Skapa genvägar till anteckningar, anteckningsböcker och sökningar som du använder ofta

Skapa genvägar till anteckningar, anteckningsböcker och sökningar som du använder ofta

Skapa genvägar till anteckningar, anteckningsböcker och sökningar som du använder ofta

Med hjälp av genvägar kommer du snabbt åt det innehåll du använder mest på ditt Evernote-konto. Skapa en genväg för anteckningar, anteckningsböcker, anteckningsboksbuntar eller sparade sökningar. Varje genväg märks upp på olika sätt genom olika ikoner på sidonavigeringsmenyn.

Komma åt genvägarna

Visa genvägarna genom att välja Genvägar på navigationsmenyn (Mac och Android), vänstra panelen (Windows) eller flikfältet (iPhone, iPad och iPod touch). Genvägarna visas i den ordning de skapades.

I Evernote för Mac eller Windows kan du ändra i vilken ordning genvägarna visas genom att dra och släppa dem uppåt eller nedåt i listan. I Evernote för iPhone, iPad och iPod touch trycker du på Redigera på fliken Genvägar, drar och släpper de tre linjerna uppåt eller nedåt i listan och trycker på Klart. Du kan inte ändra ordning på enskilda anteckningsböcker i en genväg till en bunt med anteckningsböcker.

Skapa genvägar för anteckningar, anteckningsböcker, anteckningsboksbuntar eller etiketter

Skapa en genväg till en anteckning, anteckningsbok eller tagg genom att öppna listan med anteckningar, anteckningsböcker eller taggar och sedan göra följande:

• Mac

Högerklicka eller Ctrl +-klicka på anteckningen, anteckningsboken, anteckningsboksbunten eller taggen i listan och välj Lägg till {anteckning, bunt, tagg} i Genvägar på snabbmenyn. Du kan också dra objekt till eller från genvägslistan när du vill lägga till eller ta bort genvägar i listan.

• Windows

Högerklicka på anteckningen, anteckningsboken, anteckningsboksbunten eller taggen i listan och välj Lägg till i genvägar på snabbmenyn. Du kan också dra objekt till och från genvägslistan när du vill lägga till eller ta bort genvägar i listan.

• iPhone, iPad och iPod touch

Öppna en anteckning eller en anteckningsbokslista, tryck på alternativknappen (tre punkter), tryck sedan på Lägg till genvägar. För taggar ska du öppna kontofliken, trycka på Inställningar > Hantera taggar och sedan svepa åt vänster på en tagg och trycka på genvägsknappen (ihålig stjärna).

• Android

Håll anteckningen, anteckningsboken, anteckningsboksbunten eller taggen intryckt i listan och tryck på Lägg till i genvägar.

• Webb

Håll muspekaren över en anteckning, anteckningsbok eller tagg i respektive lista och klicka på stjärnknappen.

Skapa en genväg till sparade sökningar (Mac och Windows)

I Evernote för Mac och Windows kan du skapa genvägar till dina sparade sökningar. Klicka i sökfältet för att visa listan över sparade sökningar och dra sedan sökningen till listan med genvägar.

Mer om sparade sökningar

Ta bort genvägar

Ta bort en genväg till en anteckning, anteckningsbok eller tagg genom att välja Anteckningar, Anteckningsböcker eller Taggar på sidomenyn när du vill öppna anteckningarna, anteckningsböckerna eller tagglistorna och gör sedan så här:

• Mac

Högerklicka eller Ctrl +-klicka på anteckningen, anteckningsboken, anteckningsboksbunten eller taggen i listan och välj Ta bort {anteckning, bunt, tagg} från genvägar på snabbmenyn. Du kan också dra objekt till eller från genvägslistan när du vill lägga till eller ta bort genvägar i listan.

• Windows

Högerklicka på anteckningen, anteckningsboken, anteckningsboksbunten eller taggen i listan och välj Ta bort från genvägar på snabbmenyn. Du kan också dra objekt till och från genvägslistan när du vill lägga till eller ta bort genvägar i listan.

• iPhone, iPad och iPod touch

Öppna en anteckning eller en anteckningsbokslista, tryck på alternativknappen (tre punkter), tryck sedan på Ta bort från genvägar. För taggar ska du öppna kontofliken, trycka på Inställningar > Hantera Taggar och sedan svepa åt vänster på en tagg och trycka på genvägsknappen (fylld stjärna). Alternativt kan du öppna genvägsfliken, svepa åt vänster på en genväg och trycka på Ta bort.

• Android

Håll anteckningen, anteckningsboken eller anteckningsboksbunten intryckt i listan och tryck på Ta bort från genvägar.

• Webb

Håll muspekaren över en anteckning, anteckningsbok eller tagg i respektive lista och klicka på stjärnknappen.

Nyckelord:

• sparad sökning
  • sparade sökningar
  • genvägar
  • taggar