Organisera med taggar

Organisera taggar

Vad kan jag göra med taggar?

Med taggar kan du lägga till sökord i anteckningar så att de blir lättare att hitta och bläddra bland när du har flera. Använd taggar när en anteckning kan gälla mer än en kategori eller när du vill filtrera resultat i vissa anteckningsböcker på sökord. Du kan använda taggar när du vill associera anteckningar med kategorier, minnen eller platser.

Exempel:

• Projekthantering: Lägg till en tagg för att markera projektstatus (aktivt, kommande, slutfört) eller specifikationsnummer och funktion.
  • Uppgiftshantering: Lägg till en prioritetsetikett till anteckningar (p1, p2, p3).
  • Rekrytering: Lägg till en tagg för att ange arbetsort eller rekryteringsansvarig (nyc, tokyo).
  • Research: Lägg till en tagg för företaget eller projektet

Obs! Du kan söka eller filtrera efter taggar som ditt team har lagt till i anteckningar i företagsanteckningsböcker.

Lägga till taggar i anteckningar

• Mac

Välj klicka för att lägga till taggar överst i anteckningen.

• Windows

Välj klicka för att lägga till taggar överst i anteckningen.

• iPhone, iPad och iPod touch

1. Öppna anteckningen och tryck på infoknappen (bokstaven "i")
    2. Tryck på plustecknet (+) när du vill lägga till en befintlig tagg eller välj Ny tagg när du vill lägga till en ny tagg.
  • Android

1. Välj taggknappen (etiketten) högst upp i anteckningen.
    2. I fältet där du ser Lägg till taggar... väljer du en befintlig tagg eller anger en ny tagg.
  • Webb

Längst upp till höger i anteckningen kan du klicka i fältet Ny tagg... högst upp i anteckningen och sedan ange dina taggar eller välja en befintlig tagg.

Fler tips

Läs följande tips och upptäck nya sätt att arbeta med taggar:

• Använda taggar via genvägar: Skapa genvägar till taggar för snabb åtkomst till alla anteckningar med samma tagg Läs mer
  • Skapa en organiserad struktur: Kom överens om regler för namngivning och en struktur för anteckningar, anteckningsböcker och taggar Läs mer

Nyckelord:

• lägg till etikett
  • lägg till etiketter
  • etiketter
  • organisera med taggar
  • etikett
  • taggar