Ställa in enkel inloggning (SSO) på ditt Evernote-konto

När företagets Evernote-kontoadministratör aktiverar enkel inloggning (SSO) måste du logga in på Evernote med dina SSO-uppgifter för att komma åt företagsinnehåll.

Ny på Evernote?

Om du inte använt Evernote tidigare måste du skapa ett nytt Evernote-konto innan du kan gå med på företagets Evernote-konto.

Är du inte med på företagets Evernote-konto?

Om du använder Evernote, men aldrig varit medlem på företagets Evernote-konto tidigare, behöver du en inbjudan från företagets kontoadministratör för att uppgradera och vara med på företagets konto.

När du har klickat på länken med inbjudan att vara med på företagets Evernote-konto kommer du att uppmanas att slutföra SSO-processen. Klicka på Logga in när du uppmanas att starta SSO-inställningen.

Avisering om SSO-inloggning

Är du redan medlem på företagets Evernote-konto?

När du har gått med på företagets Evernote-konto behöver du följande SSO-inloggningsuppgifter för SSO-inställningen:

• Användarnamn: LDAP (Lightweight Directory Access Protocol), i vanliga fall ditt kontonamn för företagets e-post.
  • Lösenord: Lösenordet som du använder för att logga in på företagsnätverket.

Kontakta IT-administratören eller Evernotes kontoadministratör om du behöver hjälp med SSO-inställningen.

Evernote för Mac

Logga in på ditt Evernote-konto och ange tvåstegsverifieringskoderna (om du har ställt in tvåstegsverifiering för ditt personliga konto) innan du utför följande steg:

1. Klicka på Gå vidare när du uppmanas att starta SSO-inställningen.

SSO login notification

2. Logga in på SSO-identitetsleverantören (t.ex. Ping Identity, OneLogin eller Okta) med dina SSO-uppgifter.

SSO login

3. Ange tvåstegsverifieringskoderna om det behövs (alternativt steg).

Two-factor verification

4. Stäng den sista meddelandesidan och sätt igång att skapa och bläddra bland företagsinnehåll.

SSO success

Evernote för skrivbordsdator med Windows

Logga in på ditt Evernote-konto och ange tvåstegsverifieringskoderna (om det behövs) innan du utför följande steg:

1. Klicka på Gå vidare när du uppmanas att starta SSO-inställningen.

SSO login notification

2. Logga in på SSO-identitetsleverantören (t.ex. Ping Identity, OneLogin eller Okta) med dina SSO-uppgifter.

SSO login

3. Ange tvåstegsverifieringskoderna om det behövs (alternativt).

Two-factor verification

4. Klicka på Tillåt när du vill starta Evernote och börja skapa och bläddra bland företagsinnehåll.

SSO success

Evernote Webb

Logga in på ditt Evernote-konto och ange tvåstegsverifieringskoderna (om det behövs) innan du utför följande steg:

1. Klicka på Gå vidare när du uppmanas att starta SSO-inställningen.

SSO notification

2. Logga in på SSO-identitetsleverantören (t.ex. Ping Identity, OneLogin eller Okta) med dina SSO-uppgifter.

SSO login

3. Ange tvåstegsverifieringskoderna om det behövs (alternativt steg).

Two-factor verification

4. Börja skapa och bläddra bland företagsinnehåll.

SSO success

Evernote för iPhone, iPad och iPod Touch

Logga in på ditt Evernote-konto och ange tvåstegsverifieringskoderna (om det behövs) innan du utför följande steg:

1. Klicka på Fortsätt (iOS) när du uppmanas att starta SSO-inställningen.

SSO notification

2. Logga in på SSO-identitetsleverantören (t.ex. Ping Identity, OneLogin eller Okta) med dina SSO-uppgifter.

SSO login

3. Ange tvåstegsverifieringskoderna om det behövs (alternativt steg).

Two-factor verification

4. Den sista meddelandeskärmen visas hastigt. När du ser Evernote-hemskärmen kan du börja skapa och bläddra bland företagsinnehåll.

SSO success

Evernote för Android

Logga in på ditt Evernote-konto (om du inte redan gjort det) innan du utför följande steg:

1. Klicka på Fortsätt när du uppmanas att starta SSO-inställningen.

SSO notification

2. Logga in på SSO-identitetsleverantören (t.ex. Ping Identity, OneLogin eller Okta) med dina SSO-uppgifter.

SSO login

3. Ange tvåstegsverifieringskoderna om det behövs (alternativt).

Two-step verification

4. Om du bestämmer dig för att inte logga in på SSO när du uppmanas till det, kan du gå till kontoinformationssidan på enheten och välja 'Logga in på företagskonto' för att logga in på SSO.

SSO login through account info

Vanliga frågor och svar

Måste jag logga in med SSO för att komma åt personliga anteckningar och anteckningsböcker?

Nej. Du kan logga in och få tillgång till dina personliga anteckningar och anteckningsböcker när som helst utan att logga in med SSO. Du behöver bara logga in med SSO för att komma åt företagsanteckningar.

Varför kan jag inte spara anteckningar från Skitch, Penultimate och andra appar i mina företagsanteckningsböcker om SSO är aktiverat?

För närvarande har bara Evernote stöd för SSO när du sparar och öppnar anteckningar i företagsanteckningsböcker. Om du använder Skitch, Penultimate eller andra program utan SSO kan du bara spara och komma åt innehåll i personliga anteckningsböcker.

Hur vet jag om SSO är aktiverat?

Du bör få ett meddelande från Evernote-kontoadministratören när företaget aktiverar (SSO) för företagets Evernote-konto.

Kontakta IT-administratören eller Evernotes kontoadministratör om du inte får något meddelande.

Måste jag logga in med SSO varje gång jag startar Evernote?

Nej. När din IT-avdelning aktiverat SSO kan det konfigureras så att du är inloggad under ett visst antal dagar.

Hur fungerar SSO med tvåstegsverifiering?

Om ditt företag har bestämt att SSO krävs kan du fortfarande använda tvåstegsverifiering när du vill komma åt personliga anteckningar och anteckningsböcker.

Om ditt företag har aktiverat tvåstegsverifiering för företagsanteckningar måste du utföra ytterligare en tvåstegsverifiering innan du kan komma åt företagsanteckningar.

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=zh-cn-yxbj

Nyckelord:

• aktivera sso
  • ställa in sso
  • konfigurera sso
  • enkel inloggning
  • enkel inloggning
  • sso