Lägga till handskrift i anteckningar i Evernote för Android

Obs: Handskrift är för närvarande tillgängligt för Android-mobil och surfplattor.

Föreläsningsanteckningar

Mötesanteckningar

Med Evernotekan du nu lägga till handskrift i dina anteckningar, vid sidan om din text, dina foton, dina ljudinspelningar och bifogade filer. Lägg till handskrift när du vill:

• Rita diagram i klass- och mötesanteckningar
  • Skissa ner idéer när du renoverar ett kontor eller hem
  • Skissa på mjukvarudesigner
  • Skapa bildmanus eller ljussättning för en videoproduktion

Lägg till handskrift

För att lägga till handskrift öppnar du en anteckning i vyn redigera anteckning och trycker på knappen Lägga till handskrift (penna och papper). Du vet att du är i redigeringsläget när du ser bakgrundens rutmönster.

Obs! Om knappen Lägg till handskrift inte visas som ett nyligen använt verktyg så trycker du bara på knappen Lägg till bilaga (gemet) och väljer Handskrift i listrutan.

Du kan skriva eller rita anteckningar direkt på din mobilskärm med fingrarna eller pennan. Tryck på Tillbaka när du vill spara och gå tillbaka till anteckningsredigeraren. Handskrift sparas som en .PNG-bilaga till anteckningen och kan laddas ned eller kommenteras.

Redigera, Bläddra och Lägga till sidor

Redigera handskrift: För att redigera handskriven text trycker du bara på sidan i redigeringsvyn för anteckningar. Handskrivna anteckningar som skapats på en mobil Android-enhet (och som inte kommenterats) kan redigeras på en iOS-enhet som har stöd för ritningar. Läs mer

Bläddra uppåt och nedåt: Tryck på upp- och nedpilarna eller använd helt enkelt två fingrar när du vill bläddra uppåt eller nedåt.

Lägga till sidor: I handskriftredigeraren bläddrar du nedåt och trycker på knappen plus(+) för att lägga till en sida till den befintliga.

Handskriftsalternativ

Lägg till handskrift: Skapar en tom duk där du kan lägga till handskrift till din anteckning.

Penna: Skriv eller rita på fri hand med hjälp av tillgängliga linjefärger och -storlekar.

Radergummi: Ta bort penndrag som du har gjort. Om du trycker två gånger rensas hela duken.

Klipp ut: Markera och klipp ut, eller flytta, delar av text eller skiss någon annanstans i anteckningen.

Ångra: Ångra linje(r) som du senast lagt till, tagit bort eller flyttat.

Göra om: Omvända den senaste ångrade åtgärden.

Tillbaka: Spara handskrift och gå tillbaka till anteckningsredigeraren.

Andra alternativ

Lägga till text, bilder och file ovanför eller nedanför: Tryck ovanför eller nedanför handskriftssidan. När du har placerat markören där du vill lägga till mer innehåll kan du skriva text eller bifoga en bild eller fil.

Ta bort sidor: När du vill ta bort en sida går du tillbaka till anteckningsredigeraren genom att trycka på knappen Tillbaka. Tryck och håll sidan du vill ta bort intryckt och välj Ta bort i popup-fönstret.

Nyckelord:

• rita
  • teckning
  • handskrift
  • handskrift
  • bläck
  • penna
  • penultimate
  • penna
  • skriv
  • skriver