Felsökning för scannern

Förebygg papperstrassel

Följ dessa tips för att förebygga att pappret trasslar:

• Skanna in ett fåtal papper åt gången
  • Skanna in dokument av liknande storlek i en omgång (kvitton, visitkort, foton, papper)
  • Justera pappershållarens bredd till bara lite bredare än dokumenten
  • Se till att alla dokument är centrerade på pappersintaget

Åtgärda papperstrassel

Åtgärda pappersstopp i ScanSnap

Om papperstrassel skulle uppstå, lyft spaken på högra sidan av SnapScan för att öppna scannern och ta försiktigt bort pappret.

Problem med trådlös skanning

Om din scanner inte ansluter till den trådlösa uppkopplingen, försök med följande:

• Se till att Wi-Fi antennen på baksidan av scannern är ställd i läget .
  • Kör inställningsverktyget för trådlös anslutning av ScanSnap Evernote Edition. Leta upp verktyget i programmenyn eller i applikationsmenyn.
    • Windows: Program > ScanSnap Evernote Edition > ScanSnap inställningsverktyg för trådlös anslutning av Evernote Edition
    • Mac: Applikationer > ScanSnap Evernote Edition > ScanSnap inställningsverktyg för trådlös anslutning av Evernote Edition
  • Kontrollera vilken typ av säkerhet det trådlösa nätverket använder. De flesta trådlösa nätverk fungerar alldeles utmärkt. Om du stöter på några problem går du till webbplatsen Hjälp och utbildning för att få hjälp.

Förbättra precisionen för visitkort

Visitkortsinställningar i ScanSnap Manager-programmet

Du kanske kan förbättra precisionen för visitkortsskanning genom att justera skanningskvaliteten. Utför följande steg:

1. Öppna ScanSnap Manager Evernote Edition
  2. Välj fliken Visitkort
  3. Välj Bäst på den nedrullningsbara menyn Bildupplösning
  4. Välj Låg på den nedrullningsbara menyn Kompression

Förhindra problem med regelbundet underhåll av skannern

Du bör hålla skannerns kontakter och valsar rena. Videofilmerna nedan visar hur du rengör kontakter och valsar samt beställer nya valsar när det behövs.

Rengöring av glaset
Rengöring av glaset

Rengöring av glaset

Om linjer, prickar eller märken visar sig på dina inskannade dokument, så bör troligtvis glaset rengöras.

Video - rengöring av valsar
Video - rengöring av valsar

Rengöring av valsar

Om flera papper halkar eller hamnar ojämnt, eller om flera blad går genom scannern samtidigt, försök att rengöra valsarna så att de får ett bättre grepp om dokumentet.

Video - utbyte av valsar
Video - utbyte av valsar

Utbyte av valsar

Valsarna bör hålla i ett år, eller för 200 000 inskanningar. Om du har prövat att rengöra valsarna och de ändå inte matar dokumenten ordentligt, byt ut dem. Du kan köpa dem online.

Kan du inte hitta det du söker?

Detaljerad information om felsökning finns på supportsidan för ScanSnap eller Evernotes webbplats Hjälp och utbildning.

LANGUAGES_SUPPORT LANGUAGES_INCLUDE=sv,fi,nl,da LANGUAGES_EXCLUDE=pt-br