Vad är Evernote Business expertsökning?

Här på Evernote har vi insett att sökandet efter nya kunskaper och samarbeten ofta är så enkelt som att prata med rätt personer och att sökandet går bortom bara innehåll och anteckningar. Vi tycker att du ska kunna hitta och interagera med personer inom ditt företag som kan fördjupa dina kunskaper i det du letar efter. När du gör en sökning på ditt Evernote-konto har du möjligheten att visa en lista över ”personer som kanske vet mer” intill de anteckningar och anteckningsböcker som föreslås.

Exempel på sökningar:

• ”Intäkter” kan ge förslag på företagsledare som har gjort omfattande undersökningar och sammanställningar av potentiella intäktskällor.
  • ”Säkerhet” kan föreslå en IT-administratör som hanterar företagets integritetsinställningar.
  • ”Kundfeedback” kan inbegripa medlemmar ur företagets supportteam.

Hur använder jag expertsökning?

Det finns två sätt att visa förslag med expertsökning:

1. När du söker på företagets hemmaplats ser du en avdelning som innehåller en lista över ”personer som kanske vet mer” med rekommenderade medarbetarprofiler och deras e-postadresser intill de anteckningar och anteckningsböcker som föreslås.
  2. När du gör en sökning var som helst på ditt Evernote-konto ser du, utöver matchande personliga anteckningar och anteckningsböcker, en länk som visar alla matchande resultat som är relaterade till ditt företagskonto. När du klickar på länken ser du ”personer som kanske vet mer” intill dina företagsanteckningar och anteckningsböcker på företagets hemmaplats.

Expertise Notelist

Hur genereras förslagen?

Evernote börjar med att leta efter anteckningar i hela företaget som matchar din sökning. Utifrån dessa anteckningar kan vi sedan fastställa vilka personer som är ”experter” inom ämnet. Experterna utses på basis av ett flertal faktorer, t.ex. hur mycket relevant innehåll de har bidragit med i sina företagsanteckningar – såväl publicerat som opublicerat innehåll. Du kommer aldrig att listas som expert i din egen sökning, utan endast i sökningar som andra inom företaget gör.

LANGUAGES_ALL EXCLUDE=vi, th, ms, ar, id

Nyckelord:

• företag
  • företagssökning
  • evernote business
  • expertis
  • expertissökning
  • föreslå
  • förslag