakter klickar du på Gmail-ikonen under fliken Lägg till användare i administratörskonsolen. Med detta alternativ kan du fylla i e-postadresser automatiskt när du bjuder in dina teammedlemmar att ansluta sig till företagets Evernote-konto.

Hur kan jag förhindra användare som inte ingår i mitt företag från att ansluta sig till företagets Evernote Business-konto?

Endast användare som du bjuder in via e-post, eller som har en e-postadress i en domän som du har angett, kan ansluta sig till företagets Evernote Business-konto.

Om du vill stänga av automatiskt domängodkännande:

1. Välj Hjälp > Gå till administratörskonsolen… via menyfältet i ett av våra datorprogram
  2. På fliken Lägg till användare ska du markera alternativet att inaktivera automatiskt godkännande av din domän

Hur återkallar jag en användares inbjudan eller påminner en användare om att ansluta sig till företagets Evernote Business-konto om de inte har svarat på min inbjudan?

Via fliken Användare i administratörskonsolen kan du återkalla en användares inbjudan eller skicka en ny inbjudan till en användare som du tidigare har bjudit in att ansluta till företagets Evernote Business-konto.

Kan jag exportera data från en inaktiverad användares konto?

Ja. Alla företagsanteckningsböcker som skapades av användaren kommer fortfarande att vara tillgängliga inom företaget. Dessa kan hanteras av kontoadministratören via fliken Hantera anteckningsböcker i administratörskonsolen.

Säkerhet

Hur skyddas våra uppgifter av Evernote?

Evernotes tre dataskyddslagar är de vägledande grundprinciperna för hur vi hanterar ditt företags data. Allt vi gör på Evernote följer dessa tre grundläggande regler:

1. Dina data är dina
  2. Dina data är skyddade
  3. Dina data är flyttbara

Vi förstår hur viktigt det är att ditt företags data hålls säkra och trygga, och vi har ett åtagande att bygga en tillitsfull relation till våra kunder. Du kan läsa mer i vår säkerhetsöversikt.

Vilka säkerhetsfunktioner erbjuds av Evernote Business?

Säkerhetsfunktionerna i Evernote Business beskrivs här.

Är Evernote-data krypterad?

All kommunikation mellan Evernotes klientprogram och servrar sker via SSL, vilket betyder att ditt lösenord och alla data skickas på ett säkert sätt. Evernote krypterar inte data som lagras på dina egna datorer och enheter, men du kan välja att själv konfigurera kryptering på dina hårddiskar och enheter.

Stödjer Evernote Business Active Directory eller programmässig användarhantering?

Ja. Evernote Business ansluter till din nuvarande Active Directory- eller LDAP-lösning, vilket betyder att du kan bjuda in eller ta bort Evernote Business-användare via din befintliga administrativa konsol. Tjänster som Okta, den första tjänstepartnern som helt integrerades med Evernote Business, gör det möjligt att aktivera denna typ av användaradministrering på bara några minuter.

Har Evernote Business stöd för enkel inloggning (SSO)?

Ja. Evernote använder den säkra och brett accepterade branschstandarden Security Assertion Markup Language 2.0 (SAML 2.0). Detta betyder att vår implementation av enkel inloggning (SSO) är lätt att integrera med alla större identitetsleverantörer som stöder SAML 2.0. Vi har även stöd för ADFS.

Mer om att aktivera SSO för företagets Evernote-konto

Mer information om hur användare ställer in SSO på datorer och enheter

Uppfyller Evernote Business SSAE16?

Datacentret som hanterar våra data är certifierat enligt SAS 70 (typ II) och SSAE16 SOC-1 (typ 2). Företaget Evernote och tjänsten som det erbjuder har inte genomgått den formella certifieringsprocessen för SSAE16.

Uppfyller Evernote Business HIPAA?

Evernote och Evernote Business uppfyller för närvarande inte denna standard.

Finns versionshantering eller anteckningshistorik i Evernote Business?

Några av de mycket användbara funktionerna för Premium- och företagsanvändare är att de har tillgång till anteckningshistoriken, kan se en ögonblicksbild av den sparade anteckningen cirka en gång om dagen samt kan skicka tillbaka en anteckning från webbklienten för Evernote eller från Mac eller Windows-skrivbordsklienten.

Mer om anteckningshistorik

Kan jag se vem som gör ändringar eller flyttar innehåll från företagsanteckningsböcker till personliga anteckningsböcker?

Evernotes aktivitetsflöde i klienten visar en lista över anteckningar som nyligen har ändrats samt vem som gjorde ändringen. Du kan dock inte se en detaljerad lista över varje enskild ändring.

Kan jag återställa anteckningar som har tagits bort?

Vem som helst kan ta bort objekt på företagets Evernote-konto och objekten flyttas då till företagspapperskorgen. Om någon av misstag tar bort en anteckning kan den återställas via företagspapperskorgen, även av en användare som inte är företagets kontoadministratör.

Mer information finns i Vägledning för distribution av Evernote Business

Hur kan jag förhindra användare från att skapa företagsinnehåll och sedan flytta detta innehåll till personliga anteckningsböcker?

Evernote kan för närvarande inte förhindra att användare skapar företagsinnehåll och lagrar detta i en anteckningsbok. Det går inte heller att ”stänga av personliga anteckningsböcker” för att förhindra att användare skapar egna anteckningsböcker. Därför rekommenderar vi starkt att Evernote-kontoadministratörer utvecklar principer för datahantering inom företaget, för att på så sätt ge vägledning avseende företagsinnehåll.

Fakturering & betalningar

Kan jag få en gratis testversion av Evernote Business?

Evernote erbjuder för närvarande inte kostnadsfria provversioner av Evernote Business. Besök vår webbplats eller kontakta oss för att få mer information om aktuella erbjudanden och kampanjer.

Finns det några rabatter på Evernote Business?

Ja, vi ger rabatt till kvalificerande icke-statliga organisationer, ideella organisationer och utbildningsinstitutioner.

Mer om rabatter på Evernote Business

Hur avslutar jag företagets Evernote Business-konto och vad händer med anteckningarna och anteckningsböckerna när det har upphört?

Du kan avsluta företagets Evernote Business-konto via fliken Faktureringsinformation i administratörskonsolen. Kontot förblir aktivt till slutet av den betalda faktureringsperioden. Innan du avslutar företagets Evernote-konto rekommenderar vi att du flyttar anteckningar i företagsanteckningsböcker som du vill spara till personliga anteckningsböcker eller att du sparar en säkerhetskopia som en .enex-fil på datorn genom att välja filen och Exportera anteckningar. Du förlorar åtkomsten till företagsanteckningar och -anteckningsböcker när kontot har avslutats.

LANGUAGES_ALL EXCLUDE=vi, th, ms, ar, id

Nyckelord:

• administratör
  • administratör
  • företag