Avancerade tips för Evernote Business

Spara e-post i Evernote

Vidarebefordra viktiga meddelanden, dokumentation, automatiska veckorapporter eller andra mejl direkt till ditt Evernote-konto genom att skicka till din unika Evernote-mejladress. Evernote organiserar anteckningen automatiskt. Du kan även ange en anteckningsbok med symbolen @ eller en tagg med symbolen #. Till exempel Ämne: Hotellbekräftelse @resor #stockholm.

Lär dig mer

Fånga webbsidor med Web Clipper

Hämta och installera Evernote Web Clipper i din webbläsare när du vill klippa ut och lagra en samling med inspirerande webbsidor, artiklar, bilder eller PDF-filer. Web Clipper ordnar automatiskt det urklippta innehållet i Evernote baserat på förknippade anteckningar. Du kan även ange egna förvalda anteckningsböcker och taggar.

Lär dig mer

Lägg till påminnelser i anteckningar när du vill skapa larm

Du ställer in påminnelser genom att klicka (eller trycka) på påminnelseknappen (väckarklockan) när du visar eller redigerar en anteckning. Bestäm om du vill ställa in den med eller utan alarm.

Lär dig mer

Skapa genvägar

Använd en genväg när du snabbt vill öppna anteckningar, anteckningsböcker, buntar och sparade sökningar som används ofta. Dra helt enkelt objektet till genvägsområdet på navigeringsmenyn.

Lär dig mer

Sök efter anteckningar efter tagg, kryssruta, källapp, datum och mycket mer

Förutom att du kan söka efter maskin- och handskriven text i dina anteckningar, bilder, skannade PDF-filer och dokument, kan du använda avancerade sökparametrar för att söka efter anteckningar på ett mer exakt sätt. Sök efter anteckningar som skapats i Skitch (sourceApplication:skitch.*), med en specifik tagg (tag:mintagg), med kryssrutor som inte fyllts i (todo:false) eller många andra parametrar. Spara sökningen så att du kan komma åt den snabbt i framtiden.

Lär dig mer

Använd Evernotes kamera för att ta bilder av och beskära dokument, visitkort och Post-it®-lappar

Använd Evernotes kamera på din mobila enhet när du vill ta perfekta bilder av kvitton eller dokument, visitkort och Post-it®-lappar. Ta ett foto av ett ljust dokument mot en mörk bakgrund, eller ett mörkt motiv på en ljus bakgrund, så beskär Evernote kanterna och justerar ljusstyrkan automatiskt.

Kameran fungerar utmärkt med Evernote Smart Notebook från Moleskine.

Läs mer om att fotografera sidor i Moleskine-anteckningsböcker och Post-it®-lappar

Spara sökningar

Skapa en sparad sökning för dina vanligaste eller mest komplexa sökningar. Genomför sökningen och spara den så kommer du åt den med ett enda klick i fortsättningen. Du kan till och med dra en sparad sökning till genvägsfältet.

Lär dig mer

Lägg till och uppdatera kontorsdokument

Dra en uppsättning filer direkt till Evernote. Högerklicka eller Ctrl-klicka på en fil inuti en anteckning för att visa den eller byta namn på den. Redigera en fil i ditt favoritprogram och spara den direkt tillbaka till anteckningen.

Lär dig mer

Använd tangentbordsgenvägar

Gör Evernote ännu snabbare genom att lära dig genvägarna på tangentbordet. Du sparar några sekunder varje gång du skapar en ny anteckning, växlar vyer, söker eller använder någon av ett dussin andra funktioner med bara tangentbordet.

Läs mer om kortkommandon på Mac- och Windows-datorer

Kommentera bifogade PDF-filer

Granska och kommentera snabbt PDF-filer, skärmdumpar och bilder som bifogats en anteckning. Använd stämplar, teckning och andra verktyg för att ge feedback.

Lär dig mer

Visa tidigare versioner av anteckningar

Några gånger per dag tar Evernote en ögonblicksbild av alla anteckningar som ändrats. Du kan granska och gå tillbaka till tidigare versioner av anteckningen på din dator genom att öppna anteckningsinformationen och välja Visa historik.

Lär dig mer

Dela flera företagsanteckningsböcker med en kollega

Du kan bjuda in någon på ditt företags Evernote Business-konto att visa, ändra och dela en eller flera av dina företagsanteckningsböcker. Det kan vara speciellt praktiskt när nyanställda introduceras eller om du vill dela en uppsättning anteckningsböcker som hör till ett speciellt projekt eller en speciell kund.

Lär dig mer

Skapa en innehållsanteckning som referens till andra anteckningsböcker

En innehållsförteckning i Evernote är en anteckning med en lista över länkar till andra anteckningar. Skapa en innehållsförteckning i Evernote för Mac eller Windows för att göra det lättare att hitta relaterade anteckningar på en och samma plats.

Lär dig mer

Dela enkelt dina anteckningar som presentationer (Mac, iOS och Windows-bordsdatorer)

För att förvandla en anteckning eller en grupp anteckningar till en helskärmspresentation, klickar (eller trycker) du bara på knappen Presentera längst upp i fönstret Anteckningsredigeraren.

Lär dig mer

Kombinera flera anteckningar till en enda

Om du vill slå ihop innehållet i flera anteckningar är det lätt att kombinera dem till en enda anteckning. Markera bara alla anteckningar i anteckningslistan och klicka på Slå ihop.

Lär dig mer

LANGUAGES_ALL EXCLUDE=vi, th, ms, ar, id

Nyckelord:

• tips