Så här felsöker du Evernote Web Clipper

< Föregående / Nästa >

Så här felsöker du Evernote Web Clipper

Om du har problem med Evernote Web Clipper ska du först se till att du installerar den senaste versionen av Evernote Web Clipper för din webbläsare och sedan följa de lämpliga stegen nedan.

Vissa sidor klipps inte ut eller klippet ser inte ut som originalsidan

Vissa webbklipp ser inte ut precis som originalsidan och vissa kan inte klippas ut alls. Detta händer vanligtvis när originalwebbsidan har många designelement, interaktivt innehåll eller multimedia, exempelvis video eller ljud.

Nedan hittar du några förslag på hur du kan klippa ut sidor som du har problem med. Lösningarna som är tillgängliga, och vilka som passar bäst för dig, varierar beroende på enhet och webbläsare.

• Byt klipptyp. Prova Artikel, Förenklad artikel och Helsida för att se vilket som ger bäst resultat.
  • Prova att endast markera delen som du vill klippa ut och öppna klippverktyget.
  • Avbilda sidan som en skärmdump.

Om du har provat alla alternativ ovan men fortfarande inte kan klippa ut innehåll till Evernote kan du kontakta oss och inkludera den specifika webbsidan som du försöker att klippa ut från.

Microsoft Edge

1. Klicka på de tre punkterna (...) längst upp till höger eller tryck på alt + X för att öppna Inställningar och mer
  2. Klicka på Tillägg
  3. Kontrollera att Evernote Web Clipper är

Microsoft Outlook

1. Öppna Outlook och välj Arkiv > Alternativ > Tillägg
  2. Kontrollera att Evernote Outlook Contact Connector och Evernote.Outlook är markerade under Aktiva programtillägg
  3. Välj COM-tillägg i listrutan och klicka på Gå till
  4. Markera de två Evernote-rutorna under Tillgängliga tillägg
  5. Du kanske måste starta om Outlook innan Evernote-tillägget aktiveras

Mobiltelefoner och surfplattor

Mobiler och surfplattor har inte samma stöd för webbklipp som webbläsare på datorer har. Om du vill ha tips om hur du klipper ut på en mobil enhet kan du läsa Så här klipper du ut webbsidor och innehåll på Android- och iOS-enheter.

Internet Explorer

Aktivera Lägg till i Evernote

I Internet Explorer går du till verktygsmenyn (kugghjulsknappen) och klickar på Hantera tillägg > Verktygsfält och tillägg. Kontrollera att Lägg till i Evernote 5 är aktiverat. Om det inte är det ska du aktivera det och starta om din webbläsare.

Lägg till Web Clipper i verktygsfältet

Högerklicka på verktygsmenyn (kugghjulet) och kontrollera att Kommandofält är markerat. På kommandofältet bör du se knappen för Evernote Web Clipper, som ser ut som en elefant. Om du inte ser knappen för Evernote Web Clipper eller om du vill ändra ordning på knapparna, högerklickar du på kommandofältet och väljer Anpassa.

Nyckelord:

• klippfunktion
  • web klipp
  • web klipper
  • webclipper
  • klipps inte ut
  • kan inte klippa ut
  • det går inte att klippa
  • klippverktyget fryser
  • Clipper hjälp