Evernote Scannable snabbstartguide

< Föregående / Nästa >

Evernote Scannable snabbstartguide

Scannable är endast tillgängligt på iOS och har inte stöd för Evernote Business-konton som har enkel inloggning (SSO) aktiverat.

Scannable hjältebild

Använd Scannable när du vill skanna kvitton, dokument, foton, visitkort, whiteboardtavlor och olika typer av papper oavsett form och storlek direkt till mobilen. Du kan också skanna dokument via en ScanSnap Evernote Edition-skanner som är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk.

När du har tagit en bild beskär Scannable automatiskt bilden och förbättrar bildens ljusstyrka, kontrast och skärpa. Bilder som har tagits med Scannable kan enkelt sparas på din enhet eller i Evernote, delas via e-post eller SMS, exporteras eller öppnas i andra appar på din enhet.

step 1Rikta in och skanna

Lägg ett dokument, kvitto eller annat papper på en kontrasterande bakgrund och rikta sedan kameran mot det som ska skannas. Håll enheten precis ovanför objektet och flytta den närmare eller längre bort till dess att den blåa rektangeln för dokumentavkänning visas.

Den skannade kopian är klar när nedräkningstimern (en animerad cirkel) har räknat ned.

En iPhone som tar en bild med Scannable

step 2Granska och godkänn

Efter skanningen läggs bilderna till i skanningsfältet. Svep genom (eller tryck på) bilderna i skanningsfältet när du vill förhandsgranska dem. Tryck på en bild som du vill titta närmare på eller när du vill öppna redigeringsverktygen för att radera, rotera, beskära eller återställa.

När du har förhandsgranskat en skanning kan du trycka på bakåtpilen om du vill gå tillbaka till skanningsfältet och fortsätta att skanna eller radera allt i fältet och börja om på nytt. Tryck på bocken när du vill godkänna skannade bilder.

Skärm i Scannable som visar en förhandsgranskning av ett skannat dokument

step 3Skicka och spara

När bilderna har godkänts, kan du:

• Spara direkt till kamerarullen på enheten
  • Spara direkt till Evernote
  • Skicka via e-post eller textmeddelande
  • Dela med en annan kompatibel app

Obs! Du kan välja att spara de skannade objekten som bilder eller PDF-filer i appinställningarna. Som standard sparas enkelsidiga skanningar som bilder och flersidiga skanningar som PDF-filer.

Ett exempel på en sparad bild i Scannable