Vad gör jag om Evernote Web Clipper inte fungerar?

Om du har problem med Evernote Web Clipper ska du först se till att du installerar den senaste versionen av Evernote Web Clipper för din webbläsare och sedan följa de lämpliga stegen nedan.

Internet Explorer

Aktivera Lägg till i Evernote

I Internet Explorer går du till verktygsmenyn (kugghjulsknappen) och klickar på Hantera tillägg > Verktygsfält och tillägg. Kontrollera att Lägg till i Evernote 5 är aktiverat. Om det inte är det ska du aktivera det och starta om din webbläsare.

Lägg till Web Clipper i verktygsfältet

Högerklicka på verktygsmenyn (kugghjulsknappen) och kontrollera att Kommandofält är markerat. På kommandofältet bör du se knappen för Evernote Web Clipper, som ser ut som en elefant. Om du inte ser knappen för Evernote Web Clipper, eller om du vill ändra ordning på knapparna, högerklickar du på kommandofältet och väljer Anpassa.

Microsoft Outlook

1. Öppna Outlook och välj Arkiv > Alternativ > Tillägg
  2. Kontrollera att Evernote Outlook Contact Connector och Evernote.Outlook är markerade under Aktiva programtillägg
  3. Välj COM-tillägg i listrutan och klicka på Gå till
  4. Markera de två Evernote-rutorna under Tillgängliga tillägg
  5. Du kanske måste starta om Outlook innan Evernote-tillägget aktiveras

Mobiltelefoner och surfplattor

Mobiler och surfplattor har inte samma stöd för webbklipp som webbläsare på datorer har. Om du vill ha tips om hur du klipper ut på en mobil enhet kan du läsa Så här klipper du ut webbsidor och innehåll på Android- och iOS-enheter.

FAQ

Varför kan jag inte klippa ut en viss sida eller varför ser webbklippet inte ut som originalsidan?

Vissa webbklipp ser inte ut precis som originalsidan och vissa kan inte klippas ut alls. Detta händer vanligtvis när originalwebbsidan har många designelement, interaktivt innehåll eller multimedia, exempelvis video eller ljud.

Nedan hittar du några förslag på hur du kan klippa ut sidor som du har problem med. Lösningarna som är tillgängliga, och vilka som passar bäst för dig, varierar beroende på enhet och webbläsare.

• Växla mellan lägena Artikel, Förenklad artikel och Helsida för att klippa ut olika delar av innehållet
  • Försök med att endast markera delen som du vill klippa ut och sedan högerklicka eller Ctrl-klicka för att klippa ut den valda delen till Evernote
  • Fånga sidan med läget Skärmbild (gäller den senaste versionen av Web Clipper för Chrome, Safari och Opera)

Om du har provat alla alternativ ovan men fortfarande inte kan klippa ut innehåll till Evernote kan du kontakta oss och ange den specifika webbsidan som du försöker att klippa ut från.

Nyckelord:

• klippfunktion
  • web klipp
  • web klipper
  • webclipper