Ta anteckningar

En anteckning är precis vad det låter som - information som du vill spara till ett senare tillfälle. Du kan lagra i stort sett alla typer av innehåll i en anteckning.

Exempel på anteckningar

Många olika sätt att göra anteckningar

Du kan spara i princip vad som helst i en anteckning. Här är några förslag som du kan använda för att komma igång:

• Skriv, anteckna för hand eller spela in ljudanteckningar från möten.
  • Kommentera foton och PDF-filer för att smidigt kommunicera med team som arbetar på distans ute på fältet eller byggplatser.
  • Foton på sådant som kan föda nya idéer, nya designförslag eller nya kompositioner.
  • Ta foton av whiteboard-tavlor eller Post-it®-lappar efter en brainstormingsession.
  • Skanna in kontrakt, avtal, kvitton eller visitkort.
  • Använd datorn, mobiltelefonen eller surfplattan för att skapa alla slags anteckningar och kom åt dem när du behöver.

Skapa anteckningar på din dator

Skapa anteckningar på mobila enheter

Skapa en textanteckning

• Mac

Steg 1: Skapa en anteckning

1. Välj Anteckningar från navigationsmenyn.
    2. Klicka på + Ny anteckning i {namnet på den förvalda anteckningsboken}.
    3. Ge anteckningen ett namn så att det är lättare att hitta den.
    4. Klicka var som helst inuti anteckningen tills markören visas och börja skriva.
  • Windows

Steg 1: Skapa en anteckning

1. Välj Anteckningar från den vänstra panelen.
    2. Välj + Ny anteckning överst på skärmen.
    3. Ge anteckningen ett namn så att det är lättare att hitta den.
    4. Klicka var som helst inuti anteckningen tills markören visas och börja skriva.
  • iPhone, iPad och iPod touch

Steg 1: Skapa en anteckning

Tryck på det gröna plustecknet (+) när du vill skapa en ny anteckning.

• Android

Steg 1: Skapa en anteckning

Tryck på det gröna plustecknet (+) när du vill skapa en ny anteckning.

• Webb

Steg 1: Skapa en anteckning

Tryck på plustecknet (+) på sidolisten när du vill skapa en ny anteckning.

Obs! Företagsanteckningar stannar inom företaget. Personliga anteckningar förblir privata och du behåller dem även om du lämnar företaget.

Lägg till andra typer av innehåll i en anteckning

När du väljer eller trycker för att redigera din anteckning väljer du bland ikonerna som visas i anteckningsredigeraren:

• Bifoga alla typer av filer

• Lägg till kryssrutor

• Lägg till punktvisa och numrerade listor

• Lägg till foton från kamerarullen

• Ta ett foto med kameran eller webbkameran

• Spela in ljud

Redigera anteckningar

Du kan redigera anteckningar som du själv har skapat eller anteckningar som andra har delat med dig (och som du har behörigheten ”Kan redigera” (eller ”Kan redigera och bjuda in”) för).

Redigera text

När du vill redigera text kan du öppna anteckningen, klicka var som helst i den och börja redigera. Evernote synkroniserar anteckningen med webben regelbundet, men du kan också välja cirkeln med två pilar när du manuellt villl synkronisera anteckningarna.

Radera anteckningar

Mac: Välj Anteckning > Radera anteckning på Evernote-menyn (eller tryck på papperskorgen överst i anteckningen). Anteckningen flyttas till anteckningsboken Papperskorg. Läs mer

Anpassa stilar och layouter

Använd formaterings- och layoutverktygen när du vill ändra anteckningens utseende:

1. Textformatsverktyg: Gör text fet, kursiv eller understruken
  2. Markeringsverktyg: Markera vald text
  3. Listverktyg: Skapa checklistor, punktlistor och numrerade listor
  4. Layoutverktyg: Infoga en avgränsare, justera text och infoga en tabell

Obs! Välj Arkiv > Ångra eller Arkiv > Gör om på Evernote-menyn när du vill gå bakåt eller framåt i en lista över de senaste formateringsändringarna.

Mac formatting tools hero image

Fler tips

Läs tipsen som följer för fler sätt att skapa anteckningar:

• Checklistor: Använd checklistor för att hantera uppgifter. Läs mer
  • Hantera uppgifter med påminnelser: Använd påminnelser för att hålla koll på anteckningar som innehåller tidskänslig information och få aviseringar om kommande uppgifter och händelser. Läs mer
  • Kommentera anteckningar: Förtydliga och be om återkoppling genom att lägga till kommentarer i en anteckning, på en bild eller i en PDF. Använd linjer, former och pilar när du vill kommentera, förtydliga och samarbeta. Läs mer
  • Vidarebefordra e-post direkt till Evernote: Vidarebefordra digitala kvitton, biljettbokningar eller elektroniska nyhetsbrev direkt till ditt Evernote-konto. Läs mer
  • Skanna visitkort: Använd ScanSnap Evernote Edition-skannern när du vill läsa in visitkort, extrahera och spara kontaktuppgifter från kort i Evernote och matcha dem med LinkedIn-profiler. Skannern kan även skanna och spara kvitton samt andra dokument automatiskt i angivna anteckningsböcker. Läs mer
  • Evernote Clipper: Spara flera skärmbilder av vad som helst på din skärm tillsammans med extra text i en anteckning. Läs mer
  • Klipp ut webbsidor: Spara delar eller hela sidor som du klippt ut från webben på en dator. När innehållet har sparats kan du kommentera, redigera och dela det med andra. Läs mer

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=vi,th,ms,ar,id

Nyckelord:

• skapa anteckningar
  • ny anteckning
  • lägg till anteckningar
  • skriv anteckningar
  • göra anteckningar