Dela anteckningsböcker

Dela anteckningsböcker

Dela anteckningsböcker

Med Evernote kan du snabbt och enkelt dela dina anteckningsböcker med andra om du vill. Dela en anteckningsbok och låt andra ta del av och samarbeta med innehållet.

Skärm som visar en delad anteckningsbok

Använd delade anteckningsböcker för att:

  • Organisera ett grupprojekt – samla alla era mötesanteckningar och att göra-listor på en plats.
  • Bygg en kreativ förvaringsplats – spara inspirerande designidéer, artiklar och foton.
  • Planera en affärsresa – placera dina resehandlingar, packlistor och telefonnummer där du alltid kan nå dem.

Så här delar du enskilda anteckningar utan att dela en hel anteckningsbok

 

Olika sätt att dela anteckningsböcker:

  • Dela en anteckningsbok med en eller flera personer
  • Dela personliga anteckningsböcker som länkar (URL)
  • Dela en anteckningsbok med alla på företagets Evernote Business-konto

Dela en anteckningsbok med en eller flera personer

Dela anteckningsböcker i Work Chat

Dela en anteckningsbok i Work Chat

  1. Öppna listan med anteckningsböcker och hitta den anteckningsbok som du vill dela.
  2. Klicka på Work Chat-knappen (pratbubbla med en pil) som visas när du håller musen över en anteckningsbok (datorer), tryck på alternativknappen (tre punkter) och sedan på Dela anteckningsbok (iPhone, iPad och iPod touch) eller tryck på alternativknappen (tre punkter) och sedan på Dela (Android).
  3. Ställ in behörighetsnivån till ”Kan redigera och bjuda in”, ”Kan redigera” eller ”Kan visa”.
  4. Ange minst en e-postadress (eller välj minst en kontakt), skriv ett meddelande som du vill och klicka eller tryck på Skicka.

När du delar en anteckningsbok i Work Chat kan mottagaren öppna den direkt från chatten och chatta med dig om den på en gång. När någon visar en personlig anteckningsbok som har delats med dem i Work Chat läggs just den anteckningsboken till på personens konto. Om någon delar en företagsanteckningsbok med andra i samma företag läggs anteckningsboken automatiskt till bland mottagarens företagsanteckningsböcker nästa gång de synkroniserar.

Ställ in behörighetsnivåer

Skärm som visar behörighetsalternativ för anteckningsböcker

När du bjuder in någon att arbeta med dig i en anteckningsbok kan du bestämma hur stor åtkomst personen ska ha:

  • Kan redigera och bjuda in: Inbjudna kan göra ändringar i anteckningar, lägga till anteckningar, dela enstaka anteckningar via e-post och offentliga webbadresser samt bjuda in ytterligare användare att visa och redigera den delade anteckningsboken.
  • Kan redigera: inbjudna kan göra ändringar i anteckningar, lägga till anteckningar och dela enstaka anteckningar via e-post.
  • Kan visa: inbjudna kan endast visa anteckningar i den delade anteckningsboken.

Ändra behörigheter för anteckningsböcker eller sluta att dela

När du vill visa och redigera behörigheter för anteckningsböcker som du redan har delat, eller vill sluta att dela, letar du reda på anteckningsboken i listan med anteckningsböcker och gör följande:

  • Mac

    Högerklicka på anteckningsbokens namn och välj Redigera delning... när du vill visa och ändra behörigheter.

  • Windows

    Högerklicka på anteckningsböker namn och välj Ändra delad ... för att visa och ändra behörigheter.

  • iPhone, iPad och iPod touch

    Tryck på alternativknappen (tre punkter) och sedan på Inställningar för anteckningsböcker > Behörigheter för anteckningsbok när du vill visa och ändra behörigheter.

  • Android

    Tryck på knappen alternativ (tre punkter) bredvid den anteckningsboker namn, sedan på Ändra delning för att visa och ändra behörigheter.

  • Webb

    Klicka på informationsknappen (bokstaven 'i') i anteckningens rubrik och klicka på Redigera delning när du vill visa och ändra behörigheter.

Dela personliga anteckningsböcker som länkar (URL)

Tillgängligt på Mac och Windows

Du kan dela (publicera) en anteckningsbok som en länk (URL). Alla som har länken har tillgång till anteckningsboken. Du avgör om du vill att länken ska vara tillgänglig för några få externa leverantörer, alla dina kunder eller alla i ett socialt flöde.

Publicera en personlig anteckningsbok som en länk som andra kan använda:

  1. Öppna din lista med anteckningsböcker (se till att personliga anteckningsböcker visas) och välj en anteckningsbok som du vill publicera.
  2. Högerklicka på en personlig anteckningsbok och välj Publicera anteckningsbok... (Mac) eller välj Redigera delning... och klicka på Publicera (Windows).

Dela en anteckningsbok med alla på företagets Evernote Business-konto

Du kan dela (publicera) en företagsanteckningsbok med hela företaget så att alla som är med på företagets Evernote-konto kan se innehållet och lägga till det i sina listor över anteckningsböcker. Om du vill publicera en personlig anteckningsbok på företagets Evernote-konto måste du först konvertera den till en företagsanteckningsbok.

Lär dig mer

Dela allt som kan tänkas vara användbart för ditt företag, t.ex.:

  • Företagskontakter, partner och klientlistor
  • Projekt som kan intressera andra på företaget
  • Material och formulär till företagsintroduktion

Om du vill publicera en företagsanteckningsbok så att alla på företaget kan öppna den:

  1. Öppna din lista med anteckningsböcker (se till att aktivera visning av företagsanteckningsböcker) och välj en anteckningsbok som du vill publicera.
  2. På en bordsdator kan du högerklicka på en företagsanteckningsbok och välja Dela anteckningsbok ... > Tillgänglig för alla (Mac) eller högerklicka på en företagsanteckningsbok och välja Ändra anteckningsbokens delning... > Publicera (Windows). På iPhone, iPad och iPod touch kan du trycka på alternativknappen (tre punkter) och på Inställningar för anteckningsbok > Publicera till företag. På Android trycker du på alternativknappen (tre punkter) bredvid anteckningsbokens namn och trycker på Publicera.
  3. Lägg till en beskrivning för anteckningsboken. Beskrivningen är synlig för alla som bläddrar bland anteckningsböckerna på företagets hemmaplats.
  4. Ge ditt team den behörighetsnivå du vill använda och klicka sedan på Publicera för att börja dela anteckningsboken.
    Du kan välja en behörighetsnivå för hela teamet – ”kan visa”, ”kan redigera” eller ”kan redigera och bjuda in”. Du kan även använda olika behörighetsnivåer för olika personer eller avdelningar. Du kan till exempel ange att hela företaget kan visa medarbetarhandboken, men enbart tillåta att anställda på personalavdelningen kan göra ändringar i den.

Obs! Om du i efterhand beslutar dig för att sluta dela anteckningsboken med hela företaget väljer du eller trycker på ”X” intill namnet på företagets Evernote-konto i delningsinställningarna.

Fler tips

Fler sätt att få ut så mycket som möjligt av att dela och presentera anteckningar i Evernote:

  • Identifiera automatiskt delade anteckningar: Om någon annan redigerar en anteckning som du delat, kan du se ett profilfoto på den som arbetar med anteckningen. Evernote förhindrar också att flera personer redigerar samma anteckning. Läs mer
  • Abonnera på aviseringar om uppdaterade anteckningsböcker: Alla som du har delat en anteckningsbok med kan abonnera och få aviseringar eller e-postmeddelanden när en ny påminnelse skapas i anteckningsboken. Läs mer

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=vi,th,ms,ar,id

Nyckelord:

  • samarbeta
  • samarbete
  • instruktioner
  • gå med
  • anteckningsbok som du gått med i
  • dela
  • dela en anteckningsbok
  • dela anteckningsbok
  • delat
  • delad anteckningsbok
  • gräns för delad anteckningsbok
  • delning
Spelar upp video %{current} av %{total}
Video %{current} av %{total}