Så här loggar du in på Evernote Business med enkel inloggning (SSO)

Så här loggar du in på Evernote Business med enkel inloggning (SSO)

Så här loggar du in på Evernote Business med enkel inloggning (SSO)

När Evernote Business-kontoadministratören aktiverar enkel inloggning (SSO) måste du logga in på Evernote med dina SSO-uppgifter för att komma åt företagsinnehåll.

Logga in med SSO

Du behöver följande SSO-inloggningsuppgifter för SSO-inställningen:

• Användarnamn: LDAP (Lightweight Directory Access Protocol), i vanliga fall ditt kontonamn för företagets e-post.
  • Lösenord: Lösenordet som du använder för att logga in på företagsnätverket.

Kontakta IT-administratören eller Evernotes kontoadministratör om du behöver hjälp med SSO-inställningen.

Om du vill logga in med SSO ska du logga in på Evernote och sedan följa dessa steg:

• Mac

1. Klicka på Fortsätt när du uppmanas att starta SSO-inställningen.
    2. Logga in på SSO-identitetsleverantören (t.ex. Ping Identity, OneLogin eller Okta) med dina SSO-uppgifter.
    3. Ange koder för tvåstegsverifiering vid behov (valfritt steg).
    4. Stäng den sista meddelandesidan och börja skapa och bläddra bland företagsinnehåll.
  • Windows

1. Klicka på Fortsätt när du uppmanas att starta SSO-inställningen.
    2. Logga in på SSO-identitetsleverantören (t.ex. Ping Identity, OneLogin eller Okta) med dina SSO-uppgifter.
    3. Ange koder för tvåstegsverifiering vid behov (valfritt).
    4. Klicka på Tillåt när du vill starta Evernote och börja skapa och bläddra bland företagsinnehåll.
  • iPhone, iPad och iPod touch

1. Tryck på Fortsätt när du uppmanas att starta SSO-inställningen.
    2. Logga in på SSO-identitetsleverantören (t.ex. Ping Identity, OneLogin eller Okta) med dina SSO-uppgifter.
    3. Ange koder för tvåstegsverifiering vid behov (valfritt steg).
    4. Den sista meddelandeskärmen visas kortvarigt. När du ser Evernote-hemskärmen kan du börja skapa och bläddra bland företagsinnehåll.
  • Android

1. Klicka på Fortsätt när du uppmanas att starta SSO-inställningen.
    2. Logga in på SSO-identitetsleverantören (t.ex. Ping Identity, OneLogin eller Okta) med dina SSO-uppgifter.
    3. Ange tvåstegs verifieringskoder vid behov (valfritt).
    4. Om du bestämmer dig för att inte logga in på SSO när du uppmanas till det, kan du gå till kontoinformationssidan på enheten och välja Logga in på företag när du vill logga in på SSO.
  • Evernote Webb

1. Klicka på Fortsätt när du uppmanas att starta SSO-inställningen.
    2. Logga in på SSO-identitetsleverantören (t.ex. Ping Identity, OneLogin eller Okta) med dina SSO-uppgifter.
    3. Ange tvåstegs verifieringskoder vid behov (valfritt).
    4. Börja skapa och bläddra bland företagsinnehåll.

Vanliga frågor och svar

Måste jag logga in med SSO för att komma åt personliga anteckningar och anteckningsböcker?

Nej. Du kan logga in och få tillgång till dina personliga anteckningar och anteckningsböcker när som helst utan att logga in med SSO. Du behöver bara logga in med SSO för att komma åt företagsanteckningar.

Varför kan jag inte spara anteckningar från Skitch, Penultimate och andra appar i mina företagsanteckningsböcker om SSO är aktiverat?

För närvarande har bara Evernote stöd för SSO när du sparar och öppnar anteckningar i företagsanteckningsböcker. Om du använder Skitch, Penultimate eller andra program utan SSO kan du bara spara och komma åt innehåll i personliga anteckningsböcker.

Hur vet jag om SSO är aktiverat?

Du bör få ett meddelande från Evernote-kontoadministratören när företaget aktiverar (SSO) för företagets Evernote-konto.

Kontakta IT-administratören eller Evernotes kontoadministratör om du inte får något meddelande.

Måste jag logga in med SSO varje gång jag startar Evernote?

Nej. När din IT-avdelning aktiverat SSO kan det konfigureras så att du är inloggad under ett visst antal dagar.

Hur fungerar SSO med tvåstegsverifiering?

Om ditt företag har bestämt att SSO krävs kan du fortfarande använda tvåstegsverifiering när du vill komma åt personliga anteckningar och anteckningsböcker.

Om ditt företag har aktiverat tvåstegsverifiering för företagsanteckningar måste du utföra ytterligare en tvåstegsverifiering innan du kan komma åt företagsanteckningar.

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=zh-cn-yxbj

Nyckelord:

• aktivera sso
  • ställa in sso
  • konfigurera sso
  • enkel inloggning
  • enkel inloggning
  • sso