Så här skannar du dokument med din iPhone eller iPad

Scannable-hjältebild

Hämta Scannable från App Store när du vill ha skanningar med hög kvalitet som du kan spara eller dela med andra.

Använd Scannable när du vill skanna kvitton, dokument, foton, visitkort, whiteboardtavlor och olika typer av papper oavsett form och storlek direkt till mobilen. Du kan också skanna dokument via en ScanSnap Evernote Edition-skanner som är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk.

När du har fångat en bild beskär Scannable bilden automatiskt och förbättrar den genom att justera ljusstyrka, kontrast och skärpa.

Bilder som du skannat med Scannable kan enkelt sparas direkt till din enhet eller Evernote, delas via e-post eller SMS eller öppnas i andra appar på din enhet.

Snabbstart

Följ dessa tre steg när du vill börja skanna:

Step 1Rikta in och skanna

Lägg ett dokument, kvitto eller annat papper på en kontrasterande bakgrund och rikta sedan kameran mot det som ska skannas. Håll enheten precis ovanför objektet och flytta den närmare eller längre bort till dess att den blåa rektangeln för dokumentavkänning visas.

Den skannade kopian är klar när nedräkningstimern (en animerad cirkel) har räknat ned.

Rikta in och skanna

Step 2Granska och godkänn

Efter skanningen läggs bilderna till i skanningsfältet. Svep genom (eller tryck på) bilderna i skanningsfältet när du vill förhandsgranska dem. Tryck på en bild som du vill titta närmare på eller när du vill öppna bildverktygen för att radera, rotera, beskära eller återställa.

När du har förhandsgranskat en skanning kan du trycka på bakåtpilen om du vill gå tillbaka till skanningsfältet och fortsätta att skanna eller radera allt i fältet och börja om på nytt. Tryck på bocken när du vill godkänna skannade bilder.

Granska och godkänn

Step 3Skicka och spara

När bilderna har godkänts, kan du:

• Spara direkt till kamerarullen på enheten
  • Spara direkt till Evernote
  • Skicka via e-post eller textmeddelande
  • Dela med en annan kompatibel app

Obs! Du kan välja att spara de skannade objekten som bilder eller PDF-filer i appinställningarna. Som standard sparas enkelsidiga skanningar som bilder och flersidiga skanningar som PDF-filer.

Skicka och spara

Mer om Scannable

Mer information om hur du använder alla funktioner i Scannable finns i handboken för Scannable.

Förutom snabbstarten i den här artikeln, inkluderar de detaljerade ämnena:

• Snabbstart
  • Rikta in och skanna
  • Granska och godkänn
  • Skicka och spara
  • Vanliga frågor och svar

Nyckelord:

• scannable
  • dokumentskanner
  • skanna dokument