Dela anteckningar

Evernote gör det enkelt att dela anteckningar med andra. Dela anteckningar som dagordningar, designidéer från webben, reseplaner, rapporter eller att-göra-listor för projekt.

Olika sätt att dela anteckningar

Så här kan du dela anteckningar med andra:

• Använd iMessage (enheter med iOS 10 eller senare)
  • Kopiera och klistra in en offentlig länk (URL) i en anteckning
  • Använd Work Chat
  • Skicka anteckning med e-post

Använd iMessage (enheter med iOS 10 eller senare)

Använd iMessage när du vill dela anteckningar med andra oavsett om mottagaren använder Evernote eller inte. Dela anteckningar med andra utan att lämna meddelandeappen. Utbyt idéer och få återkoppling om det du har delat. Läs mer

Kopiera och klistra in en offentlig länk (URL) i en anteckning

Bild som visar hur du väljer alternativet att dela en offentlig länk (URL)

Alla anteckningar i Evernote har en unik URL-adress som du kan kopiera och klistra in i program. När någon har en offentlig länk till din anteckning ser de alltid den senaste versionen av anteckningen. De kan dessutom spara den direkt till sina Evernote-konton. Alla som har länken kan se innehållet i anteckningen tills du slutar dela, eftersom det är en offentlig länk.

För att dela en offentlig länk till anteckningen markerar du först anteckningen och sedan gör du följande:

• Mac

Öppna anteckningen genom att klicka på nedåtpilen på knappen Dela och välj sedan Kopiera offentlig länk.

• Windows

Öppna anteckningen genom att klicka på nedåtpilen på knappen Dela och välj sedan Kopiera URL för delning.

• iPhone, iPad och iPod touch

Öppna anteckningen, tryck på knappen Dela (ruta med uppåtpil) och sedan på Kopiera länk.

• Android

Öppna anteckningen, tryck på delningsknappen (tre länkade punkter), tryck på Delbar länk av och välj delningsmetod.

• Webb

Öppna anteckningen, klicka på nedåtpilen på knappen Dela och välj Länk.

Använd Work Chat

Använd Work Chat när du vill sända meddelanden, anteckningar eller anteckningsböcker till andra oavsett om mottagaren använder Evernote eller inte. Dela anteckningar eller anteckningsböcker i en chatt när du vill utbyta idéer och få återkoppling på det du har delat. Läs mer

Skicka anteckning med e-post

För att skicka anteckningar med e-post markerar du anteckningen i anteckningslistan och sedan gör du följande:

• Mac

Öppna anteckningen och välj Anteckning > Mer delning > E-posta en kopia... på menyraden.

• Windows

Öppna anteckningen genom att klicka på nedåtpilen på knappen Dela, och välj sedan Skicka via e-post....

• iPhone, iPad och iPod touch

Öppna anteckningen trycker du på knappen Dela (låda med uppåt pil) och tryck sedan på E-post.

• Android

Öppna anteckningen, tryck på delningsknappen (tre länkade punkter), skriv namnen eller e-postadresserna till de personer som du vill dela med.

• Webb

Öppna anteckningen genom att klicka på nedåtpilen på knappen Dela och välj sedan e-post.

När personer tar emot ditt e-postmeddelande får de en ögonblicksbild av anteckningen som den var när du delade den. De ser inga eventuella ändringar som du gör på innehållet i anteckningen senare.

Instruktioner för hur du ändrar behörigheter för anteckningar eller slutar dela

Du kan när som helst sluta att dela en anteckning genom att göra följande:

• Mac

• Öppna anteckningen och välj Anteckning > Mer Delning > Stoppa delning av offentlig länk på menyraden.
    • Öppna anteckningen, välj Anteckning > Mer delning > Hantera behörigheter för anteckning... på menyraden och klicka på X bredvid namnet som du vill sluta dela anteckningen med.
  • Windows

• Öppna anteckningen, välj Anteckning > Dela > Redigera delning på menyraden och avmarkera Aktivera offentlig länk.
    • Öppna anteckningen, välj Anteckning > Dela > Redigera delning på menyraden, klicka på Redigera enskilda behörigheter för den här anteckningen och klicka på X bredvid namnet som du vill sluta dela anteckningen med.
  • iPhone, iPad och iPod touch

• Öppna anteckningen trycker du på knappen Dela (låda med uppåt pil) och tryck sedan på Sluta dela.
    • Öppna anteckningen, tryck på informationsknappen (bokstaven "i"), Behörigheter för anteckning och Sluta dela med alla. Härifrån kan du också ändra behörigheterna för varje person.
  • Android

• Öppna anteckningen, tryck på delningsknappen (tre länkade punkter) och tryck på den gröna länkknappen bredvid Delbar länk på.
    • Öppna anteckningen, tryck på delningsknappen (tre länkade punkter), tryck på Visa bredvid de som har tillgång till anteckningen och justera sedan behörigheterna.
  • Webb

• Öppna anteckningen genom att klicka på nedåtpilen på knappen Dela och välj Länk > Sluta dela anteckning > Klar.

Tips

Dela anteckningar som en presentation

När du är i en grupp eller på ett möte kan du använda presentationsläget när du vill dela dina anteckningar på en bordsdator, laptop eller sekundär bildskärm. Läs mer

Så här delar du en samling av anteckningar som en anteckningsbok

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=vi,th,ms,ar,id

Nyckelord:

• samarbeta
  • samarbete
  • skicka anteckning med e-post
  • instruktioner
  • länka till en anteckning
  • länkar till en anteckning
  • dela
  • dela anteckningar
  • dela webbadress
  • delat
  • delning
  • dela anteckningar
  • med andra
  • work chat
  • workchat