Organisera med taggar

< Föregående / Nästa >

Organisera med taggar

Organisera taggar

Vad kan jag göra med taggar?

Med taggar kan du lägga till sökord i anteckningar så att de blir lättare att hitta och bläddra bland när du har flera. Använd taggar när en anteckning kan gälla mer än en kategori eller när du vill filtrera resultat i vissa anteckningsböcker på sökord. Du kan använda taggar när du vill associera anteckningar med kategorier, minnen eller platser.

Exempel:

• Projekthantering: Lägg till en tagg för att markera projektstatus (aktivt, kommande, slutfört) eller specifikationsnummer och funktion.
  • Uppgiftshantering: Lägg till en prioritetsetikett till anteckningar (p1, p2, p3).
  • Rekrytering: Lägg till en tagg för att ange arbetsort eller rekryteringsansvarig (nyc, tokyo).
  • Research: Lägg till en tagg för företaget eller projektet.

Obs! När du lägger till taggar i anteckningar i företagsanteckningsböcker i Evernote Business, läggs de automatiskt till i det sökbara, delade taggindexet som är tillgängligt för hela organisationen.

Lägga till taggar i anteckningar

• Mac

Välj klicka för att lägga till taggar överst i anteckningen.

• Windows

Överst i anteckningen väljer du Lägg till tagg...

• iPhone, iPad och iPod touch

1. Öppna anteckningen och tryck på infoknappen (bokstaven "i")
    2. Tryck på plusknappen (+) när du vill lägga till en befintlig tagg eller välj Ny tagg när du vill lägga till en ny tagg.
  • Android

1. Överst i anteckningen väljer du taggknappen.
    2. Välj en befintlig tagg i listan eller ange en ny tagg.
  • Webb

Överst i anteckningen klickar du på Ny tagg... och anger sedan dina taggar eller väljer en befintlig tagg.

Evernote Business: Överst i anteckningen klickar du på Lägg till tagg om du vill söka i huvudlistan över taggar som används i ditt företag eller skapa nya taggar.

Fler tips

Läs följande tips och upptäck nya sätt att arbeta med taggar:

• Använda taggar via genvägar: Skapa genvägar till taggar för snabb åtkomst till alla anteckningar med samma tagg Läs mer
  • Skapa en organiserad struktur: Kom överens om regler för namngivning och en struktur för anteckningar, anteckningsböcker och taggar Läs mer
  • Hantera organisationens taggar: Evernote företagsadministratörer kan använda företagets administratörskonsol för att göra ändringar i tagglistan Läs mer

Nyckelord:

• etikett
  • etikett
  • organisera
  • sortera
  • arkivera
  • hantera etiketter
  • använd taggar
  • företagstaggar